want simpel is veel leuker!
DogHond

Zelfgemaakte kokosolie hondensnoepjes

Kokosolie heb je vast wel eens van gehoord, maar naast dat het goed is voor jezelf is het ook erg goed voor je trouwe viervoeter en kun je er leuke hondensnoepjes van maken!

Kokosolie is een plantaardig, verzadigd vet. Nee, geen slecht verzadigd vet, maar een verzadigd vet waar ons lijf juist een heleboel mee kan. Klik hier om meer te lezen over kokosolie, welke variant je moet kiezen en nog meer reden om het voor jezelf of je hond te gebruiken.

Waarom kokosolie goed is voor je hond

 • Verminderd huidproblemen
 • Voor een gezonde huid en glanzende vacht
 • Het verminderen van lichaamsgeur
 • Voor het desinfecteren en genezen van wondjes
 • Voor een gezonde stoelgang
 • Bescherming tegen wormen en vlooien
 • Lekker ruikend smoeltje, ook te gebruiken als tandpasta
 • Verhoogt de weerstand
 • Voor een goed energieniveau

 

Klinkt goed toch? Daarom geef ik Candy elke dag een zelfgemaakt kokosolie hondensnoepje. Ze is er dol op en foto’s maken is dan ook best moeilijk met een snuffelende hond om je heen.

Je maakt deze snoepjes heel makkelijk zelf, simpeler kan bijna niet! Als dosering kun je 1 theelepel per 10 kilo lichaamsgewicht aanhouden. Bouw het wel rustig op en als je hond aan de race gaat kun je beter een dag of twee overslaan tot het weer rustig is.

 

Kokosolie hondensnoepjes

simple-thoughts-woefblog-kokosolie-hondensnoepjes-simpelDeze snoepjes zijn zo gemaakt in een ijsblokjesvorm, maar een bonbonvorm werkt ook prima.

Smelt de olie heel even in een pannetje, heel even want dit gaat echt heel snel! Giet de kokosolie dan in de vorm. Laat dit hard worden op het aanrecht, of voor de mensen met geen tot weinig geduld (ik, ik, ikke!) zet de vorm even in de koelkast of vriezer.

Als het weer hard geworden is kun je ze zo uit de vorm drukken. Ik heb de hondensnoepjes in een pot op het aanrecht staan en in de zomer staat de pot in de koelkast. Anders is al het werk voor niets geweest en zijn het geen snoepjes meer, haha.

simple-thoughts-woefblog-kokosolie-hondensnoepjes-vruchten-bevroren

Het is ook lekker om er een bevroren snack van te maken, zeker met het warme weer is dat een lekker koele snack! Deze zijn gemaakt door eerst wat vruchten (geprakt of heel) in de vorm te doen. Hier giet je de kokosolie op.

simple-thoughts-woefblog-kokosolie-hondensnoepjes-pindakaas-ijs

Deze schattige pindakaas diamanten maak je door een paar lepels pindakaas te mengen met een lepel gesmolten kokosolie. Dit doe je alleen om het je zelf makkelijk te maken, want zo krijg je de pindakaas beter in de vorm. Zet dit een paar minuten in de koelkast en giet dan de rest van de kokosolie erop.

Neem wel pindakaas zonder zout of suiker of maak het gewoon simpel zelf!

Je kunt er natuurlijk allerlei leuke variaties mee maken. Brokjes, fruit of iets anders waar je hond gek op is. Ik merk wel dat het niet altijd nodig is al die moeite, want Candy is al dol op de “normale variant”.

Om geen kliederbende te krijgen moet je deze bevroren hondensnoepjes in de vriezer bewaren. Als het tijd is voor een mini kokosolie ijsje haal je er gewoon 1 uit en smullen maar!

simple-thoughts-woefblog-kokosolie-hondensnoepjes-cadeau-beloning

Pssst, het is ook erg leuk om cadeau te geven. Vul een pot met de kokosolie snoepjes, knip een rondje uit een leuk servet en zet dit vast over de deksel met een elastiekje, lint of touw. Veel leuker dan een bloemetje en de hond mag ook een keer verwend worden toch? Het zijn in ieder geval Candy’s favoriete snoepjes!

 

Liefs, Anne

dit artikel is geschreven voor Woefblog

Join the discussion

 1. Enny

  Lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrr, ben zelf ook gek op kokos, als ik braaf ben en jou een “poot”geef krijg ik er dan ook een ?
  hahahaha
  Geweldige foto trouwens

 2. Yvonne

  De foto van dit artikel is echt superleuk! Deze hondenkoekjes ga ik zeker eens maken voor King. Het geven van kokosolie heeft veel voordelen zie ik. We geven nu zalmolie maar dat stink zo..

  • Anne

   Haha, ja ze likt haar lippen alvast af! Oef, zalm zal wel ruiken ja, ben benieuwd of je wat merkt van de kokosolie 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge