Als opdracht voor de Nestlé bloginsiders challenge maakte ik naast de Rocky Road ook een hele lekkere tiramisu: een Nestlé tiramisu trifle!
Ik had op Instagram al een sneak peek gedeeld en nu kan ik jullie eindelijk de foto’s (waar ik heel erg lekkere trek van krijg) en het recept laten zien. Deze simpele tiramisu trifle is gemaakt met de Choclait Chips, KitKat en Caramac en zonder ei. Voor een kindvriendelijke of alcoholvrije variant kun je de Amaretto achterwege laten en eventueel de koffie vervangen voor chocolademelk.
Onderin zit een laagje Choclait Chips met koffie en Amaretto, dan een laagje mascarpone mengsel, dan een laag KitKat, daarbovenop een laag chocolade mascarpone mengsel, cacaopoeder eroverheen en wat gesmolten Caramac. Hmm!
Nestlé tiramisu trifle
6 porties
20 minuten/2 uur koelkast
Ingrediënten:
- 250 gr. mascarpone
- 400 ml. slagroom
- Eetlepel suiker (of zakje vanille suiker)
- 1 theelepel vanille extract
- 1 grote eetlepel cacao poeder
- 2 eetlepels sterke koffie
- 2 eetlepels Amaretto
- 3 pakjes Kitkat (12 “fingers”)
- Doosje Choclait Chips
- Reep Caramac
- Cacao poeder (garnering)
- 6 glaasjes/bakjes (ongeveer 150 ml)
Klop de slagroom met de suiker en het vanille extract en voeg de mascarpone toe. Mix dit nog even goed door en zet aan de kant. Houd 6 mooie Choclait Chips apart en hak de rest in stukjes. Roer hier de Espresso en Amaretto doorheen. Verdeel de gehakte Choclait Chips over de glazen.
Lepel dan een laagje van het mascarpone mengsel erop. Hak de KitKat in stukjes en maak een mooie laag in het glas. Roer door het overige mascarpone mengsel de cacao. Schep het chocolade mascarpone mengsel op de KitKat en zorg dat bovenkant mooi glad word, hier kun je een spatel of mes voor gebruiken.
Is je glaasje smal en wil het niet lukken met een lepel? Schep dan het mengsel in een spuitzak of in een zakje waar je een puntje vanaf knipt. Dan gaat het stukken makkelijker!
Zet de Nestlé tiramisu trifles voor 2 uur (of langer) in de koelkast. Smelt als laatste de Caramac, au bain marie. Ondertussen kun je de cacaopoeder over de trifles heen strooien. Met een (mini) zeefje gaat dit het makkelijkste.
Daarna mag de Caramac erover. Dit kun je netjes in een mooie zigzag doen, of door het gewoon lekker eroverheen te druppelen. Waar je zin in hebt, het smaakt echt net zo lekker!
Zelf vind ik het lekkerder als de cacaopoeder er als laatste overheen gaat, vind je het niet erg dat dit minder “poederig” is en al een beetje mengt met het mascarpone mengsel? Dan kun je deze stap en die van de Caramac doen voordat je de trifles voor 2 uurtjes in de koelkast zet. Vergeet niet de glaasjes schoon te vegen anders zit je helemaal onder de cacao!
Steek als laatste een mooie Choclait Chip in de trifle en je kunt genieten van dit heerlijke, simpele, dessert!
Simply enjoy! 😉 Ben jij ook zo gek op tiramisu? Ik in ieder geval wel. Hmm, ik heb er nu zo’n zin in! Nomnom. Zo’n artikel schrijven is eigenlijk helemaal niet zo goed voor mij.
Ga je dit recept maken? Mocht je een foto delen op social media, gebruik dan de hashtag #simplethoughtsbaksels of tag Simple Thoughts in de foto’s, dan kan ik een kijkje komen nemen..
Naast deze heerlijke Nestlé Tiramisu Trifle en de Nestlé Rocky Road heb ik nog 1 recept gemaakt. Daar laat ik jullie morgen van genieten!
Duimen jullie trouwens mee? Misschien word 1 van mijn recepten wel de “nieuwe gouden combinatie!” Hoe gaaf zou dat zijn?!
* Edit: helaas ben ik het niet geworden, maar ik vond het erg leuk (en lekker) om mee te doen!
Liefs, Anne
Ben je al naar de winkel aan het rennen voor de ingrediënten en heb je dus echt geen tijd om een reactie achter te laten? Geen probleem. Klik dan even op het hartje hieronder. Vind ik leuk! 😀
ziet er super lekker uit
Zal ik wat verklappen? Dat waren ze ook! 😀 hihi