want simpel is veel leuker!
simple thoughts bronzer jvg
BeautyMake-up

Bronzer | Make-up basics

Zelf ben ik niet de allerbruinste. Bleekscheet vind ik net ietsjes te ver gaan, maar veel lichte foundations zijn toch te donker voor mij. Dus ja, super sneeuwwitjes wit is mijn huidskleur! Lang leve de bronzer..

Mijn sneeuwwitjes wit wordt vaak ook niet meer dan dat. Mensen vragen nooit aan mij of ik net terug ben van vakantie, want dat is niet zo goed zichtbaar! Natuurlijk verkleur ik wel iets, maar echt veel is het niet.

Ja, ik  kan aan de slag gaan met zelfbruiner, maar vooral voor mijn gezicht vergeet ik dit vaak. Een snellere en veilige manier voor een sunkissed huid is bronzer. Dit bruine poeder zorgt voor net dat extra vleugje zon in je make-up. Hieronder de tips en trucs voor een natuurlijk zon gebruind effect met een bronzer.

Verschillende soorten bronzer

simple thoughts bronzer jvgPoeder, geperst zoals een poeder voor je gezicht.
Parels, een doosje met allemaal balletjes bronzer, vaak in verschillende kleuren.
Gemixt, bronzer poeder met andere kleurtjes erdoor gemengd, voor een natuurlijk effect of extra glans. Zie foto hierboven.
Vloeibaar, ik vind het helemaal niks, maar bronzer bestaat ook in vloeibare variant. In plaats van poeder met kwast smeer je dit dus als een crème op je gezicht. Vaak in gel-vorm.

De kleur is heel belangrijk bij een bronzer. Vaak zijn ze te oranje en vooral bij een lichte huid is dit geen gezicht. Ach, wie houdt ik voor de gek? Oranje ziet er bij niemand natuurlijk uit. Let daar dus op als je je bronzer koopt. Een bronzer mag tot maximaal 2 tinten donkerder zijn dan je eigen huid. Probeer de tester even uit op je wangen om dit te checken of vraag advies in de winkel.

simple thoughts bronzer glans jvgDan bestaan er nog matte en glanzende bronzers. Beide kun je gebruiken. De bronzer hierboven heeft een glans. Deze geeft gelijk een mooie “glow” op je gezicht. Mat is het minst opvallend en daardoor het natuurlijkste. Ik gebruik ze zelf allebei. De matte kun je makkelijker het hele jaar door gebruiken, had ik al gezegd dat ik heel wit ben? De glanzende vind ik vooral in de zomer erg leuk. Dit geeft gelijk een mooie en gezonde glans. Sommige glanzende varianten bevatten ook (mini) glitters.

Hoe breng je bronzer aan?

Een zeer belangrijk punt is dat het met bronzer de bedoeling is dat je eruitziet alsof je licht gekleurd bent door de zon. Natuurlijk gekleurd door de zon, zodat het lijkt alsof je een weekje vakantie hebt gehad. Dus niet zoals de dames bij “snog, marry or avoid” of “Jersey Shore”.

Bronzer breng je met een kwast aan. Neem een kleine poederkwast of een blushkwast, gebruik geen poederdonsje. Je wilt dat het natuurlijk is en niet als een vlek op je gezicht komt. De kwast moet niet te stijf of hard zijn.

Zon komt op de uitstekende delen van je gezicht, denk hierbij aan je wangen, voorhoofd en neus. Hier wil je dus ook de bronzer aanbrengen. Dit gaat in een 3-vorm. Ja, een 3. Kijk even naar de zijkant van je hoofd: de 3 begint op je voorhoofd, gaat dan met een bochtje naar je wangen en dan weer met een bochtje naar je kaaklijn. Tadaa een 3!

simple thoughts lange leve de bronzer 3Pak wat bronzer met je kwast en veeg deze even over de binnenkant van je hand. Pak niet teveel, je kunt beter een extra laagje aanbrengen dan dat je alles er weer af moet halen. Met de kwast volg je dezelfde route als net: voorhoofd-wangen-kaaklijn. Ik ga zelf vaak nog een keer extra over mijn wangen.

Is de 3 te goed zichtbaar of zie je een lijn lopen? Pak een schone kwast en ga net zolang over de bronzer en lijnen tot je tevreden bent, veeg tussendoor de kwast weer schoon op een doekje.

Met de bijna lege kwast ga ik dan nog even lichtjes over de neusbrug en kin. Heb je een hele, hele bleke nek? Doe dan ook een beetje, ik herhaal een BEETJE, bronzer op je nek. Deze moet nog steeds lichter zijn dan de bronzer op de rest van je gezicht, want je nek is eigenlijk altijd witter.

Gebruik je ook foundation? Poeder dan eerst even licht af, anders kan je bronzer op sommige plekken meer vastkleven dan andere. Oftewel: lelijke vlekken!

Heb je en laag topje aan en kan je daar ook wat kleur gebruiken? Leef je uit, als je subtiel maar in je achterhoofd houdt…

 

Shapen

Sha-wattes? Shapen! Vorm geven aan je gezicht door middel van schaduwen. Dit wordt vaak in combinatie gedaan met “highlighten”, oftewel licht aanbrengen in je gezicht met een glanzend product, een highlighter. Deze schaduwen breng je op een andere plek aan dan een bronzer. Ook al wordt hiervoor vaak een bronzer gebruikt, het is dus niet helemaal hetzelfde als het “bronzen” van je gezicht. Ik zal binnenkort een artikel plaatsen over shapen en highlighten.

 

Favoriete bronzers

simple thoughts pupa desert bronzing powderMijn favoriete bronzers. Er bestaan natuurlijk mega veel bronzers en super veel make-up merken. Ik kies zelf altijd voor goed gepigmenteerde, dit betekend dat er veel kleur pigmenten inzitten en dat je dus ook niet zoveel hoeft aan te brengen. Ik kies ook liever voor kwaliteit, iets wat goed blijft zitten. Ik ben veeeels te lui om tussendoor mijn make-up bij te werken. De make-up gaat er ’s ochtends op en ’s avonds weer af, geen gedoe!

Dus de bronzers. Op het moment gebruik ik vaak John van G Brilliance powder (€14,95). Een bronzer met glans en in verschillende kleuren te verkrijgen, voor de donkere en hele lichte huid.

Mijn favoriete bronzer is de Pupa Desert bronzing powder (€23,95). Deze is matter met een ienimini glansje. Perfect om het hele jaar te gebruiken en heel natuurlijk. Deze gebruik ik veel als ik mensen opmaak voor feestjes of bruiloften. Mijne is bijna op en ik heb hem nu al meer dan een jaar.

Budget favoriet is de bovenaan dit artikel afgebeelde Rimmel natural bronzer (€9,99). Ja, er bestaan nog goedkopere, maar wat ik al zei: pigment en kwaliteit is erg belangrijk.

 

Heb je nog vragen over het krijgen van een “mini-vakantie-kijk-ik-ben-natuurlijk-bruiner-gloed”? Stel ze gerust hieronder!

 

Liefs, Anne

 

Join the discussion

  1. Pingback: Shapen en highlighten - Simple Thoughts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge