want simpel is veel leuker!
simple thoughts washi tape deuren masking tape
DIYHome

Washi tape deuren

Washi tape, je kunt er zoveel leuke dingen mee! Dit keer zijn onze deuren er mee versierd.

Als je nu met je oren aan het flapperen bent en een paar keer knippert met je ogen: wat is washi tape? Dit is een papier achtig tape wat je kunt afscheuren. Je kunt het overal opplakken en ook weer zo verwijderen. Washi tape wordt ook wel masking tape genoemd.

Er zijn al wat projectjes met washi tape op Simple Thoughts verschenen zoals de cadeautasjes en de washi waxinelichtjes. Je kunt er natuurlijk nog veel en veel meer leuke dingen mee! Oke, voordat ik daar te teveel over kwebbel snel weer terug naar de washi tape deuren.
simple thoughts washi tape deur
Mintgroene deuren op de overloop, dat lijkt me zo leuk. Vriendlief vind een kleurtje op de deuren grote onzin. Ach, eerlijk gezegd weet ik ook niet hoe ik snel ik op de gekleurde deuren uitgekeken zal zijn. Toen ik deze leuke washi tape rolletjes bij de HEMA zag liggen kreeg ik ineens een leuk idee om de deuren op te vrolijken. 2 rolletjes voor €0,75. Vriendlief was nog steeds niet blij, want we moesten aan de slag, maar met het resultaat zijn we wel blij. 😀

Op de overloop hebben wij 5 deuren (het waren er 6). Badkamer, 3 kamers, de deur voor de zoldertrap en er zat ook een deur voor de trap naar beneden. Die naar beneden hebben we weg gehaald, ons deuren overloopje is al niet zo groot, maar met al die deuren leek het nog kleiner.

Eerst naar het eindresultaat, want de washi tape deuren zijn zo leuk geworden! Helaas krijg ik ze niet allemaal op 1 foto, maar aangezien ze allemaal hetzelfde zijn snappen jullie het idee wel.

simple thoughts washitape deur

Tadaaaa! Een half uurtje, wat rolletjes washi tape en 5 beplakte deuren verder waren onze deuren klaar. Simpel, maar net even wat anders dan anders.

 

Washi tape deuren, wat heb je nodig?

Washi tape, van deze was het 1.5 rolletje per deur. Koop een rolletje of twee extra. Terugbrengen kan altijd, maar niets is zo vervelend om tussendoor extra te moeten halen.

Liniaaltje

Meetlint

Potlood

 

Maak de deuren goed schoon en bedenk op welke afstand je de washi tape wil hebben zitten. Ik heb 10 centimeter als rand aangehouden.

Meet je deur op. Haal er 30 centimeter (10 cm voor de boven-, onder- en tussenrand) vanaf en deel het overige door drie. 2/3 is voor het bovenste gedeelte en 1/3 voor het onderste gedeelte. Met je meetlint kun je dan stippen in de hoeken zetten. Als het goed is staan er dan 8 stippen op je deur. Nu hoef je alleen nog maar je washi tape te plakken.

Plak je washitape op 1 stip en trek deze naar de volgende stip. Terwijl je aan het plakken bent kun je je liniaaltje erbij houden om te zorgen dat de afstand op 10 centimeter blijft zitten. Wrijf een keer goed na, zodat het goed blijft vast zitten.

simple thoughts washitape maskingtape

Om je washi tape mooi recht af te scheuren kun je je liniaal gebruiken. Leg deze netjes recht neer en scheur met het tape erlangs. Super, super simpel en netjes recht.

 

 

Ik ben super blij met de washi tape deuren en weet je wat het allerleukste is? Als ze niet meer leuk zijn haal je gewoon de tape er af. Zonder moeite of beschadigingen aan je deur. 😀

 

Liefs, Anne

Join the discussion

  1. SoMama

    Ziet er leuk uit. Kende het nog niet, is kijken of ik ook wat creatiefs kan verzinnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge