want simpel is veel leuker!
simple thoughts simpele high tea sandwiches
Food

High tea sandwiches

High tea, gezellig en lekker! Maak het gewoon zelf, gezellig met vriendinnen thee leuten met lekkere kleine hapjes en een heleboel thee!

High tea bestaat al heel lang, eigenlijk is het niet meer dan rond 4/5 uur thee drinken met allerlei lekkere hartige en zoete hapjes. Stiekem kan het ook gewoon om 10 uur of als lunch.
Voor de zoete hapjes staan er al verschillende taartjes of gebak op Simple Thoughts, neem hier maar eens een kijkje. Vandaag zijn de sandwiches aan de beurt.

 

High tea sandwiches

Maak kleine sandwiches of gebruik wraps. Ik heb het brood uitgestoken met een koekjesvorm, gewoon omdat ik dat leuk vind, maar “normaal” diagonaal door de helft kan natuurlijk ook! Meestal worden de korsten eraf gehaald, maar ook daarvoor: wat je zelf leuk vind.

Maak het ook niet te ingewikkeld en te veel. Het gaat erom dat er wat lekkere hapjes op tafel staan, maar je hebt ook nog zoete hapjes en natuurlijk wat kopjes thee.

 

Kipfilet zongedroogde tomaat sandwich

simple thoughts simpele high tea sandwiches kipfilet zongedroogde tomaat

Stapel sandwich. Van onder naar boven: brood, kruidenboter, 2 plakjes kipfilet, brood, sla. zongedroogde tomaat, peper, kruidenboter, brood en zongedroogde tomaat. Ook lekker met kruidencrème.

Zowel het brood als de kipfilet en sla heb ik uitgestoken met een koekjesvorm.

 

Zalm sandwich

simple thoughts simpele high tea sandwiches zalm komkommer dillesimple thoughts simpele high tea sandwiches zalm komkommerOké, een enkele sandwich. Snijd dunne ronde plakjes van de komkommer of maak reepjes met een dunschiller. Besmeer je brood met kruidencrème en snijd je brood diagonaal door. Beleg met de zalm en komkommer en eventueel wat dille. In plaats van de kruidencrème kun je ook de  Ikea saus “Senap & Dill” gebruiken. Verslavend lekker met zalm! Extra lekker: kruidencrème, zalm en ikea saus!

 

Eiersalade sandwich

simple thoughts simpele high tea sandwiches eiersalade

Lekker simpel koop of maak eiersalade en garneer met zongedroogde tomaatjes of bosui.

 

Hüttenkäse sandwich

simple thoughts simpele high tea sandwiches huttenkase tomaatsimple thoughts simpele high tea sandwiches huttenkase tomaat basilicumBeleg de hartjes, of welke vorm je gebruikt, met hüttenkäse, peper, zout, plakjes tomaat en basilicum. Broodje erbovenop en garneren met een extra blaadje basilicum en tomaat.

 

Mini komkommer sandwiches

simple thoughts simpele high tea sandwiches komkommer

Zien ze er niet super schattig uit? Snijd kleine vierkantjes van je brood, ik heb de restjes gebruikt die overbleven na het uitsteken. Beleg met kruidencrème, plakjes komkommer en een drupje chilisaus. Simpel, maar super lekker!

 

Avocado sandwich

simple thoughts simpele high tea sandwiches avocado

Hmmm! Ik ben gek op avocado! Pureer een avocado met wat peper, zout en citroen- of limoensap. Gezellig wat plakjes tomaat erop, nomnom!

 

High tea

simple thoughts simpele high tea sandwiches

Dek de tafel leuk met kleine bordjes, bestek, servetten, suiker, honing, theekopjes en verschillende soorten thee. Zorg dat je alles zoveel mogelijk hebt voorbereid en niet de hele tijd in de keuken hoeft te staan. Zet een pot gekookt water (op een theelichtje) op tafel, leg de high tea sandwiches gezellig op een mooie schaal of etagère en smullen maar!

 

Andere high tea ideetjes

Extra makkelijk: maak high tea sandwiches met salades uit de winkel
Wraps
Quiche
Mini worstenbroodjes

Scones (met clotted cream en jam)
Koekjes
Cupcakes
Rocky Road
Brownies
Blondies
Cheesecake
Mon Chou gebakjes
Worteltaart cupcakes
Soesjes
Fruit
Koekjesdeeg bonbons

 

Geen theedrinker? Maak lekkere smoothies, water met een fruitsmaakje, vervang de thee door koffie of maak er een High wine van!

 

Liefs, Anne

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge