want simpel is veel leuker!
simple-thoughts-zelfgemaakte-kwark-ijsjes-danone
Food

Zelfgemaakte kwark ijsjes

Ken je ze nog? De Danone ijsjes van vroeger? Stokjes door de toetjes prikken, invriezen en je had je eigen Danone ijsje! Natuurlijk kun je dat nog steeds doen, maar je kunt het natuurlijk ook net even wat anders doen..

Ik ben dol op ijs en op de Danone ijsjes van vroeger al helemaal! Omdat het leuk en lekker is maakte ik zelfgemaakte kwark ijsjes. Zo heb je toch een lekker en koel toetje die er super leuk uitziet! Dit is trouwens het enige ijs waar ik in durf te bijten, al het andere ijs is veeeels te koud! Brrr!

Er is een simpele en de iets minder simpele manier om de kwark ijsjes zelf te maken. Laten we lekker makkelijk beginnen, het blog heet niet voor niets Simple Thoughts. 😉

Zelfgemaakte kwark ijsjes – simpel

simple-thoughts-zelfgemaakte-kwark-ijsjes

Wat heb je ervoor nodig?

♥ IJsjeshouder (Bol.com, Action, Xenos, Hema)

♥ Lekkere smaken kwark

♥ Lepel

♥ Vriezer

 

Is dat alles? Ja, dat is alles! Ik heb meerdere soorten Danio kwark gebruikt. Gewoon omdat ik deze kwark verslavend lekker vindt en niet kon kiezen. 😉 Natuurlijk kun je elke kwark gebruiken die je wil. Ik heb vanille, aardbei en bosbes (mijn favoriet) gebruikt.

Vul met een lepel de ijsjeshouder met de kwark. Je kunt laagjes maken, dit ziet er gezellig uit en smaakt nog lekkerder!

simple-thoughts-zelfgemaakte-kwark-ijsjes-gat

Zorg wel dat je een paar keer goed klopt met de gevulde vormpjes. Zo kunnen luchtbelletjes ontsnappen en krijg je geen gaten in je ijsje.
Wil je dat de smaken niet in elkaar overlopen en wat strakkere lijnen in je kwark ijs? Doe dan eerst het eerste laagje in je vorm, vries dit in en doe dan pas het volgende laagje, etc. Ik zie het nut er niet van in, het duurt lang en het doorlopen van de kleuren geeft wel een leuk effect! Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Laat de ijsjes goed invriezen om ze uit de houder te krijgen kun je het ijsje even onder de kraan houden. Het liefste met het stokje naar beneden zodat er geen water in je ijsje loopt.

 

Zelfgemaakte kwark ijsjes – bijna makkelijk

simple-thoughts-zelfgemaakte-kwark-ijsjes-danone-ijsjes
Wat heb je nodig?

♥ IJsvormhouder

♥ Kwark

♥ Vruchten

♥ Lepel

♥ Vork of blender

♥ Vriezer

 

Voor de iets gezondere variant of de creatievere variant kun je zelf aan de slag gaan en je eigen kwarksmaakje maken. Kies wat lekkere (diepvries)vruchten uit en pureer deze met een vork of een blender. Meng de puree met de naturel kwark om je eigen smaakje te creëren. Eventueel kun je er wat honing door doen voor een wat zoetere variant.

Roer er eventueel nog wat stukjes vruchten door. Leuk om bijvoorbeeld laagjes te maken met de vruchtenpuree en de naturel kwark: kwark – vruchtenpuree – kwark. Zo krijg je mooie streepjes met de puree. Vul de vormpjes, stamp goed om luchtbellen te voorkomen, even in de vriezer en smullen maar!

simple-thoughts-zelfgemaakte-kwark-danone-ijsjes

Hmm, ik weet wat ik zo ga eten! Maak jij weleens zelfgemaakte kwark ijsjes? Recept ideetjes zijn altijd welkom..

 

Liefs, Anne

Join the discussion

 1. Sjoukje - meergeldminderstress.nl

  Goed idee zeg! Wij hebben wel al vaker yoghurt-ijsjes gemaakt, maar dat wordt toch niet zo heel lekker, doordat de structuur dan wat korrelig wordt. Dit ga ik zeker eens uitproberen de komende tijd.

  • Anne

   Ik heb het ook een keer met yoghurt geprobeerd, maar bij kwark krijg je geen korrels en vind ik altijd wat zachter van smaak. (ik heb niet zo veel met “zuur”). Succes met proberen!

 2. Saskia

  ik heb zelf nog geen kwarkijsjes gemaakt. Maar het klinkt wel heel erg lekker.

  • Anne

   Oeh, moet je doen hoor Saskia! Zo simpel en super lekker! Danone ijsjes voor volwassenen 😀

 3. Linda

  Wat zien ze er leuk uit! Lijken me heerlijk 🙂

 4. MetMirjam

  Wat een leuk en vooral lekker idee! Dat ga ik ook eens doen!

  • Anne

   Dankjewel Mirjam, lekker is het zeker. Ik zit op dit moment te smullen van zo’n heerlijk ijsje hihi..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge