want simpel is veel leuker!
simple-thoughts-simpel-zelfgemaakte-appelmoes-appelcompote
Food

Simpel zelfgemaakte appelmoes

Hmm, dit weer vraagt om zelfgemaakte appelmoes en zelf maken is echt heel simpel (en veel lekkerder).

Het enige wat je nodig hebt zijn appels, water, suiker en kaneel. Oja, een pan en mesje zijn ook wel handig.

simple-thoughts-simpel-zelfgemaakte-appelmoes-pan

Appeltjes uit eigen tuin smaken natuurlijk nog beter, maar je kunt ook gewoon appels uit de winkel nemen. Voor deze appelmoes heb ik 6 grote appels gebruikt, geschild en in stukjes, een bodempje water, 50 gram suiker en een twee flinke theelepels kaneel. Omdat het er ook aan ligt hoe zoet de appel is en omdat smaken verschillen kun je natuurlijk altijd meer of minder suiker en kaneel gebruiken. Ik hou zelf van “kanelerige” appelmoes, ben je daar niet zo fan van begin dan met 1 flinke theelepel.

Zet de pan op het vuur en laat het minimaal 20 minuten pruttelen. Kijk tussendoor of de appeltjes zacht zijn en of de smaak naar wens is en of er eventueel meer water bij moet. Je mag het altijd wat langer laten koken. Deze leuke appels hadden iets meer dan een half uurtje nodig.

simple-thoughts-simpel-zelfgemaakte-appelmoes-lekker-compoteSchep het over in een schoon potje of gelijk in een bakje om te smikkelen, want warme appelmoes is toch eigenlijk het aller-aller-lekkerste!

simple-thoughts-simpel-zelfgemaakte-appelmoes-cadeautje

Ook leuk om een potje cadeau te geven. Gezellig, lekker en wat anders dan een bloemetje!

simple-thoughts-simpel-zelfgemaakte-appelmoes-candy

Candy vond dit trouwens niet zo leuk. Ze is gek op appeltjes en vond het maar niks dat die appeltjes zomaar waren verdwenen. Ze komt niks te kort hoor want ik heb eigenlijk 6 appels min wat stukjes voor de hond gebruikt.. 😉

 

Maak jij weleens zelf Appelmoes?

 

Liefs, Anne

Join the discussion

 1. monique

  Mmm lekker hoor ! Ik kook altijd een kaneelstokje mee en voeg op het laatst kaneel naar smaak toe. Op het laatst roer ik hem even flink door met een grote garde, omdat de jongens niet zo van grof houden 😉 Ik maak zelf altijd wat meer en vries het in in kleine bakjes.
  Lekker bij de boerenkool 😉 En stoofperen. ….ook zo lekker !

  • Anne

   Dat is slim, Monique! Ik heb eerlijk gezegd nooit kaneelstokjes in huis, vandaar dat ik kaneelpoeder pak. Hier komt het nooit in de vriezer terecht. Er is altijd wel iemand die nog een bakje wil of een potje mee naar huis…

 2. Yvonne

  Ja lekker! Ik maak graag appelmoes, meestal met goudreinetten, dat zijn de beste voor appelmoes.

  • Anne

   Inderdaad Yvonne, het liefste met goudreinetten. Ik heb geen idee wat voor soort dit waren, ze smaakten in ieder geval goed haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge