want simpel is veel leuker!
Nagels lakken pupa #Simple Thoughts
BeautyMake-up

Nagels lakken

Mooi gelakte nageltjes, wauwie! Maar hoe doe je dat nou eigenlijk en hoe zorg je dat het langer dan 1 dag mooi blijft zitten? 

Ik heb altijd twee nagellak routines. De korte versie is alleen de nagels schoonmaken met remover en weer lakken (wel met base- en topcoat). De lange versie is iets uitgebreider, verzorgt je nagels en zorgt ook dat je nagellak langer blijft zitten. Aan de slag met de lange versie, al duurt die geen uren hoor!

Wat leg je klaar?

 • Bokkenpootje
 • Nagelvijl
 • Watjes
 • Nagellak remover (zonder aceton, dit droogt de nagels uit)
 • Polijstvijl
 • Base coat
 • Nagellak
 • Top coat

 

Vijlen

Allereerst halen we de oude nagellak eraf (of, als je niks op hebt, maken we de nagel vetvrij)

Dan vijlen we de nagels in vorm. Een glasvijl werkt hiervoor het beste, die sluit de nagelplaten en daardoor krijg je minder snel dat de bovenste laag als een “velletje” loslaat. Zet de vijl tegen de nagel aan en vijl, zachtjes, van de buitenkant van de nagel naar het midden.

Duw met het bokkenpootje de nagelriemen terug. Doe dit heel voorzichtig.

Hierna haal ik nog even een watje met remover over mijn nagels zodat ze helemaal schoon zijn.

 

Polijsten

Om je nagels gezond te houden is het belangrijk dat het natuurlijk nagelvocht gPolijstvijl #SimpleThoughtsoed aanwezig is in de nagels. Door de aanmaak hiervan te stimuleren met een polijstvijl krijg je gezonde nagels en de perfecte basis voor mooi gelakte nagels.

Maak halfronde bewegingen, dus van links naar rechts over je nagel heen. Begin bij je halve maantje en werk naar het puntje van je nagel. Je hoeft niet hard te duwen met deze vijl.

Eerst ga je met de donkerste kant aan de slag. Deze haalt het bovenste laagje van je nagel. Deze stap mag je daarom ook maar 1 keer per maand doen.

Dan gebruik je de witte kant. De witte kant stimuleert de aanmaak van je natuurlijke nagelvocht.

Als laatste verdeel je het vocht met de grijze kant. Dit gebeurt allemaal in je nagel, je kunt wel zien en voelen dat je je nagel al hebt verbetert: de nagel glanst en voelt glad aan. Je gaat je nagels lakken dus voel alsjeblieft niet aan je nagel. Dan wordt deze weer vet en blijft je nagellak minder lang zitten.

De witte en grijze kant mag je zo vaak gebruiken als je wilt. Als je geen nagellak op mag op werk is deze vijl ook heel handig. Zo heb je toch mooi glanzende en verzorgde nagels!

 

Lakken

Ik gebruik altijd een base coat. Dit zorgt dat je  nagels egaler worden waardoor je je nagellak makkelijk kunt aanbrengen en langer blijft zitten. Ook zorgt het ervoor dat je nagels niet verkleuren! Hierna komt de nagellak in 1 of 2 laagjes en dan de top coat. De top coat “verzegelt” de nagellak en zorgt daardoor dat het lang mooi blijft. De truc is om de top coat op het juiste moment aan te brengen: als de nagellak net niet helemaal droog is. Op te natte nagellak krijg je strepen en bij droge nagels ben je eigenlijk al te laat! Het is even proberen, maar dan heb je dit trucje zo door.

Let er op dat je dunne laagjes lak aanbrengt, ook van de base en top. Een dikke laag lijkt snel en mooi klaar, maar dit duurt extra lang om te drogen en blijft niet goed kleven aan je nagel of andere laag lak. Jammer, dan ligt je nagellak er zo weer af!

 

Heb je toch geknoeid met lakken? Geen probleem! Ga een paar uur later douchen en boen met een washandje de geknoeide nagellak weg. Ik lak altijd ’s avonds, dan kan ik ’s ochtends douchen en de randjes even weg boenen.

 

Goed, hoe brengen we die base coat, nagellak en top coat nou aan? De techniek voor deze drie is hetzelfde, maar stap 6 doe ik alleen bij de topcoat.

nagels lakken stappenplan Simple Thoughts

1. Zet je kwastje op de nagel

2. Duw je kwastje iets naar je nagelriem toe, niet tegen je nagelriem aan!

3. Trek dan een baan naar het puntje van je nagel. Deze 3 stappen gaan in 1 beweging

4. Begin weer bij het beginpunt en trek dan schuin opzij een baan naast de middelste baan

5. Doe hetzelfde voor de andere kant

6. De topcoat breng je ook aan de voorzijde van je nagels aan, zo bescherm je je nagellak nog eens extra!

 

Als je ze nog langer mooi wilt houden kun je elke dag een dun laagje topcoat aanbrengen. Ik moet zeggen dat ik daar zelf geen zin in heb, maar het werkt wel. Je nagellak gaat dan nog net wat langer mee!

Ik heb hier trouwens 2 laagjes PUPA lasting color gel 018 op, een rood-roze kleur.

 Liefs, Anne

 

Join the discussion

 1. Shirley

  Heel fijn die goeie uitleg! Ga het ook eens proberen op deze manier! De tip voor het knoeien vind ik helemaal geniaal!

 2. Pingback: Vrolijke nagellak sleutels - Simple Thoughts

 3. Pingback: 20 momentjes voor jezelf die niet zoveel kosten - Simple Thoughts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge