want simpel is veel leuker!
unicorn rocky road
Food

Unicorn Rocky Road – Crea-Cross

Een Rocky Road, maar dan net even anders: een Unicorn Rocky Road! Ik kan je alvast verklappen dat ook deze magische variant erg lekker is!

Ik ging weer creatief aan de slag voor de Crea-Cross. Misschien kun je je het je nog herinneren want ik heb namelijk hier, hier en hier geschreven over de Crea-Cross. Om je geheugen een beetje op te frissen: de Crea-Cross is een creatieve uitdaging voor iedereen. Er zijn 52 thema’s waarbij elke vorm van creativiteit welkom is. Sinds kort is  er ook een Facebook groep. Het viel namelijk op dat de bloggers druk bezig waren met het plaatsen van artikelen die pasten bij het thema, maar dat jullie als lieve lezers niet zo goed wisten wat je er mee aan moest. Nu is het extra simpel gemaakt. Onder aan dit artikel kun je nog steeds de link toevoegen naar jouw creatie van deze week. Ook kun je ervoor kiezen om een foto te plaatsen in de speciale Facebook groep (klik). Hier kun je ook de creaties van anderen bewonderen.

 

Regenboog

Terug naar het thema van deze week. Dat is namelijk “regenboog”. Waarschijnlijk komen er nu allerlei creaties in alle kleuren van de regenboog naar voren, maar mijn gedachtes dwaalden gelijk af naar unicorns. Je weet wel die “it’s so fluffy I’m gonna dieeee”  en prachtige beesten die galopperen over regenbogen met hun neus in de wolken terwijl ze kleine glittertjes verspreiden in de lucht. Juist. Je snapt hem wel, eenhoorns zijn gewoon leuk en so fluffy! Er is hier al een Rocky Road te vinden op het blog, maar die is niet zo magisch als deze variant. Deze Unicorn Rocky Road is gemaakt van witte chocolade, glitters en de perfecte regenboog snoepjes. Speciaal voor de witte chocolade en unicorn fans!

 

Unicorn Rocky Road

unicorn rocky road

Ingrediënten:

Oops. Ben je een beetje geschrokken door al deze ingrediënten? No, worries. Unicorns doen niet zo moeilijk en een Rocky Road al helemaal niet. Als je de basis (chocolade en een simpel koekje) maar hebt. Geen fan van witte chocolade? Dan neem je  melk of zelfs puur. Deze kun je alleen niet roze maken, maar zal ook heerlijk smaken!

De decorties kun je helemaal zelf kiezen. Dit is gewoon wat ik in huis had en waarmee ik mijn Rocky Road heb versierd. Een snufje glitters hier, een paar parels daar… De roze muisjes heb ik toegevoegd omdat ik deze leuke Rocky Road heb gemaakt voor en babyshower. En ja, het was voor een meisje, haha!

Strooi de in stukjes gehakte koekjes over in de vorm. Ik gebruik trouwens een siliconen cakevorm, maar elke (bak)vorm is prima. Smelt de helft van de chocolade au bain marie. Dit moet je met witte chocolade langzamer doen en dus niet te heet. Schenk de witte chocolade in de vorm als het gesmolten is. Smelt dan de andere helft en roer hier wat rode kleurstof doorheen. Schenk de roze chocolade in de vorm en meng de twee kleuren licht door elkaar zodat je wat overloopjes krijgt. Geen zin in kleurstoffen? Dit hoeft niet. Ik vond het roze wel een leuke toevoeging. Heb je liever 1 kleur chocolade, ook dat zal er gezellig uitzien.

unicorn rocky road

Nu komt het leukste. Versieren maar! De kabelspekjes heb ik per kleur afgesneden zodat je mini gekleurde spekjes krijgt. Verspreid deze als eerste over de chocolade en druk er een paar naar onderen. Dan is het strooien en versieren zoals jij zou willen. Glitters, roze muisjes, hartjes, spekjes, discodip, regenboog zure matjes, snoepjes en koekjes.

Laat de chocolade hard worden. Dit kun je doen in de koelkast, zodat je eerder kunt snoepen van je Unicorn Rocky Road. Op het aanrecht duurt het wat langer. Breek het in stukjes en smullen maar!

unicorn rocky road

Crea-cross variaties

Zoals je ziet kan een creatie voor de Crea-Cross ook iets lekkers zijn. Het hoeft niet altijd gemaakt te zijn met papier en schaar. Je kunt ook iets handletteren, breien, schilderen, borduren, schrijven, knutselen, verven, kalligraferen, kleien, dichten, scrapbooken, tekenen, fotograferen en nog veel meer. Zolang het maar creatief is en te maken heeft met het onderwerp. Deze Crea-Cross is natuurlijk ook erg leuk om te doen met kinderen.

Deze week ben ik samen met Nicole van Cookies and Carrotsticks de co-host. Op haar blog vind je heerlijke recepten met foto’s die om te smullen zijn. Neem een kijkje op haar blog. Daarnaast kun je natuurlijk ook via Ilse van Kreanimo meedoen, de bedenker van deze creatieve uitdaging.

Wij zouden het erg leuk vinden als je je creatie met ons deelt. Dit kun je dus doen door hieonder op de blauwe knop te klikken en een link van je foto te delen. Dit kan een link zijn van het blogartikel, Instagramfoto of Facebook post. Je kunt er ook voor kiezen om een foto te delen in de Facebook groep.

 

Wat heb jij gemaakt met het thema regenboog?

 

Liefs, Anne

 

 Loading InLinkz ...

Join the discussion

 1. Nicole

  Oh, die is leuk, Anne! Ik heb twee stoere jongens, maar die gaan zwichten als ik zoiets ga maken ;-). En net wat je zegt, je kan er van alles ingooien. Een paar donkere snoepjes en een extra blauw kleurtje erbij. Super idee!
  Nicole onlangs geplaatst…Regenboog-CupcakesMy Profile

 2. Kreanimo

  Wauw Anne… hier ben ik verliefd op. Zo geweldig leuk…
  Bedankt voor je bijdrage.

  • Anne

   Ik ben ook verliefd. Glitters, regenbogen, snoepjes, chocolade, unicorn! Geen dank, leuk om weer mee te doen 🙂

 3. sammie

  Zo leuk! Ik moet toch weer eens met eten aan de slag gaan, is ook alweer zo lang geleden dat ik iets heb gebakken! Een rocky road heb ik nog niet gemaakt ook, toch eens doen. Het ziet er zo gezellig uit 😀

  • Anne

   Ja, jezelf verwennen met wat lekkers is altijd een goed idee. Kijk dan ook even bij mijn eerste Rocky Road. Zelf vind ik die met melkchocolade lekkerder.

 4. Roelina

  Wauw, lekker én leuk! Helemaal te gek voor mn lieve kleine nichtje die haar eerste unicorn verjaardag krijgt. Ik ga dit meteen even delen
  Roelina onlangs geplaatst…Gratis uitstapje met kinderen, de natuurspeeltuinMy Profile

 5. Lianne

  Dat ziet er leuk uit! Kan ik als blogger ook nog meedoen met de Crea-Cross?
  Lianne onlangs geplaatst…Kipkorntaart met chilisausMy Profile

  • Anne

   Dankjewel, Lianne! Dat kan zeker. Neem daarvoor contact op met Ilse van Kreanimo (blog.kreanimo.com). Zij is het Crea-Cross brein 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge