want simpel is veel leuker!
simple thoughts statisch raamfolie plakken front
DIYHome

Statisch raamfolie plakken

Statisch raamfolie plakken, vaak hoor je dat dit een grote ramp is. Er blijven altijd luchtbelletjes of kleine plekjes zichtbaar. Bah! Dat is niet de bedoeling en met deze tips gaat het je ook niet meer gebeuren. Wacht, voor ik teveel beloftes maak: met deze tips gaat het in ieder geval stukken beter… 😀

Schrik niet, het is echt niet moeilijk! Pietje precies als ik ben, wil ik ook echt geen (mini) bobbeltje met lucht of een ander raar plekje blijven zien.

Bij de Jisk heb ik statisch raamfolie gekocht. Dit is ook te vinden bij bouwmarkten of bij de Action. Er zijn verschillende varianten en designs beschikbaar. Eerst maar eens oefenen met gewoon simpel folie, voor net wat minder inkijk in onze keuken!

Statisch raamfolie plakken (netjes)

simple thoughts statisch raamfolie plakken

♥ Teken op de achterkant het stuk af. Dom, dom! Ik begon aan de voorkant, haha. Dat is dus niet de bedoeling. Knip dit hierna zo netjes mogelijk af. Geen paniek, deze zijde komt aan de onderkant van het raam, zodat je een klein “misknipseltje” niet ziet.

♥ Maak je raam schoon. Zorg dat er geen enkel klein plekje, stipje of vliegenpoepje zichtbaar is. Maak hierna je raam nog eens schoon met een ontvettend middel. Niet dat ik je schoonmaakkunsten niet vertrouw hoor, maar het raam moet echt goed schoon, pluis- en vetvrij zijn!

♥ Vul je plantenspuit met water. Voeg hier eventueel een drupje afwasmiddel aan toe (heb ik niet gedaan). Spuit je raam goed in.

♥ Verwijder een gedeelte van de achterkant. Plak dit stuk op het raam en haal de rest van de achterkant eraf. Begin bijvoorbeeld links en werk zo langzaam naar de rechterkant toe. Ondertussen kun je het al glad vegen met je hand. Begin in het midden van de baan en veeg naar de boven en onderkant en dan weer een stukje verder naar rechts.

♥ Ben je met z’n tweeën? Dan kun je ook in 1 keer de achterkant eraf halen en het folie samen op het raam plakken. Kleine stukken kunnen ook in 1 keer opgeplakt worden.

♥ Doordat het raam nat gespoten is kun je het folie nog rustig bewegen. Zorg dat het folie op de juiste plek komt te zitten.

♥ Spuit je folie in met de plantenspuit, zo kan je de raamwisser makkelijker over het folie vegen. Druk met 1 hand op je folie, pak je wisser erbij en trek deze van het midden naar buitenkant. Dit kan links of rechts zijn, maar ook boven en onder. Ga net zolang door tot de grote bellen eruit zijn.

♥ Heb je een vervelende bel zitten? Trek dan een hoekje los en ga net zolang door tot je bij de bel bent. Plak dan het stuk weer terug, terwijl je het ondertussen glad veegt met je hand. Trek hierna met de wisser alles nog eens extra glad.

♥ Haal het overtollige water weg met een schone doek. Zijn er nog wat kleine belletjes zichtbaar? Pak er een pasje bij en veeg de bellen zachtjes naar de dichtstbijzijnde buitenkant.

♥ Ienimini belletjes verdampen eigenlijk vanzelf. Laat het folie nu een paar dagen met rust. Deze heeft het al zwaar genoeg gehad 😉

simple thoughts statisch raamfolie plakken plantenspuit

Ik ben hier 20 minuutjes mee bezig geweest en erg blij met het resultaat. Geen lucht- of waterbelletje te bekennen! Je kunt niet direct naar binnen kijken, maar er nog wel wat doorheen zien. Hallo, Wimpie (mijn auto met wimpers) en gezellige groene bomen. Met mijn paardensponsje erbij is het helemaal af, hihi.

Je kunt hier natuurlijk zo creatief in zijn als je wil. Knip er bijvoorbeeld een leuk design in of plak een paar banen boven elkaar. Nog even een korte samenvatting statisch raamfolie plakken: neem een super schoon raam, nat spuiten, folie opplakken en zachtjes de bellen wegvegen naar de buitenkant.

Is het toch een klein bubbel drama geworden? Laat het folie eerst een paar dagen met rust en prik dan eventueel met een mini naald een gaatje in de bubbel, zodat de lucht kan ontsnappen!

 

Liefs, Anne

Join the discussion

 1. Inge

  Hoi Anne,

  Wat een spontane blog heb je! Echt heel leuk om te lezen, ik ben zelf nog al onhandig en dan is het altijd prettig om te zien dat iets wat zo relatief moeilijk lijkt eigenlijk dus in praktijk vrij simpel is! Het resultaat mag er ook echt wezen! Ben benieuwd wat je hierna gaat proberen! ( aangezien je zegt dat je hiermee begint 😉 )

  • Anne

   Dankjewel Inge, wat een complimenten 😀 Simpel is de slogan en natuurlijk mag het er wel uitzien alsof het heeeel veeeel moeite heeft gekost, hihi! Ik ga geen ingewikkelde dingen proberen hoor, maar er zijn nog wat ramen die een laagje raamfolie nodig hebben..

 2. Rens

  Handige tips! Bedankt daarvoor. Ik ben zelf ook bezig geweest met raamfolie plakken, maar er kwamen vrijwel altijd bubbeltjes onder te zitten. Nu gaan we het zo maar eens proberen:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge