want simpel is veel leuker!
simple thoughts boodschappen boodschappenleed
Food

Het leed dat boodschappen doen heet

Het leed dat boodschappen doen heet. Och, het klinkt misschien wat dramatisch, maar soms, heel vaak soms heb ik echt een hekel aan boodschappen doen. Na het lezen van deze tips kan je boodschappen doen als een pro, tenminste dat is de bedoeling 😉

Vroeger, toen ik nog thuis woonde, vond ik boodschappen doen best leuk. Achja, hoe vaak kwam dat dan ook echt voor? Nu ik toch al een hele poos zelf boodschappen moet doen wordt  het steeds minder leuk. Samen vind ik dan wel weer gezellig. Tijdens het boodschappen doen gaan er allerlei gedachtes door mijn hoofd, ik voer zelfs hele gesprekken met mezelf. Loop je met mijn gedachtes mee door de supermarkt?

 

Wat eten we vandaag? Ja, daar heb ik wel zin in.
Helaas opperdepop. Dus… opnieuw wat eten we vandaag?
Hmmm toetjes! Oh nee, we waren op zoek naar rijst.
Oeeeh, aanbiedingen en kortingsstickertjes! HEBBEN, HEBBEN!
Waar ligt die rijst nou weer?!
Het gevaarlijkste pad: het chocoladepad. Dat ziet er lekker uit. STOP, keer om indien mogelijk!
Oops, het mandje is al bijna vol. Waarom heb ik geen kar gepakt?
Wat een leuke jas, waar zou die vandaan zijn?
Welk bedrag zitten we ook alweer? Ik wil wel m’n zegeltje krijgen.
Hallo buurvrouw. Ja, ik ben ook lekker boodschappen aan het doen, je verwacht het niet in een supermarkt.
Waarom kies ik altijd, maar dan ook echt altijd, de verkeerde rij?!
Dag schattige en overheerlijke mini oranje Tony Chocolonely en wat zie jij er lekker uit, Kinder reepje. Nee, nee ik doe het niet!
Pfjoe, niet zo snel kassamevrouw. Het past niet zo goed in m’n tas.
Wat ben ik toch een klungel, waarom ziet het er bij andere mensen zo simpel uit?
Oh, sorry. Hoeveel zei u?
Dat heb ik toch weer overleefd, ben best trost op mezelf en weer een zegeltje verdiend.
SHIT, waar is de rijst?!

 

Ja, dat laatste gebeurd mij heel vaak. Het ergste is nog wel dat het vaak de belangrijkste ingrediënten zijn. Ik heb ook slimme boodschappen momenten gelukkig. Nee, boodschappen doen is niet altijd even leuk. Het lijkt wel of er altijd hetzelfde ligt en ik heb eigenlijk helemaal geen zin in hetzelfde. 

Veel respect heb ik ook voor de mama’s die met een kind in de kar vakkundig door de winkel wandelen. Ondertussen producten in de kar leggen en het kind vermaken. Oké af en toe probeert het kind het vak leeg te trekken, maar dat vergeten we even. Want verder lijkt het wel of ze alles weten te vinden en de te snelle kassamevrouw doorhebben. Terwijl ze de producten in de juiste volgorde op de band leggen (zware dingen eerst, slim!), de gevallen knuffel oppakken voor het kind, een kwebbeltje maken, de boodschappen inpakken en betalen. Dat allemaal zonder gezucht van de mensen erachter, want het gaat allemaal zo vlot dat zodra ze betaald heeft ze met ingepakte tassen de winkel kan verlaten, waarschijnlijk wel met de rijst. Het zal waarschijnlijk helemaal niet zo makkelijk gaan als het er uit ziet, maar toch respect voor de mama’s 😀

 

Boodschappen doen als een pro

Dus, ik ga eraan werken! Boodschappen doen als een pro. Het kind met knuffel laten we nog achterwege, maar het vakkundig wandelen door de paden gaat me lukken. Of in ieder geval doen alsof ik vakkundig door de paden wandel.

 

Een lijstje

simple thoughts boodschappen lijst shoppinglistJa, zo simpel kan het zijn. Een lijstje maken en vooraf bedenken wat we gaan eten. Voor meerdere dagen, zodat het niet erg is als er een product op is. Probeer het ook gelijk in te delen in categorieën die een beetje bij elkaar staan. Neem het lijstje ook mee naar de winkel, haha. Na het maken van een prachtige mega lange lijst heb ik dit voor jullie uitgeprobeerd, het was geen succes, ik had echt mijn boodschappenlijstje nodig.

 

Boodschappen tassen

Het liefst een paar vrolijke, we willen van het “boodschappenleed” imago af toch? Laat ze niet thuis liggen, maar neem ze ook echt mee naar de winkel.

 

Het eten

Eten? Ja, eet van te voren. Of ga in ieder geval niet met knaagjes in je maagjes boodschappen doen. Tenzij je al een super pro bent en langs de geurende gegrilde kip, mijn favoriete fruit, de versgebakken croissants en het levensgevaarlijke chocoladepad kunt lopen zonder wat te kopen. Ik kan het in ieder geval niet en vriendlief is er gelukkig net zo slecht in.

simple thoughts boodschappen doen eten boodschappenlijst

Een kar

Wees nou niet zo eigenwijs, het past niet in een mandje. Alleen als je lijstje het toe laat mag je een mandje of zo’n leuke op wieltjes.

 

Het inrichten

De zware dingen bij elkaar en de lichte dingen bij elkaar. Wil je het als een super pro doen? Leg dan gelijk de koelkast/vriezer spullen bij elkaar. Dit is eigenlijk alleen mogelijk met een kar, mandjes zijn gewoon te klein. Daarom pak ik nu eigenlijk altijd een kar. Oké niet altijd, maar wel vaak!

 

De juiste kassa

Ja, het schijnt toch echt dat de kassa met de minste mensen in de rij het snelste is, ondanks de hoeveelheid boodschappen. Meer mensen is weer meer afrekenen, uitpakken en inpakken.

 

De kassaband

Leg de zware dingen eerst op de band en de lichte dingen als laatste. Let niet op de lekkere chocolaatjes en andere ongein die boven de band liggen. EERST de kar leegmaken. Als je tijd over hebt mag je ernaar kijken, ik kan je nu al verklappen dat die dingen waarschijnlijk niet op je boodschappenlijstje staan.

 

Het inpakken

Wat het eerste van de band afkomt kan onderin de tas of krat. De rest stapel je er lekker bovenop. Denk nog even aan de super pro tip: koelkast/vriezer spul gelijk bij elkaar. Laatst was ik extra trots op mezelf want er was een extra verdeling bij gekomen: keuken en voorraadkast (die in de gang is). Het opruimen was zo gepiept.

 

Het kwebbeltje

Het kwebbeltje, die je trouwens over mag slaan, maar ik ben nogal kwebbelig. Het is ook gezelliger. Weet je niet waar je over moet praten? Begin dan cliché over het weer, daar kan iedereen over meepraten toch? Geloof me de cassiere weet altijd wat over het weer, daar praten ze namelijk de hele dag over. Ik ben iemand die kijkt naar mooi gelakte nagels en dat is ook leuk om over te praten. Misschien krijg je wel een zegeltje extra door het lieve compliment. 😉 Nee hoor, daar doe ik het niet voor, echt niet.

 

Het betalen

Als je tas bijna ingepakt is haal je je pinpas erdoor. Contant mag natuurlijk ook, daar heb ik alleen geen tips voor, ik ben iemand die graag met plastic betaald. Terwijl de kassamevrouw bezig is met het wachten, de bon en de zegeltjes aan het pakken is (heel belangrijk..) kun je ondertussen de laatste spulletjes in de tassen doen en in de kar zetten.  Geen zuchtende mensen achter je, al moeten die niet zo zeuren, maar toch het is wel erg fijn als het je zonder zuchten is gelukt. Met een brede glimlach kun je dan de winkel verlaten om thuis het hele uit- en inpak gedoe nog eens te herhalen.

 

Oké. Deze pro tips heb ik natuurlijk ook geprobeerd. Het probleem met de band blijft nog steeds, serieus sommige cassieres zijn echt TE snel. Het vakkundig wandelen ziet er nu heel professioneel uit, dat weet ik zeker. Het is maar schijn hoor, want ik zoek nog regelmatig naar de rijst of een ander product wat weer eens verhuisd is. Dat ligt niet aan mij, ze veranderen ook zo vaak, wat erg goed werkt want dan zie ik een boel nieuwe dingen die pardoes in mijn karretje belanden en stiekem niet op mijn boodschappenlijstje stonden. Ja, het lijstje werkt wel. Het is alleen dat er ook zoveel andere leuke en lekkere dingen te zien zijn, maar ik moet zeggen dat er wel vooruitgang in zit.  Zeker nu we meer plannen en overleggen wat we eten is het boodschappen doen ook leuker om te doen.

Online boodschappen doen vertik ik, sowieso alles vanuit je computer is toch helemaal niet leuk? Een uitkomst als je niet anders kan, maar straks kunnen ze de winkels wel sluiten en zijn er alleen maar online supermarkten (en andere winkels) te vinden. Dat willen we toch ook weer niet?


Hebben jullie nog tips voor het boodschappen doen? 

 

Zo gaat boodschappen doen in mijn wereld, haha. Is er nog iets dat jij iedere keer denkt tijdens het boodschappen doen? Ook tips om boodschappen te doen als een echte professional zijn van harte welkom! Laat het achter bij de reacties. 🙂

 

Liefs, Anne

 

 

 

Join the discussion

  1. Anne - Ditisanne.nl

    Haha ontzettend leuk geschreven en heel herkenbaar!
    Ik vergeet ook altijd vanalles maar bedenk dat meestal als ik nèt alles op de band heb liggen… En dan het dilemma : alles weer van de band halen of eerst afrekenen en spullen in de auto leggen en dan nog een keer de winkel in… (Hallo caissière, ja, daar ben ik alwéér!!)

  2. Pingback: 20 momentjes voor jezelf die niet zoveel kosten - Simple Thoughts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge