Al een ouder artikel, maar nog steeds super lekker: gevulde paaseitjes met een eigeel van abrikozenjam. Simpel te maken, zoals je van Simple Thoughts gewend bent!https://simplethoughts.nl/wp-admin/profile.php
Chocolade eitjes horen natuurlijk bij Pasen, al vind ik de grote ongevulde eitjes maar niks. Behalve de Kinder surprise variant dan, die zijn super lekker! Niet helemaal eerlijk eigenlijk, want ik ben echt gek op Kinder chocolade, zoals je kunt lezen op de pagina over Simple Thoughts. Deze zelf gevulde chocolade eitjes bevatten geen surprise, maar zijn minstens zo lekker.
Gevulde Paaseitjes
8 eitjes
15 minuten en 1,5 uur opstijven
Wat heb je nodig?
- Lege chocolade eitjes (Action, supermarkt)
- 100 gram Monchou
- 200 mililiter slagroom
- zakje klopfix
- 25 gram suiker
- abrikozenjam
- lege eierdoos (of iets anders waar je de eieren in kunt zetten)
Breek voorzichtig de bovenkant van de eieren af. Ik heb er een aardappelmesje in geduwd en voorzichtig een kartelrandje gesneden. Als je een beginnetje hebt kun je ook met je vingers stukjes afbreken. Soms breekt er een stukje meer af, maar het is juist leuk als ze onregelmatig zijn. Zet de eieren in de eierdoos.
Klop de slagroom stijf met de klopfix en de suiker. Mix in een andere kom de Monchou tot deze zacht is en geen klontjes meer heeft. Roer dan de slagroom en Monchou door elkaar.
Vul de eitjes met een lepeltje. Vul ze niet helemaal, laat een klein randje over. Zet de eitjes dan in de koelkast om op te stijven. Met 1,5 uur zijn ze al goed om af te maken, maar eerlijk gezegd heb ik nooit zo’n zin om te wachten en laat ik ze gewoon een nachtje in de koelkast staan. Aangezien ik dit toch niet op het laatste moment maak is dat ook geen probleem. Het “eigeel” zit er zo in dus dat kan wel last minute gedaan worden.
Neem een theelepeltje en schep uit elk ei in het midden een hapje. Hmm, zonde om weg te gooien: veel lekkerder om op te snoepen!
Als je jam zonder stukjes hebt kun je in elk eitje een toefje jam doen. Ik heb dit gewoon met een theelepeltje gedaan, het valt vanzelf op de juiste plek door het gat wat je hebt gemaakt. Desnoods kun je de jam nog een beetje verdelen met de achterkant van de lepel.
Heeft je jam wel stukjes? Verwarm het dan even in de magnetron en roer het goed door tot de stukjes weg zijn.
Klaar zijn je lekkere eitjes! Zelf gevulde Paaseitjes maken is super simpel, toch?
Bewaar de eitjes in de koelkast en eet ze binnen 3 dagen op. Al weet ik niet of ze het zo lang wel volhouden…
Je kunt natuurlijk ook lemon curd of iets anders met een gele of oranje kleur gebruiken.
Ik heb ze nu al een paar jaar gemaakt met Pasen en ook dit jaar zijn ze er weer bij. Ze zijn leuk en lekker bij de brunch, bij de koffie, maar als toetje doen ze het ook zeer goed! Dat wordt weer smullen!
Wil je nog wat meer paasinspiratie?
Kijk dan eens hier op het blog of kijk op Pinterest.
Hmm, ga jij deze gevulde Paaseitjes maken?
Liefs, Anne
ohh, lekkerrr blijven hier geen 3 dagen bewaard, dan ben ik al weer nieuwe aan het maken.
Lfs Enny
Hihi! Slim plan, Enny!
ohhh wat ziet dit er super lekker uit! :o. Deze ga ik echt op mijn lijstje voor pasen zetten…
Dankjewel, Daisy!