want simpel is veel leuker!
simple-thoughts-verjaardag-jarig-wishlist
LovePersoonlijk

10x waarom het leuk is om jarig te zijn

Jongens, ik ben alweer bijna jarig en ik moet jullie even vertellen hoe leuk ik dat eigenlijk vind! Een verjaardag vieren is gewoon het allerleukste wat er is.

Stiekem ben ik de dagen al aan het aftellen vanaf Sinterklaas. Dat is voor mij een beetje het startsein voor een gezellige periode en mijn verjaardag! (Oké, er zijn er ook nog andere mensen tussendoor jarig). Dus ja, ik verheug me als een klein kind op mijn verjaardag, gelukkig ben ik ook net zo snel tevreden als een klein kind. Voor degene die niet zo dol op hun verjaardag zijn: 10 redenen waarom het echt wel leuk is om jarig te zijn:

 1. De pret die al om 0:00 begint, want dan is het toch echt al mijn verjaardag en gelukkig denken een heleboel mensen er net zo over en krijg ik lieve berichtjes of een heus “lang zal ze leven”  gezongen door vriendlief! Het gaat mij echt niet om de aandacht, al is dat natuurlijk een leuke bijkomstigheid. Ik vind het gewoon fijn en hartverwarmend dat die mensen aan mij denken. Zelfs oud klasgenootjes die je eigenlijk nooit meer spreekt, maar die wel even de moeite nemen om je te feliciteren. Oké, Facebook helpt ze een handje, of ikzelf die het aan iedereen vertel, maar toch word ik er heel vrolijk van!
 2. Feestelijk versierd huis! Ik vind het zelf leuk om te versieren, dus ik doe het gewoon samen met vriendlief. Het voelt toch pas echt als je ’s ochtends naar beneden loopt en je het met een jarige blik bekijkt. Hiephoi!
 3. Kaarsjes uitblazen en een wens doen. Ja, dit vind ik altijd fijn, al is het maar een kleine wens (en niet genoeg kaarsjes). Ogen dicht, wensen en uitblazen maar! Die van vorig jaar en het jaar daarvoor zijn uitgekomen, die van de jaren daarvoor kan ik me niet meer herinneren. 😀
 4. Mensen die je lief hebt om je heen. Familie en vrienden ik vind jullie erg lief en ik vind het erg leuk dat jullie deze allerleukste dag van het jaar met mij willen vieren!
 5. Cadeautjes! Oh, wat vind ik cadeautjes leuk! Het gaat me niet om het bedrag wat er aan uitgegeven word, maar aan de leukigheid ervan. Dat je de moeite neemt om wat voor me uit te kiezen. Ik wil ook niet weten wat ik van iemand krijgt, het moet een leuke verrassing blijven. Die leukigheid begint al met het uitpakken, spannend, wat zou erin zitten? Jaaaaaa, een cadeautje die ik heel graag wou hebben (handig zo’n online verlanglijstje) of als ze je verrassen met een zelf uitgekozen cadeau, nog leuker! Ook met geld als cadeau maak je mij blij. Als iemand die snel tevreden is, maar altijd heel veel wensen heeft komt dit goed van pas. Ik koop er ook altijd iets leuks voor. Zo  kocht ik vorig jaar van de verjaardagscentjes een nieuwe look voor het blog!
  Ohja, voor het geval je nieuwsgierig bent naar mijn wishlist, die deel ik gewoon even met jullie. Gewoon omdat ik het leuk vind, ik eigenlijk vind dat een feestelijk plaatje dit artikel nog leuker maakt en omdat cadeautjes zo leuk zijn. Had ik al gezegd dat ik dol ben op cadeautjes?!simple-thoughts--jarig-verjaardag-verlanglijstje1. Wolkenlampje, of Simple Thoughts lampje. 😉  2. Mintgroen kussen. 3. Boek: Shoot! 4. Boek: Altijd ijs, want ijs is altijd lekker. 5. Spel: Exploding kittens. 6. Sponshouder in wolkvorm (in Simple Thoughts vorm). 7. Micron fineliners 8. Boek: Zoet & Shoot 9. Boek: How blogs work.

 6. Hapjes en drankjes. Een verjaardag is de perfecte reden (en excuus) om aan het bakken te gaan (taaaart!) of andere lekkere hapjes te bedenken. Ik weet dat sommige dit als lastig zien, maar het zit hem allemaal in de voorbereiding. Ik ga echt niet tijdens het feestje in de keuken staan en drinken is zelf service 😎 anders houd ik geen tijd over voor:
 7. Gezelligheid. Oh, zo leuk om iedereen weer te zien en met ze te kwebbelen. Niet iedereen zie je vaak genoeg en dan is het toch fijn dat het op de leukste dag van het jaar wel kan?
 8. Je mag kiezen wat je wil eten. Oké, dit was toen ik nog bij mijn ouders woonde eigenlijk leuker, maar we houden hem erin. Ik mag kiezen en ja, dat is op je verjaardag echt heel anders dan dat ik elke dag mag kiezen wat we eten.
 9. Feestoutfit! Eh, deze heeft geen uitleg nodig toch?
 10. Je mag weer een jaartje ouder worden, ja MAG ja. Niet iedereen is het gegund en ik vind het daarom extra leuk dat er weer een jaartje bij komt. Ik krijg altijd te horen dat ik wel anders piep als ik de 20 inruil voor de 30. Ik denk dat ik er dan net zo over denk, maar dat zullen jullie dan volgend jaar wel horen..  😉

 

De laatste reden vind ik toch wel het allerbelangrijkste. Ik hoor vaak dat mensen het zien als een verplichting en een hoop gedoe, of dat ze sommige mensen “moeten” uitnodigen, die ze liever niet willen uitnodigen. Ik zie het heel anders. Ik ben blij dat ik weer een jaartje ouder mag worden en wil dat vieren met de mensen die ik er graag bij heb. Bereid het een beetje voor en maak het allemaal niet te ingewikkeld, dat scheelt een hoop gedoe! Zo kies ik voor hapjes die ik alleen maar even op tafel hoef te zetten en taartjes die ik niet meer hoef te snijden. Kies bijvoorbeeld voor simpele worteltaart cupcakes, mini Mon Chou gebakjescranberry blondies of Malteser & Baileys cheesecakes. Zaterdag is mijn pre-birthdayparty met vrienden, zondag deel twee met vrienden en sushi, op mijn verjaardag zelf zit ik in de sneeuw (sneeuw en jarig, het kan niet beter) en na de vakantie is het tijd voor mijn after-birthdayparty met familie. Ja, ik vind mijn verjaardag zo leuk, dat ik het gewoon vaker vier!

 

 

Wie jarig is trakteert, zo ben ik. En weet je wat ik ook ben? BIJNA JARIG! Dus houd Simple Thoughts goed in de gaten om de traktatie niet te missen! 😀

 

Wat vind jij het leukste aan jarig zijn?

 

Liefs, bijna jarige Anne

Vind je jarig zijn ook zo leuk, maar heb je geen tijd om te reageren? Klik dan op het hartje hieronder.

 

 

Join the discussion

 1. Enny

  Ja 3x je verjaardag vieren geweldig toch, bij deze hele fijne (pré) verjaardag feestjes en een hele fijne vakantie
  groetjes Enny en een poot van Arco

 2. Anita

  Wat heerlijk om het vier keer te vieren! Wij hebben de traditie om voor elkaar een dagje weg te plannen. Geniet ervan dit weekend 🙂

  • Anne

   Oh dat lijkt me een heerlijk cadeau! Ik heb ervan genoten, nu voorbereiden voor de wintersport 😀 😀

 3. Lodi

  Hihi dat kiezen wat je wilt eten houden wij er hier ook gewoon in hoor, ook wij – de ouders-. en je hebt helemaal gelijk. Ieder jaar dat je gegund is om ouder te worden, mag best gevierd worden!

  • Anne

   Heerlijk he? Op 1 of andere manier voelt het ook echt anders dan een normale dag waarop ik mag kiezen wat we eten, haha!

 4. Merel

  Haha, ik word helemaal vrolijk van je blog!
  Vroeger vierde ik het ook zo, tegenwoordig eigenlijk niet echt meer. Misschien toch maar doen, want zoals je zelf ook schrijft: je mag weer een jaartje ouder worden. En dat is bijzonder genoeg!

  • Anne

   Hihihi, dankjewel 🙂 Ik hoop dat ik het altijd met zoveel plezier mag blijven vieren. Al geloof ik echt dat ik nog steeds blij ben om jarig te zijn als ik 80 word. De oudjes in het bejaardentehuis zullen dan gek worden van het aftellen en mijn verjaardaggezeur, want als demente oma ga ik natuurlijk nog vaker vertellen dat ik bijna jarig ben 😎

 5. Sammie

  Jarig zijn is inderdaad leuk, ik ben afgelopen weekend verwend met een surprise party 🙂 leuke wishlist!

 6. Marsha

  Ik vond verjaardagen vieren vroeger een stuk leuker/gezellig dan nu. Misschien als je wat ouder word heb je er eigenlijk geen behoefte meer aan 😛 Ik dan in ieder geval. Vroeger huurde ik altijd zaaltjes af, en kwamen er onwijs veel mensen. Met de jaren is mijn vriendengroep toch wat minder geworden haha

  • Anne

   Ik ben benieuwd of ik het altijd zo leuk blijf vinden, maar ik denk het eigenlijk wel! 😀 Beter een paar goede vrienden, dan een zaal vol vage kennissen toch?

 7. Romy

  Ja, verjaardagen zijn zó leuk! Ik vind het ook altijd letterlijk een feestje om jarig te zijn 🙂 Wat een leuke wishlist heb je trouwens. Het boek How blogs work heb ik gelezen voordat ik mijn blog begon en dat is echt een aanrader .En ook dat wolkje is zo leuk!

  • Anne

   Het is ook een feestje om jarig te zijn 😀 😎 Dankjewel, ik hoop dat ik het boek en het wolkje mag krijgen, hihi!

 8. Vlijtig Liesje

  Wat leuk dat je je nog zo kunt verheugen op je verjaardag zeg! Dat vind ik mooi. Zelf vier ik mijn verjaardag het liefst heel rustig, alleen met mijn gezin.

  • Anne

   Hihi, dat vind ik zelf ook erg mooi! Iedereen moet het vieren zoals die het zelf leuk vind en met de mensen die je daarbij wilt hebben. Klein met het gezin klinkt ook heel gezellig!

 9. Astrid

  Ik ben het helemaal met je eens! Word echt vrolijk van deze post en verheug me alvast op mijn eigen verjaardag (in juni!). Ik ben ook echt één van de weinige volwassenen die cadeautjes krijgen leuker vindt dan cadeautjes geven, of althans die dat toegeeft. Leuk verlanglijstje trouwens.

  • Anne

   Jeej! Haha ik deel die cadeautjes liefde, al vind ik het perfecte cadeau uitzoeken voor iemand anders ook erg leuk en kan ik me al verheugen op de blije reactie!

 10. Pingback: Hoera, ik ben jarig en trakteer! - Simple Thoughts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge