want simpel is veel leuker!
DIYHomeQuotes

Schilderij quote

Als housewarming cadeau voor vrienden heb ik een schilderij met leuke quote gemaakt. Dat klinkt ingewikkelder dan het is, lees snel verder om te zien hoe je zelf zo’n leuk schilderij quote maakt!

 

schilderij quoteNadat ze een interieuradvies hadden gehad kwam daaruit dat een rechthoekig, staand schilderij de lange kamer mooi zou breken. Yes, daar kan ik wat mee!

Het moest natuurlijk wel een verassing blijven voor Sharon. Na stiekem overleg met haar vriend hebben we gekozen voor deze quote die we vonden op haar Pinterest bord.

Het allerleukste van deze quote is dat de letters eigenlijk niet gelijk zijn.

Dus makkelijker na te maken want de letters hoeven niet precies even groot te zijn.

 

Schilderij maken

Het doek heb ik eerst een witte laag verf gegeven. Hierna heb ik een verdeling gemaakt. 7 regels, de ene groter dan de andere.

Omdat de letters juist een beetje speels moesten zijn heb ik geen lijn getrokken maar alleen links en rechts op de rand een stipje gezet. Zo wist ik waar de letters ongeveer moesten komen.

Hierna heb ik heel licht de woorden geschreven met potlood. Gum ze nog iets uit zodat het echt hele lichte lijntjes zijn.

simple thoughts schilderij quote love

Het verven kan beginnen! Kies je kleur en trek met een kwast de lijntjes over.

Er zijn verschillende soorten kwasten te vinden: breed, smal, groot, klein, plat of met een puntje. Ik vind zelf een medium kwast met een punt het fijnste werken.

Het hoeft natuurlijk niet, maar ik vond het wel leuk om het woordje “love” eruit te laten springen met een ander kleurtje.

Na het drogen had “love” een tweede laag verf nodig en sommige letters moesten iets bijgewerkt worden. Goed laten drogen en klaar is het schilderij!

simple thoughts schilderij quote

Ze hebben een super mooie antraciet muur, waardoor het schilderij goed opvalt. Extra leuk: na meer dan een jaar hangt het schilderij nog steeds, superlief en dat maakt me supertrots!

Wil je zelf zo’n leuk schilderij maken? Zoek naar mooie quotes, bijvoorbeeld op Pinterest. Misschien vind je een leuk voorbeeld die je kunt namaken of wees extra creatief en geef er je eigen draai aan. Dit is een heel groot schilderij, maar kleiner kan natuurlijk ook.

Duur hoeft het ook niet te zijn want schildersdoeken, verf en kwasten kun je zelfs bij de Action vinden.

Liefs, Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge