want simpel is veel leuker!
simple-thoughts-diy-watermeloen-terracotta-bloempot
CadeauDIY

DIY watermeloen bloempotjes

Zomer, ik heb er zin in en met deze schattige DIY watermeloen bloempotjes gaat dat echt wel lukken. Gelukkig zijn ze simpel zelf te maken..

Je ziet ze veel voorbij komen: watermeloenen. En dan bedoel ik niet op de fruitafdeling (hmmm, lekker!), maar in andere winkels. Inpakpapier, op borden, glazen, kaarsen, kussens, watermeloenen zijn gewoon helemaal leuk! Voor mijn swapmaatje (waar ik zaterdag meer over vertel) maakte ik deze leuke watermeloen bloempotjes, die ik echt even met jullie moest delen.

 

DIY watermeloen bloempotjes

simple-thoughts-diy-watermeloen-pot-zelfmaken-bloempot

Wat heb je nodig?

  • Terracotta potjes
  • Ontvetter
  • Rode verf
  • Groene verf
  • Kwast
  • Zwarte verf en smalle kwast

 

Begin met de potjes goed schoon te maken en te ontvetten. Ik gebruik het liefste st. Marc, maar elke andere ontvetter is prima!

simple-thoughts-diy-watermeloen-zelfgemaakt-bloempotJe kunt het afplakken met schilderstape, maar helaas plakt dat niet zo best op de terracottapotjes.

Kies daarom voor een platte, brede kwast. Door de kwast op de juiste plek neer te zetten, met niet te veel verf eraan, en de pot langzaam te draaien krijg je een mooie lijn. Niet gelukt? Ga er dan voorzichtig nog een keer overheen, maar maak je ook niet te druk want een klein hobbeltje maakt het juist leuk!

Vergeet niet de bovenrand aan de binnenkant te verven, zo kijk je net wat leuker in het potje. Als het goed droog is kun je de volgende laag verf of de andere kleur doen. Laat het wel goed drogen anders mengen de twee kleuren en dat is niet de bedoeling. Dit zijn trouwens 2 dunne lagen groen en rood.

simple-thoughts-diy-watermeloen-bloempotNu komt het leukste: de watermeloen pitjes. Gebruik hiervoor een klein kwastje en druk die op de pot. Tadaa, zonder veel moeite een pit. Draai voor elk pitje je kwast een beetje. Zo krijg je allemaal verschillende pitten. Horizontaal, verticaal, diagonaal, op de kop, andersom, je snapt het idee… Heb je nou geen zwarte verf in huis, gebruik dan een watervaste stift of zelfdrogende porseleinstift. Dat werkt ook prima.

Laat ook dit goed drogen en klaar zijn je super schattige DIY watermeloen bloempotjes! Zien ze er niet heerlijk zomers uit?! Als je toch in de zomerse watermeloensferen bent, maak dan een lekkere watermeloenpizza! Smullen 😀

 

Een leuke DIY om cadeau te geven, gezellig in de vensterbank te zetten of om de tuin op te fleuren! 

 

Liefs, Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge