want simpel is veel leuker!
simple-thoughts-simpele-dulce-de-leche-karamel
Food

Simpele dulce de leche – karamelpasta

Dulce de leche, het klinkt zo heerlijk en ingewikkeld. Het is ook echt heel erg heerlijk, maar ingewikkeld helemaal niet. Dulce de leche, of als we het even wat minder chique zeggen: karamelpasta!

Het is echt helemaal niet moeilijk om te maken, het kost je alleen wat tijd. Tijd waarin je gerust wat anders kunt doen en af en toe even kijkt of het nog goed gaat. Het duurt namelijk 3 uur om dulce de leche te maken, maar dan heb je ook wat! Hmm!

 

Dulce de leche

simple thoughts dulce de leche karamel pasta

Ingrediënten

  • blikje gecondenseerde melk. Ja echt, meer heb je niet nodig!

 

Zet een grote pan met water op. De pan moet groot genoeg zijn zodat het blikje helemaal onder water kan staan. Het blikje kan anders ontploffen (aaaaaah!), maar verder is het niet gevaarlijk om dulce de leche te maken, zorg gewoon dat er genoeg water in de pan zit.
Haal de wikkel van het blikje gecondenseerde melk en zet het blikje in het water. Als het water kookt zet je het gas laag, maar zorg dat het wel rustig blijft koken. Kijk af en toe of er nog genoeg water in de pan zit. Na 3 uur koken giet je het water af en laat je het blikje afkoelen. Als het helemaal is afgekoeld kun je hem openen en genieten van je dulce de leche! Ik weet dat het moeilijk is om te wachten, maar geloof mij en m’n verbrande tong: wacht tot het goed is afgekoeld!

Als je het blik dicht laat zitten kun je het een paar maanden bewaren, geopend is het een week houdbaar. Je kunt natuurlijk ook meerdere blikjes tegelijk maken. Zolang je maar zorgt dat er genoeg water in de pan zit!

 

En dan?

simple thoughts simpele dulce de leche karamel pasta

Mareh, wat kun je er eigenlijk allemaal mee? Je kunt natuurlijk gewoon met een lepel in de aanval gaan, wat ik persoonlijk een slim idee vind, maar je kunt de karamel pasta ook anders verwerken:

  • Over een brownie
  • Een schepje (of twee) over ijs
  • Of roer het door een bak vanille ijs om karamel ijs te maken!
  • Drizzle het over je zelfgemaakte Rocky Road
  • Gebruik het als broodbeleg
  • Stop wat in een cupcake
  • Als glazuur over een cake
  • Tussen twee simpele koekjes om er een extra lekker tussendoortje van te maken
  • In plaats van stroop op een pannenkoek
  • Maak deze simpele mon chou gebakjes extra bijzonder!
  • Toch die lepel pakken en ermee in de aanval gaan 😉
  • ………

 

Heb jij al eens dulce de leche gemaakt of geproefd?

Liefs, Anne

 

Leuk artikel, maar geen tijd om te reageren? No worries! Klik op het hartje hieronder, dat is ongeveer hetzelfde 😉

Reacties

Join the discussion

  1. ingrid

    Lijkt me super lekker!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge