Hmmm komkommersalade! Goedkoop, lekker en simpel. Chique in slierten of simpel in blokjes, je kunt er eigenlijk best veel mee..
Ik kan niet tegen de zaadlijsten van de komkommer. Dus het binnenste haal ik er altijd uit. Het allermooiste vind ik het om de komkommer dan op deze manier te eten: dunne slierten gemaakt met de dunschiller (of kaasschaaf). Het ziet er zo chique uit, alsof het veel moeite heeft gekost, maar eerlijk gezegd is dit nog simpeler dan snijden, hihi.
Snijd 1 komkommer in plakjes, halve plakjes, kwartjes, sliertjes of wat je leuk vind en maak het extra lekker met deze simpele variaties. Ga je het niet direct opeten? Doe je gesneden komkommer dan even in een vergiet met wat zout erover, anders krijg je zo’n waterige salade.
Zoet-zure komkommersalade
De allersimpelste: azijn en suiker! 4 eetlepels azijn en 2 eetlepels suiker.
Zoet-zuur met wat extra’s
Voeg naast azijn en suiker ook een uitje toe of wat kruiden zoals dille, bieslook, munt of peterselie. Ui en kruiden kunnen natuurlijk ook samen.
Tzatziki salade
Lekker zomers! 400 ml griekse yoghurt, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel dille, peper, zout, 1 eetlepel citroensap.
Fruitige komkommersalade
Fris en fruitig. 1 friszure appel, handje radijsjes, klein bekertje zure room, teentje knoflook, zout en peper.
Sellerie-komkommersalade
Lekker makkelijk. Voeg een bakje selleriesalade en een gesnipperd uitje toe.
Uitgebreide komkommersalade
Stukjes komkommer is hierbij handiger dan slierten. Pakje feta, 2 tomaten, scheut olijfolie, gesnipperd rood uitje, peper, zout en oregano. Niet zo dol op oregano? Laat het dan weg, ook zonder is de salade lekker!
Meer simpele recepten? Neem eens een kijkje bij de Food afdeling!
Weet jij nog lekkere variaties voor de komkommersalade? Ik hoor ze graag!
Wat is komkommer eigenlijk een raar woord! Nu ik er een heel blog over schrijf vind ik het eigenlijk een irritant woord, maar goed gelukkig wel heel lekker 🙂
Hmmm, lekker! Nu heb ik zin in komkommer. Wij eten het hier ook best vaak. Soms met een sausje maar ook geregeld in plakjes. Dat vinden de kinderen lekker.
Oeh ja dat is ook lekker, gewoon dippen in een sausje!
Pingback: Weekmenu 23. Chacapuli en belachelijk lekkere broodjes worst