want simpel is veel leuker!
simple thoughts kaas bordje port salut
DIY

Kaas naambordjes

DIY kaas naambordjes. De (stink)kaas hoeft niet meer aangeraakt te worden bij het snijden en iedereen ziet gelijk welke kaas het is. Super handig en simpel zelf te maken. 

Even opbiechten: ik heb een hekel aan stink schimmelkazen. Zelfs brie vind ik al heel vies. Ugh, alleen de verpakking al open maken! Het mag van mij gezellig op tafel staan, maar ik leg de kaas niet op het bordje en raak het zeker niet aan. Op één of andere manier moet dat toch altijd bij het snijden (of  ben zo’n kluns met snijden?).

simple thoughts kaas naambordjes port salut

Toen ik “cheese markers” op Pinterest voorbij zag komen, gemaakt van hout, wilde ik dat ook maken. Niet meer de kaas aanraken, staat gezellig en je ziet zo welke kaas het is. Nou snappen de meeste mensen brie wel of port salut, maar soms staan er ook wel wat gekke kazen bij ons op tafel (lees: heel erg stinkende!).

Hout vond ik niet zo handig voor mijn kaas naambordjes, ik heb gekozen voor zelfdrogende klei.

simple thoughts 7 kaas naambordjesPak je klei, een mesje, een deegroller (of iets waarmee je kunt rollen), een placemat en een satéprikker erbij. Kneed een stuk klei goed door en rol het uit tot een plak, ongeveer een halve centimeter dik. Zorg dat deze mooi egaal is. Met een heel klein beetje water op je vingers kun je de klei mooi glad wrijven.

simple thoughts kaas naambordjesPak een mesje en snijden maar! Zorg dat er een goede punt aan je naambordje zit. Ik heb verschillende vormen gemaakt: wolkjes, rondjes en rechthoeken.

Maak je naambordje mooi glad, denk vooral aan de randjes en het puntje.Met een saté prikker heb ik stipjes en streepjes in de klei gezet.

 

Laat dit een dagje drogen. Heb je toch nog rare randjes aan je kaas naambordjes zitten? Schuur dit dan voorzichtig bij met een schuurpapiertje.

Ik heb de bordjes twee laagjes blanke lak gegeven, al denk ik dat ik de volgende keer mij die moeite bespaar. Ik maak liever weer nieuwe dan zo lang te wachten, maar als je ze heel lang wilt bewaren is de blanke lak wel belangrijk.

Versier ze nog leuk met een watervaste stift en schrijf de kaasnaam erop. Doe dit ook aan de achterkant.

Klaar zijn je kaas naambordjes! Als je de blanke lak en droogtijd weglaat ben je maar een half uurtje bezig met maken. Ik heb alleen brie en port salut naambordjes gemaakt. De rest maak ik zodra bekend zijn welke andere (stink) kazen er op tafel komen.

 

simple thoughts kaas naambordjes port salut
Voor de foto heb ik het port salut bordje getest. Hmm, dat vind ik lekkere kaas. Je krijgt het naambordje schoon met een beetje afwasmiddel, maak dit gelijk goed droog! Op mijn verjaardag moest ook het brie bordje aan het werk. Naast dat het handig is, ziet het er ook heel gezellig uit. Ik kreeg zelfs de vraag waar ik ze gekocht had hihi.

Gezellig met een feestje of met kerst, handig voor elke borrel! Wat vind jij van de kaas naambordjes?

 

Liefs, Anne

Vind je de kaasbordjes leuk, maar heb je geen tijd of zin om een reactie te geven? Geeft niet, klik dan even op het hartje hieronder. Dan weet ik wel dat je het een leuk artikel vind! 😀

 

Reacties

Join the discussion

  1. Pingback: De allerliefste moederdag cadeau's - Simple Thoughts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge