want simpel is veel leuker!
simple thoughts favoriete sitcoms big bang theory
LoveSeries

Favoriete sitcoms

Heerlijk om op de bank te kruipen en samen een serie te kijken. Kijk je mee naar mijn favoriete sitcoms?

Favoriete sitcoms

Zelf heb ik een hele waslijst (kleintje maar, het valt mee) aan series die ik volg, maar samen met mijn vriend kijken we graag sitcoms. Sitcoms zijn grappige series met vaste personages in alledaagse situaties en de afleveringen zijn wat korter. Denk aan Friends, dat is ook een sitcom. Friends staat trouwens niet in dit lijstje, maar hoort hier natuurlijk wel in thuis, hihi!

Ik dacht eigenlijk dat Sitcoms series waren waar je even lekker voor gaat zitten, maar “sit” staat voor situation, omdat er allerlei grappige en normale situaties in deze comedy’s zitten. Je mag er natuurlijk wel lekker bij gaan zitten.

 

The Big Bang Theory

simple thoughts favoriete sitcoms big bang theory
Haha, als ik er alleen al aan denk moet ik al lachen, dit is echt een super leuke serie! Het gaat over 4 vrienden en echte nerds: Leonard, Sheldon, Howard en Rajesh en hun knappe, maar niet zo slimme, buurvrouw Penny. De nerds zijn wetenschappers met een hoog IQ. Howard is “maar” een ingenieur waar hij vaak mee geplaagd wordt. Hun communicatie vaardigheden zijn ver te zoeken, ze zijn slecht in sport, ze hebben weinig of geen succes bij de vrouwen,  ze zijn dol op star wars, andere sciencefiction films en series, spelen veel games en lezen stripverhalen. Echte nerds dus!

Vooral Sheldon vind ik heel grappig en echt knap hoe die het speelt. Ondertussen is seizoen 8 al bezig en ze gaan in ieder geval door tot seizoen 10!

 

Melissa & Joey

simple thoughts favoriete sitcoms melissa joey
Deze vinden we erg leuk. Melissa is een bestuurslid van de gemeente. Door een familieschandaal belanden haar nichtje en neefje bij haar in huis. Haar carrière is erg belangrijk voor haar en daarom neemt ze Joey als nanny/manny in huis. Mel en Joe werken elkaar vaak op de zenuwen en kunnen allebei even bijdehand uit de hoek komen, wat de serie zo grappig maakt. Ze belanden vaak in grappige en vreemde situaties. Helaas is deze serie gestopt, maar wel met een leuk einde!

 

Two Guys, a Girl and a Pizza Place

simple thoughts favoriete sitcoms guys girl pizzaplace
Ja, de titel zegt het eigenlijk al. Het gaat over de jongens Pete en Berg, die samen een appartement delen en in een pizzeria werken. Sharon woont in het appartement erboven. De vrienden maken grappige dingen mee, vaak veroorzaakt door Berg.

In seizoen 3 wordt de pizzatent geschrapt en veranderd de titel in Two Guys and a Girl. Helaas heeft deze serie maar 4 seizoenen. Het is een wat oudere serie (1998-2001), toch is deze grappige serie zeker het kijken waard en heeft het gelukkig een goed einde…

 

2 Broke Girls

simple thoughts favoriete sitcoms broke girls

Deze serie vind ik erg leuk. Het gaat over Max en Caroline, twee vriendinnen die samen in een appartementje wonen en in dezelfde diner werken. Max is een echte betweter, grootgebracht op de straat, met droge humor. Caroline is een rijkeluiskindje, helaas is haar vader in de bak beland en moet ze voor het eerst in haar leven werken voor haar geld. Ze dromen van een eigen cupcake winkel en daar moet toch wel voor gespaard worden. Vooral de verschillen tussen deze twee zorgt voor grappige situaties.

 

Favoriete sitcoms

Deze sitcoms kijken we samen. In de afgelopen jaren zijn er natuurlijk wel meerdere series en sitcoms voorbijgekomen zoals Friends, Fawlty towers en That ’70s show, maar dit zijn onze favoriete sitcoms. Daarnaast kijkt hij nog graag naar Two and a half men, die ik ook wel grappig vind.
Sitcoms vind ik leuk om te kijken omdat je er minder bij hoeft na te denken dan een serie. Gewoon ontspannen kijken en af en toe helemaal in een deuk liggen!

 

Kijk jij graag series of sitcoms? Welke? Tips zijn altijd welkom..

 

Liefs, Anne
 

Join the discussion

  1. Pingback: Serie verslaving - deel 4 - Simple Thoughts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge