want simpel is veel leuker!
verkade krokante karamel en zeezout chocoladeletter
Food

Verkade chocoladeletter krokante karamel en zeezout

Misschien hebben jullie het weleens gelezen, maar ik ben gek op de Oranje Tony Chocelony: karamel en zeezout. Dus toen ik deze chocoladeletter van Verkade met dezelfde smaak in de winkel zag liggen moest ik hem natuurlijk uitproberen.

Ik weet het, Verkade is geen Tony, maar het is wel lekkere chocolade. En aangezien Tony alleen maar de melk en pure chocolade als letter heeft moet je toch wat. Wij vieren elk jaar het heerlijke avondje met surprises, kleine cadeautjes, allerlei lekkers, een boel gezelligheid en chocoladeletters. Ik ben er gek op. Zowel op Sinterklaas als chocoladeletters! De Sint maakt ons elk jaar weer blij met een Verkade melk chocoladeletter, maar misschien kan ik hem overhalen om dit jaar een andere smaak te geven…

 

Verkade krokante karamel en zeezout chocoladeletter

 verkade krokante karamel en zeezout chocoladeletter

Eerst maar eens beginnen bij het begin: de verpakking. Bij alle smaken staat er in chocoladeletters op welke smaak het is. Karam staat er bij karamel, hazel bij hazelnoot, crisp bij white crisp en melk en puur bij de welbekende smaken. Ik vind het een geweldig leuk detail. Bij deze variant zijn de pieten bezig met blokjes karamel en kruiwagens met zeezout. Sinterklaas is aan het bedenken hoe hij in vredesnaam van de letter K af moet komen. De gouden maan hangt glimmend bovenaan de verpakking te shinen voor een beetje blingbling.

 verkade krokante karamel en zeezout chocoladeletter

Aan de chocoladeletter zelf zie je niks bijzonders. Het is de letter S met Verkade erin geschreven, gewoon zoals een Verkade chocoladeletter eruit hoort te zien. Alleen aan de onderkant zie je wat bobbeltjes van de karamel en zeezout zitten. Er is naast de letter S trouwens ook een hart verkrijgbaar. Die kun je hier bestellen.

 verkade krokante karamel en zeezout chocolade letter

In het stukje aan de rechterkant zie je wat stukjes krokante karamel zitten. Er zitten best veel stukjes karamel in. Let trouwens ook even op de schaduw links bovenin de foto. Candy zou graag een hapje proeven… Zei er iemand chocolade?! En nee, ze heeft natuurlijk geen stukje gekregen!

 

Eindoordeel krokante karamel en zeezout

 verkade krokante karamel en zeezout chocoladeletter

Soms is hij wat te zout alsof er op 1 plek te veel zoutkorrels zijn gestrooid. Alsof de kruiwagen op de verpakking echt is omgekieperd. De krokante karamel is lekker, maar ga het niet vergelijken met Tony. Dat zijn hele andere karamel stukjes en die smaken ook echt anders. Het romige van de melkchocolade proef je iets minder, toch vind ik het een lekkere chocoladeletter. Net even wat anders dan de standaard melk en puur. Ik hoop dat Sinterklaas even denkt aan dit artikel tijdens zijn cadeautjes jacht en een krokante karamel en zeezout chocoladeletter mee brengt!

 

Heb jij de Verkade krokante karamel & zeezout chocoladeletter al geprobeerd? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

 

Liefs, Anne

 

 

Join the discussion

 1. Will

  Lijkt mij heel lekker.
  Ken alleen de kruidnootjes met karamel met zeezout.
  Die smaken overheerlijk.
  Denk dat deze chocoladeletters ook zo smaken.
  Ga ze echt uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge