want simpel is veel leuker!
Spinazie-feta-kipsalade close-up
Food

Spinazie feta kip salade

Ik houd ervan: salades! Deze salade van spinazie met een simpele vinaigrette zet je zo op tafel. Een makkelijke en goed vullende salade.

Af en toe een salade als diner vind ik heerlijk, maar als lunchsalade is hij natuurlijk ook zeer geschikt. Eet smakelijk!

time15 minuten

voor 3 à 4 personen

Ingrediënten
  • Zak verse spinazie (400 gram)
  • Bakje Cherry tomaatjes
  • Klein blikje maïs
  • 1 kipfilet
  • Bouillonblokje
  • 1 avocado
  • 150 gram feta
  • 4 eetlepels pijnboompitjes
  • Vinaigrette
  • 1 lepel mosterd
  • 2 lepels olijf olie
  • 3 lepels azijn
  • zout en peper

 

Kook de kipfilet met een bouillonblokje een minuut of 8. Als de kipfilet gaar is leg hem dan op een snijplank om af te koelen.

Was ondertussen de spinazie en laat deze uitlekken in een vergiet.

Rooster de pijnboompitjes goudbruin.Avocado snijden

Halveer de tomaatjes en snij de avocado in kleinere stukjes. De avocado kun je het makkelijkste door de helft snijden in de lengte (over de pit heen) en dan de helften van elkaar draaien. Met een lepel haal je de helften dan zo uit de schil.

Voor het snel snijden van een avocado snijd ik de helft in de schil in stukjes en vouw eigenlijk de helft binnenste buiten. Zo komen de stukjes eruit en als je een goed rijpe avocado hebt vallen de meeste stukjes al eraf. Zo niet ga dan even met een lepel erlangs. Dit werkt trouwens ook heel goed voor een mango!

Snij de kipfilet in stukjes.

Eerst gaat de spinazie in een mooie grote schaal, ik houd er van als het leuk gepresenteerd is. Dan in laagjes verder: maïs, tomaat, avocado en kipfilet. Verkruimel de feta boven de schaal en strooi de pijnboompitjes erover.

Vind je mijn presentatie te veel werk? Gooi dan gewoon alle ingrediënten bij elkaar, het beland toch in hetzelfde gat en smaakt hetzelfde!

Voor de vinaigrette meng je in een ruime schaal eerst de mosterd met azijn. Gebruik hiervoor een garde. Voeg dan beetje bij beetje de olie toe terwijl je tussendoor goed blijft mengen met de garde. Even proeven en eventueel nog wat peper en zout toevoegen.
Ik serveer de vinaigrette apart, dan kan iedereen zelf kiezen hoeveel ze op hun salade willen!

Liefs Anne

 Spinazie-feta-kipsalade stappen

 

Join the discussion

  1. Pingback: Groene smoothie - Spinazie mango banaan - Simple Thoughts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge