want simpel is veel leuker!
simple thoughts petstages dogwood review stok
DogHond

Petstages dogwood review

Tester Candy kun je super blij maken met een stok. Groot of klein, dat maakt niet uit. Dit lijkt-op-een-stok-speeltje, de Petstages Dogwood, is dan ook echt wat voor haar!

Tijdens het uitlaten vind mevrouw altijd wel een stok. Ze loopt er dan supertrots mee naar huis, laat de stok aan iedereen zien die de stok wil bewonderen. Thuis leggen we de stok netjes in een hoekje in de tuin. Gelukkig neemt ze de stok ook vaak weer mee naar het bos en wisselt hem daar dan om voor een andere stok, zo blijft de stapel klein, hihi. Met vriendje Rocky kan ze ook heerlijk spelen met een stok, het liefst het kleinste stokje wat ze kunnen vinden zodat ze allebei net een puntje hebben om vast te houden.

Helaas voor Candycrush wil het stomme baasje (ik dus) geen stokken in huis. Ze kan dan ook heel diep zuchten als de stok weer niet mee naar binnen mag. Toen ik deze Dogwood “nep stok” zag moest hij natuurlijk gekocht en getest worden, dus was ik gelukkig weer een extra lief baasje. ūüėČ

 

Petstages Dogwood

simple thoughts petstages dogwood review kauwen stok

Dit speeltje is gemaakt van 30% hout en een duurzaam synthetisch product. Wat dat precies is kan ik nergens vinden. De Dogwood ruikt naar echt hout (ja, echt ik heb geroken) en is niet giftig.

Het speeltje is heel hard en speciaal geschikt voor kauwers en, zoals jullie in het eerste review door het honden testpanel konden lezen, is Candy een echte kauwer. Perfect dus!

simple thoughts petstages dogwood review stok

Mevrouw kon niet wachten tot de foto’s waren gemaakt. Daarna kon het spelen beginnen!

Ze vind het heerlijk om er op te kauwen en sleept het ding ook overal mee naar toe. Er komen wel wat stukjes “hout” vanaf. Deze stukjes zijn niet scherp voelen veel beter aan dan stukjes echt hout.

Ik heb het trouwens niet getest, maar de Dogwood moet ook blijven drijven. Van mij mag Candy (buiten) gewoon spelen met stokken, maar ik kom weleens mensen tegen die het liever niet hebben omdat de hond erop gaat kauwen. Die splinters kunnen dan een boel narigheid veroorzaken. Dan is het natuurlijk ook ideaal om deze stok mee naar buiten te nemen en extra fijn als hij dan blijft drijven!

simple thoughts petstages dogwood review kauwspeeltjeZo ziet de Petstages Dogwood er na een weekje uit. Ze heeft er elke dag mee gespeeld en op gekauwd.

Ze speelt zo schattig: Met haar voorpootjes houdt ze de stok stevig vast zodat ze er goed op kan kauwen, soms duwt ze hem ineens weg. Dan gaat ze zitten en kijkt ze om zich heen. Na even gewacht te hebben rent of springt ze dan naar het speeltje toe om er weer lekker op te gaan knagen. Best handig, ik hoef niets weg te gooien, dat doet ze zelf wel.

simple thoughts petstages dogwood reviewHet honden testpanel doet niet aan half werk, tester Candy kon zelfs niet wachten tot de foto gemaakt was. Zo graag wilde ze weer verder testen en haar tanden er eens goed inzetten.

Stiekem schrok ik hier wel, want als het er al zo uitziet na een week, ¬†hoe¬†snel is zo’n ding dan op?! Voordat het “op” was duurde net geen 2 maanden. Nou moet ik wel zeggen dat ze op het einde niet meer aan het kauwen was. Ze liep meer trots in het rond met het laatste stuk in haar bekkie. Toen er nog maar 2 centimeter over was heb ik hem weggegooid en heeft Candy zich best¬†lang vermaakt met zoeken naar haar stok, zielig h√©? Gelukkig kreeg ze wel wat anders leuks er voor terug..

Er zijn trouwens 4 formaten verkrijgbaar, klik op de tekst om naar het artikel te gaan.
XS – 10 centimeter ‚ā¨4,19
S – 14 centimeter ‚ā¨6,59
M – 19 centimter ‚ā¨10,99
L –¬†21 centimeter lang ‚ā¨19,79

Er bestaat ook XS¬†variant met¬†2¬†eikeltjes aan een¬†flostouw voor ‚ā¨7,59. De Petstages Dogwood heb ik online gekocht bij Petsplace, wat ik een fijne winkel en fijne webshop vind.

Ik zou dit speeltje zeker nog een keer kopen, alleen neem ik dan een maat groter. Heb jij ook een sterke kauwer, neem dan een groter formaat. Bij twijfel zou ik ook altijd het grotere formaat nemen.

 

De Petstages Dogwood is een heerlijke nep stok die vrij lang mee gaat. Speciaal voor echte kauwers die dol zijn op stokken en kauwen natuurlijk..

 

 

Liefs, Anne

Join the discussion

  1. Pingback: Beeztees Sumo review - Simple Thoughts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge