want simpel is veel leuker!
tekenplaat raamtekening krijtstift simple thoughts
DIY

Tekenen met krijtstiften

Ben je op zoek naar iets leuks om naar te kijken, wat je kunt afwisselen en waarmee je (simpel) creatief bezig kunt zijn? Lees dan snel verder!

Van Anke van Raamtekening ontving ik een leuk pakketje. Op haar webshop raamtekening.nl vind je prachtige tekeningen om op je ramen te maken, verschillende krijtstiften en andere tekenmaterialen en leuke gratis printables. Het is de bedoeling dat je de tekening aan de achterkant van je raam plakt en deze overtrekt. Zo krijg je simpel een prachtige creatie op je raam en het is ook erg leuk voor kinderen om te doen. Kleuren op je raam, wie wil dat nou niet?

Zij verkoopt ook tekenplaten. Dit zijn platen van plexiglas waarop je je kunt uitleven met krijtstiften. Achter de plaat kun je dus ook een tekening leggen of plakken om over te trekken. Ik koos voor de tekenplaat met een houten blokje. In het blokje zit een gleuf zodat je de plaat leuk kunt neerzetten. Wil je liever een plaat die je kunt ophangen? Dat kan, er is namelijk ook een variant verkrijgbaar met klemmetjes.

tekenplaat raamtekening krijtstift simple thoughts

Op het plexiglas zit beschermfolie. Zonder folie is de tekenplaat mooi doorzichtig, net glas! Bij dit pakketje zat een gratis tekening met schattige panda’s en een informatie boekje met eerlijke tips en trucs over het tekenen op ramen, de verschillende soorten stiften en voorbeelden.

 

Tekenen op de tekenplaat

 

tekenplaat raamtekening krijtstift simple thoughts

Het idee is heel simpel. Kies je ontwerp en reken deze af. Je krijgt de bestanden direct via de mail. Kies het juiste formaat en print deze uit. Plak het ontwerp op je raam of achter je tekenplaat. Pak de krijtstift erbij, tekenen en klaar!

Ik ben voor een leuke quote gegaan: life is short, eat dessert first. Naast mooie tekeningen vind je in de webshop namelijk ook verschillende quotes.

 

tekenplaat raamtekening krijtstift simple thoughts

Ik heb de tekenplaat over de quote heen gelegd, maar je zou het papier ook even kunnen vast plakken met washitape. Washitape laat namelijk geen resten achter op je tekenplaat of raam.

Daarna begint het allerleukste: overtrekken en inkleuren maar! Ik heb gebruik gemaakt van krijtstiften. Mijn goede Edding krijtstift  is helaas op, maar ik heb nog een boel goedkopere stiften liggen. Daar komt dan gelijk tip nummer 1: gebruik goede stiften! In de webshop vind je verschillende soorten stiften die Anke eerst zelf uitgebreid getest heeft. Ze heeft zelfs mooie pastelkleurtjes in het assortiment. Weer iets leuks voor op mijn verlanglijstje.

 

tekenplaat raamtekening krijtstift simple thoughts
Heb je een foutje gemaakt? Schoonmaken gaat heel makkelijk met de punt van een vochtig doekje. Wel even navegen met een droge doek zodat je geen strepen krijgt. Zoals je ziet ben ik opnieuw begonnen en is het bovenste woord nu blauw in plaats van wit. Het hartje in de cupcake heb ik gedaan toen de witte krijtstift was opgedroogd, anders gaan de kleuren mengen.

 

tekenplaat raamtekening krijtstift simple thoughts
Na genoten te hebben van de leuke quote heb ik mij uitgeleefd op een andere tekst. Deze heb ik overgetrokken uit een handletterboek. Het geel en het blauw onderin is gedaan met een glaspotlood. De andere letters en versiersels zijn gemaakt met krijtstiften.

 

Tips

 • Je krijtstift tekening is het mooiste aan de achterkant. Print de tekst dus in spiegelbeeld af, voor tekeningen hoeft dit niet.
 • Teken op een schone en droge ondergrond.
 • Schud een nieuwe stift goed en test eerst op een papiertje of er genoeg vloeistof uitkomt.
 • Tussendoor af en toe even drukken met de punt op een papiertje om verse vloeistof te krijgen.
 • Houdt je stift niet te plat, maar teken in een kleine hoek.
 • Wees creatief en heb veel plezier.
 • Pas op het werkt verslavend: waar kan ik nu wat op tekenen met mijn krijtstift?

 

Naast ramen is dit natuurlijk ook leuk om te doen op spiegels, deuren, glazen vasen, theelichtjes, …..

 

 

Heb jij al eens een krijtstift creatie in huis gemaakt?

 

Liefs, Anne

Join the discussion

 1. Anne - Ditisanne.nl

  Superleuk hoor, creatief!! Erg mooi gedaan!
  Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Hoe jij je zomer nèt even dat beetje extra geeft!My Profile

 2. Nicole

  Wow, wat ontzettend leuk is dit! Ga ik ook eens naar kijken. Lijkt me ook heel leuk om cadeau te doen.
  Nicole onlangs geplaatst…Kruidig Chai-BananenbroodMy Profile

 3. Astrid

  Wat leuk! Ik had nog nooit van raamtekeningen of krijtstiften gehoord. Die quote is ook super.

  • Anne

   Een keer wat anders dan een tekening om op te hangen. Het werkt wel verslavend, hihihi!

 4. Meike

  Wat een leuk idee! Ik kende je blog nog niet, maar kom nu even langs via het blogfeestje.

 5. Els

  Echt super leuk! Misschien ga ik dit binnenkort ook wel eens proberen :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge