want simpel is veel leuker!
Sneakers & Hakken magazine 3
BeautyMake-upVerzorging

Gezicht reinigen magazine deel #3

Nummer 3 van Sneakers en Hakken is er! Voor degene die het niet kennen, dit is een Apeldoorns magazine voor vrouwen en door vrouwen waar ik aan mee werk.

Deze keer gaat het over gezicht reinigen. Niet iedereen doet dit netjes elke dag terwijl het zo belangrijk is voor je huid en het leukste is dat het helemaal niet veel tijd kost! 

Hieronder de tekst van het artikel, leest toch net even wat fijner dan een foto.

Liefs, Anne

 

Gezicht reinigen, doe jij het netjes elke avond?

Ik denk dat een heleboel nee zullen antwoorden. De meeste mensen smeren wel hun dag- en nachtcrème. Helaas vaak op een “vieze” huid zodat de crèmes hun werk niet goed kunnen doen. Zo jammer, het reinigen van je gezicht is namelijk heel belangrijk, ook als je geen make-up gebruikt!


Het is eigenlijk heel simpel en er is altijd wel een manier die bij je past. We hebben 4 groepen: de oogmake-up remover (normale of waterproof variant), de reiniger (reinigingsmelk, -crème, -gel, -mousse of micellair water), de toner (tonic of reinigingslotion) en de reinigingsdoekjes. De doekjes zijn niet geschikt voor dagelijks gebruik, maar wel voor een weekendje weg, vakantie, of als je stiekem echt geen zin hebt om te reinigen en wel “iets” wilt doen. Bij mij liggen ze klaar voor zo’n avond, beter iets dan niets!

 

Make-up eraf halen


Stap 1: Oogmake-up remover. Leg het watje met remover op je ogen en wacht even en het liefst nog even. Veeg dan een paar keer van boven naar beneden en als laatste stap veeg je je onderwimpers schoon. Reinigingsmelk mag ook op je ogen gebruikt worden, maar daar krijg je vaak niet alles mee weg of moet je heel hard mee boenen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Stap 2: Gezichtsreiniger.
 Gel, crème en mousse varianten gebruik je met water. Inmasseren met je handen op je vochtige gezicht en afspoelen met een plens water. Ook lekker makkelijker voor onder de douche. De melk kan op de droge of natte huid ingemasseerd worden en zowel met water afgenomen worden als met watjes. Micellair water gebruik je met watjes en mag ook op je ogen gebruikt worden.


Stap 3: Toner. 
Dit zorgt ervoor dat de laatste restjes vuil worden verwijderd en mag niet op de ogen gebruikt worden. Na micellair water hoeft deze stap niet. 


Stap 4: Nachtcrème. Wacht even, poets bijvoorbeeld je tanden en breng dan je nachtcrème aan.


Gebruik je geen make-up? Ook dan is het belangrijk om te reinigen, wat denk je van al die uitlaatgassen?! De oogreiniger mag je overslaan, kies dan bijvoorbeeld voor een gezichtsreiniger en tonic of alleen micellair water.

’s Ochtends is het ook slim om je huid snel te reinigen, ik gebruik daarvoor graag micellair water of een reinigingsmousse. Daarna een likje dagcrème en mijn huid is er weer klaar voor!

Join the discussion

  1. Pingback: Douchen, doe jij het goed? - Simple Thoughts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge