want simpel is veel leuker!
simple-thoughts-simpele-citroencake-citroenrasp
Food

Citroencake, omdat het feest is..

Een citroencake, omdat het feest is, omdat het lekker is, omdat je er zin in hebt, omdat het zo simpel is, omdat het net zo makkelijk als een pakje is, omdat die bijna niet kan mislukken, omdat het altijd een succes is en omdat het op is voor je het door hebt..

Omdat het feest is (Simple Thoughts bestaat 2 jaar!) is het ook tijd vaar gebak!Deze citroencake leek me perfect voor dit ietwat late zomerweertje en lekker is die zeker! Geen basic cake, maar een cake met een beetje extra en eigenlijk net zo simpel. Een cake waarbij alleen de geur al geweldig is en de hele keuken naar citroen ruikt. Hmm… Dus we kunnen eigenlijk wel zeggen dat deze citroencake geweldig lekker is. Snel maken dus!
Maak je liever een cake uit een pakje? Ho, stop! Niet doen! Dit is echt net zo makkelijk als een pakje, probeer het gewoon eens 🙂
Belangrijk is dat je geen nep citroensap gebruikt, maar gewoon 1 of 2 citroenen haalt. Gebruik echt de rasp, ook al vind je dat een beetje bitter. Daar proef je straks niks meer van beloofd, maar als je het achterwege laat krijg je er spijt van. Juist de rasp zorgt voor de geweldige citroensmaak (en geur). Gebruik alleen het gele van de schil, want het witte gedeelte is eigenlijk gewoon heel vies.

 

Citroencake simple-thoughts-simpele-citroencake

time

40 minuten (30 minuten oven)
10 stukjes

Ingrediënten

113 gram roomboter
1 cup/200 gram suiker
1 ei
2 eigelen
30 ml. citroensap
1 flinke theelepel citroenrasp
2 theelepels bakpoeder
1¼ cup/160 gram bloem
½ cup/125 ml. melk

Zet al je ingrediënten klaar en verwarm de oven voor op 180 graden. Het is niet erg als het niet helemaal wil lukken met het eigeel, een beetje eiwit meer of minder maakt ook niet uit.

Mix de suiker met de boter tot het goed gemengd is. Het ziet er dan een beetje fluffy uit. Ik moet dan altijd proberen niet te denken aan it’s so fluffyyyy! (Dispicable me)

simple-thoughts-simpele-citroencake-citroenrasp-lepelMix het ei erdoor en daarna de twee eigelen. Mix dit even goed door elkaar. Voeg dan het citroensap en de rasp toe en mix dit er doorheen.

Doe ongeveer de helft van de bloem erbij en mix dit tot je geen bloem meer ziet. Schenk dan de melk erbij en als dit goed gemengd is kan het laatste gedeelte van de bloem en het bakpoeder erbij. Mix dit ongeveer een minuutje goed door.

Vet je vorm in en bestuif eventueel met bloem. Schenk het deeg erin en zet in de oven voor ongeveer 30 minuutjes. Ik hou altijd 25 aan en kijk dan even met een satéprikker. Je cake is klaar als er bijna niks aan de prikker blijft kleven. Je kunt altijd iets langer doen, maar terug in de tijd gaat niet zo goed!

Haal uit de oven en laat een minuut of 5 afkoelen. Haal de cake daarna uit de vorm en laat op een rooster verder afkoelen.

Terwijl de cake in de oven zit kun je opruimen en de deeghaken aflikken! Cakebeslag is wel heeeeel erg lekker..

simple-thoughts-simpele-citroencake

Tadaaaa! Een prachtige, heerlijke, simpele, super lekkere, frisse, zachte, verrukkelijke citroencake!

simple-thoughts-simpele-citroencake-makkelijk

Kijk hoe goed de cake eruit ziet aan de binnenkant. Hmm!

simple-thoughts-simpele-lekkere-citroencake

Hij is echt op voordat je het door hebt, oops!

 

Tips om de citroencake nog lekkerder te maken (nog lekkerder?!)

  • Maak een glazuur van melk of water (2 eetlepels) en poedersuiker (200 gram). Zet de cake in de koelkast om het glazuur hard te laten worden.
  • Bestrijk de cake met citroensiroop, limoncello, amaretto, sinaasappelsap en cointreau of iets anders lekkers.
  • Maak een romige frosting. Meng 100 gram roomkaas met 50 gram roomboter, 125 gram poedersuiker en een zakje vanille suiker
  • Of kies voor botercrème. Hiervoor heb je 100 gram roomboter, 240 gram poedersuiker en 50 mililiter melk nodig.

 

Heb je trouwens helemaal geen zin om de cake nog lekkerder te maken? Laat het dan lekker achterwege, want het ziet er misschien uit als een simpele cake, maar hij smaakt errug lekker!

simple-thoughts-simpele-altijd-succes-citroencake

 

Veel bakplezier!

Liefs, Anne

Join the discussion

  1. Yvonne

    Jammie lekker!! Het water loopt me al in de mond. Hoeveel is een cup eigenlijk?

    • Anne

      Hihi, lekker he? Ik heb het aangepast, normaal zet ik het er altijd bij. Cups werken zo makkelijk, geen gedoe meer met wegen 😀

  2. Anita

    Ziet er heerlijk uit en goede manier om je 2 jaar te vieren 🙂

  3. sammie

    Mmm die ziet er niet alleen lekker uit maar ook erg mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge