want simpel is veel leuker!
simple-thoughts-over-simple-thoughts
over Simple ThoughtsPersoonlijk

#30dayblogchallengenl – mijn blognaam

Yes! Ik doe gezellig mee met de #30dagblogchallenge van Hare Maristeit

De challenge is lekker simpel, niets moet, alles mag. Heerlijk! Je mag kiezen uit de lijst met onderwerpen waar je wel of niet over wilt schrijven. Wil je alle onderwerpen stuk voor stuk in de juiste volgorde doen? Wil je ze achterstevoren doen? De helft? Alleen een paar? Wil je er een maand over doen? Of twee? Of nog langer? Jep, alles mag. GEWELDIG!

30-Day-Blog-Challenge-NL-1Kieskeurig als ik ben kies ik gewoon de leukste onderwerpen eruit in een volgorde die ik zelf leuk vind en hoelang ik erover ga doen? Geen idee. Er zitten in ieder geval erg leuke onderwerpen bij en vandaag is de eerste aan de beurt. Als eerste artikel van deze challenge vond ik het wel zo leuk om dan ook het eerste onderwerp te doen.

Laat het even weten als je een onderwerp graag voorbij ziet komen!

 

De naam van mijn blog

Juist, daarvoor moeten we even terug naar het begin, naar augustus 2014. Toen Sharon en ik samen een blog wilden beginnen was het natuurlijk erg lastig om ook samen een blognaam te vinden. Ook al vinden we veel van dezelfde dingen leuk, toch zijn we ook heel erg anders. Een naam bedenken klinkt ook makkelijker dan je denkt, maar een heleboel leuke namen zijn al bezet. We wilden ook graag dat de naam beschikbaar zou zijn op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter.

De meest gekke ideeën kwamen voorbij en wat hebben we gelachen over onze gekke hersenspinsels en wat werden we uiteindelijk chagrijnig dat we niet iets leuks konden verzinnen.
We hadden wel wat in gedachten voor het blog: makkelijk, gezellig en simpel. Nou klinkt makkelijk niet zo gezellig en iets met simpel kwamen we ook niet uit. Dus over op Engelse namen. Zusjelief kwam uiteindelijk met het idee waar we allebei enthousiast over waren: Simple Thoughts.

 

Simple Thoughts

simple-thoughts-visitiekaartje-blog-verbouwingSimpele gedachtes, maar ook simpele recepten en DIY-projecten, reviews met een simpele en eerlijke mening en een uitleg in begrijpelijke taal. Van het verzorgen van planten tot een cadeautje mooi inpakken en van een simpel zelfgemaakt hondenspeeltje tot zelf wasmiddel maken, alles kan op z’n Simple Thoughts!

Helaas waren Facebook en Pinterest al bezet, maar aangezien we toen met zijn tweeën waren hebben we er een 2 voor gezet. 2 simpele gedachtes, 2 lieve bloggers. De 2 zie je niet in de schermnaam trouwens, alleen in de link.

Na bijna 2 jaar ben ik nog steeds blij met de naam van het blog. Zelfs nadat Sharon is gestopt voelt het nog steeds goed. De naam van Facebook en Pinterest heb ik wel zo gelaten, dat 2’tje vind ik een leuke herinnering aan iets wat we samen zijn gestart. Ik ben haar ook dankbaar, want anders weet ik niet of ik ooit was begonnen met bloggen…

Het thema en logo voelde alleen nog niet helemaal 100% Anne. Als je samen iets doet maak je ook keuzes om iets wel of niet te doen terwijl je het misschien erg leuk had gevonden. Je maakt een compromis, net als dat ik in huis per se extra hoge plinten wilde en daardoor bij iets anders (minder belangrijks, ssssst!) voor vriendliefs keuze ben gegaan.

Ook dat is nu helemaal goed, want na de grote blogverbouwing voelt het helemaal geweldig, helemaal Anne, helemaal Simple Thoughts en ben ik extra trots als ik het blog open 😀

 

Liefs, Anne

 

 

Join the discussion

 1. Anne - Ditisanne.nl

  Leuk om te lezen hoe je aan je naam komt!

  Ik vind blog-challenges altijd leuk om te lezen; probeer zelf een 52-week-challenge bij te houden, maar omdat ik niet dagelijks blog (soms maar één of twee keer per week), wil ik niet mijn hele blog volspammen met de challenge. Dus doe ik zo af en toe weer eens een vraag.

  Hier zitten leuke vragen tussen dus ik ga ze volgen!
  Succes!

  • Anne

   Daarom vind ik deze challenge zo leuk, ik bepaal zelf hoeveel en welke onderwerpen ik wil doen 🙂

 2. Yvonne

  Aah je mag wel trots zijn op je blog ja, het ziet er mooi uit! En het gaat over onderwerpen die ik leuk vind, dus mij zul je vaker terug zien 🙂

 3. Maris Maria Renne

  Leuk dat je meedoet! En wat een schattige wolkjes in je header 🙂

 4. Esmeralda

  Erg leuke naam, en de layout van je blog vind ik ook erg mooi geworden.

 5. MetMirjam

  Je naam is inderdaad heel erg leuk gekozen! De lay-out past er ook heel goed bij 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge