want simpel is veel leuker!
simple-thoughts-zelfgemaakte-sushi-simpel-sushitime-homemade-maken
Food

Simpel zelfgemaakte sushi

Lekker zelfgemaakte sushi of grijp jij liever naar het foldertje van je favoriete sushitent, die ook nog eens thuisbezorgd? Geloof me zelfgemaakte sushi is simpel, anders zou het niet op Simple Thoughts verschijnen enne het is super lekker!

Suuuuuushii! Hmm, wij zijn echt dol op sushi en voor de rauwe zalm kun je me echt wakker maken (zalm is sowieso een grote favoriet, maar rauw? G E W E L D I G ! ) Hoe leuk is het om dan zelf sushi te maken met je favoriete soorten en vooral hoe makkelijk?! Wij spelen een beetje vals, maar daardoor hebben we wel simpel en snel de perfecte sushi rol gemaakt!

 

De Sushezi

Geen geklieder met matjes voor ons, want ik was zo slim om vriendlief de Sushezi cadeau te doen. De Sushezi is een soort bazooka waterpistool, maar dan voor sushi. Je legt de ingrediënten erin, klikt hem dicht, even aandrukken en je prachtige rol laat je landen op het sushivel. Even rollen en klaar!

simple-thoughts-zelfgemaakte-sushi-sushezi-review

Tadaa, dit gekke ding is hem dan: de Sushezi!

 

Zelfgemaakte sushi

Genoeg gekwebbeld, dit moet je gewoon even zien. Allereerst de rijst. Was de rijst tot het water doorzichtig is en breng het daarna met 375 ml. water per 250 gram rijst aan de kook, roer af en toe goed door. Zet het vuur zacht en kook het voor 12-14 minuten. Haal de pan van het vuur, leg een theedoek onder de deksel en laat het een minuut of 10 staan. Tijdens het koken kun je mooi je ingrediënten snijden en het azijnmengsel voorbereiden. Hiervoor verwarm je 2 eetlepels suiker met 2 eetlepels rijstazijn en een kwart theelepeltje zout. Als de rijst klaar is roer je dit mengsel (niet met een metalen lepel) erdoorheen en spreid je de rijst uit over een bord of schaal. Laat dit op lichaamstemperatuur komen. Rustig wapperen met een magazine doet wonderen. 😉

TIP: Snijd de avocado pas op het laatste moment, want die gaat zo snel verkleuren.

Smeer de twee helften in met wat olijfolie. Wij gebruiken een paar druppels op een keukenrolletje en smeren het licht in. Het gaat erom dat de rol er makkelijk uitglijd, niet dat de sushi vettig word.

simple-thoughts-zelfgemaakte-sushi-sushezi
Vul de twee helften met de rijst, wij doen iets minder dan geadviseerd, ongeveer 50 gram per helft. Liever wat meer lekkere ingrediënten dan veel rijst! Pak nu het langwerpige deel erbij en druk die in de rijst, hierdoor komt er een deuk in de rijst waar je de ingrediënten in kan leggen.
simple-thoughts-zelfgemaakte-sushi-rol-simpel

Vandaag maken wij vriendliefs favoriet: zalm, avocado en roomkaas. Pas bij het maken van de foto’s kwamen we erachter dat het mooier is om de roomkaas in het midden te hebben in plaats van aan de buitenkant dus smeer de roomkaas op de zalm of avocado. Het smaakt er niet minder om, maar het oog wil ook wat.

simple-thoughts-zelfgemaakte-sushi-sushezi-sushigun
Zet het langwerpige deel in de rand, klap de twee helften dicht en klik ze vast. Klik nu de dop op het uiteinde en draai deze op slot. Nu ga je de sushirol aanduwen. Als je genoeg hebt geduwt mag de dop er weer af. Ziet de rijst er nog niet strak genoeg uit doe dan de dop er nog een keer op en druk nog wat extra aan.

 

Perfect gevormde sushirol

simple-thoughts-zelfgemaakte-sushi-simpel
Leg je nori vel klaar met de ruwe kant naar boven en duw hier voorzichtig je rol op.
simple-thoughts-zelfgemaakte-sushi-rollen-homemade
Maak de bovenrand iets nat met water en rol het vel om de rol heen. Je kunt trouwens ook een mooie sesamzaadjes rol maken. Let er dan op dat je de rol goed aandrukt in de Sushezi. Rooster de sesamzaadjes en strooi het op een bord. Rol de rol erdoorheen en je hebt een rol met sesamzaadjes, hmm!

simple-thoughts-zelfgemaakte-sushi-zalm
Snijd de perfect gevormde sushirol in mooie plakjes en klaar is je zelfgemaakte sushi! Smullen maar!

 

Extra handig: het hele apparaat kan in de afwasmachine en je kunt er natuurlijk ook andere leuke dingen mee maken, denk aan een cakerol of de perfecte ronde koekjes..

 

De Sushezi is verkrijgbaar bij Bol.com, lekker makkelijk! Er is ook een extra leuk set verkrijgbaar met een handige snijhulp voor gelijke stukjes sushi. Leuk voor jezelf, maar ook een leuk cadeau voor de sushi liefhebber!

 

Liefs, Anne

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge