want simpel is veel leuker!
Cactus verzorgen #SimpleThoughts
Home

Cactussen en vetplanten verzorgen

Er is niets fijner dan planten die weinig verzorging nodig hebben en dan heb ik het over een cactus of een vetplant. Ze zijn ideaal voor diegene die geen groene vingers hebben, omdat ze niet veel aandacht vragen. Denk je er aan om zo’n plantje in huis te nemen, dan is hier wat advies.

Cactussen en vetplanten zijn over het algemeen heel makkelijk te verzorgen, ze zijn niet duur, ze zijn gewend aan een zeer moeilijke omgeving en ze overleven het ook als je ze een keer vergeet. Het best kun je de cactus en vetplant in de pot houden en op de vensterbank plaatsen of ergens anders waar veel licht komt. Draai af en toe de pot om er voor te zorgen dat alle kanten het licht zien en ze niet scheef gaan groeien. De meeste cactussen komen in een pot van klei of plastic met onderin gaten, omdat dit helpt het water te reguleren. Koop je bijvoorbeeld een cactus bij Ikea, dan zijn deze potten prima. Het is niet nodig om de cactus te verpotten, wel mag je het in een eigen pot zetten.

Vetplant verzorgen #SimpleThoughtsCactussen en vetplanten hebben af en toe wat water nodig. Een keer per week in de lente en zomer is ideaal om uitdroging te voorkomen. In de winter hebben ze niet zo veel aandacht nodig. Weet je niet zeker of ze water nodig hebben, dan druk je je vinger in de grond en voel je of de aarde droog is. Wanneer het droog aanvoelt geef je de plant een klein beetje lauw water. Is de grond nog vochtig, dan wacht je nog een paar dagen. Toch nog vergeten de plant een keer water te geven en is het verschrompeld en uitgedroogd? Plaats de pot (met gaten aan de onderkant) dan in het water en laat het een uur of twee zitten. Als het goed is herleeft de plant in een mum van tijd!

Als laatste, je kunt een cactus of een vetplant beter helemaal geen water te geven, dan ze te veel water te geven.

Liefs, Sharon

Join the discussion

 1. Laura - Sunlight Dream

  Ik geef ze dan juist helemaal geen water, totdat ze slap gaan hangen. Maar dan geef ik te veel water want ik denk “shit hij gaat dood!” Maar daar gaat hij dan juist dood door 🙁

 2. Sas

  Wat een leuk artikel! Ik vind jullie blog erg leuk en ben door een reactie van jullie hier terecht gekomen 🙂 Ik ga even verder neuzen hier.

 3. Lisa

  Heey,

  Leuk artikel, maar hoe heet het plantje op de tweede foto? Ziet er namelijk erg leuk uit.

  Groetjes Lisa Louise

  • Anne

   Hey Lisa Louise! Het is een vetplantje, maar hoe deze leukerd precies heet durf ik niet te zeggen..

 4. manuella

  hoi,
  Ik heb net een paar plantjes gekocht bij de Ikea en zoals altijd surf ik gelijk op het internet voor info, Want ik ben van mening dat alles wat leeft of ademt ook een gebruiksaanwijzing heeft of nodig heeft. Ik hou van plantjes en heb zeker groene vingers, alleen ben ik daar niet zoveel mee bezig. Dank voor de info betreft cactus en vetplanten!

  Manuella

  • Anne

   Wat leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen en geen dank voor de tips. Veel succes met je nieuwe plantjes 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge