want simpel is veel leuker!
simple thoughts cb12 mondwater boost kauwgom
BeautyVerzorging

CB12 – mondwater en kauwgom

Een frisse adem, wie wil dat nou niet? Daarom heb ik uitgebreid CB12 mondwater en kauwgom getest!

Vieze adem, hoe kom je eraan?

Je wil natuurlijk liever weten hoe je er vanaf komt, maar laten we even bij het begin beginnen. In je mond zitten bacteriën, die de achtergebleven voedselresten opeten. Bij het verwerken hiervan produceren ze helaas zwavelgassen en die ruiken niet zo fris. Daarnaast zijn er nog extra factoren waardoor je minder lekker uit je giecheltje kunt ruiken: als je je gebit onvoldoende reinigt, een tandvleesontsteking hebt, een ruwe tong hebt, een droge mond hebt, extra stinkend voedsel eet of als je bepaalde diëten volgt.

Hoe kom je er vanaf?

Poets minimaal 2 keer per dag je tanden, gebruik flosdraad of ragers om ook tussen je tanden goed schoon te maken, ga op controle bij de tandarts, drink genoeg water en spoel je mond met mondwater. Eerlijk is eerlijk, ik ben hier niet altijd even netjes in. Ik poets mijn tanden wel keurig, maar flossen en spoelen met mondwater? Dat vergeet ik nog wel eens per ongeluk expres… Ik heb daar gewoon niet elke dag zoveel zin in en mondwater vind ik vaak te sterk van smaak. Ik ben vast niet de enige, hoop ik, haha.

 

CB12 mondwater

simple thoughts cb12 mondwaterCB12 werkt weer anders dan bijvoorbeeld Listerine. CB12 pakt het namelijk echt bij de bron aan (zwavelgassen) wat een Listerine niet doet. Is de een dan slechter dan de ander? Nee, de een doet alleen meer dan de ander.

Stiekem ben ik niet zo dol op mondwater, ik vind ze altijd veels te scherp. Vaak sta ik half springend af te tellen en spuug ik heel snel het mondwater weer uit, bah! Toch bedenk ik dan dat ik dit wel wil testen en dan doe ik dat ook uitgebreid. Niet 1 keer proberen, maar een langere periode.

De smaak van de CB12 mondwaters verraste me, helemaal niet te scherp. Er zijn twee varianten mondspoeling verkrijgbaar: original (blauw) en mild (groen). In beide zit 200 ml en ze kosten €12,99 per stuk. Blauw heeft een frisse mintsmaak en groen een mildere mintsmaak. Ik kies liever voor de groene dop, zeker omdat ze net zo effectief zijn! Je vult het dopje tot de aangegeven rand en spoelt 30 seconden tot een minuut, daarna gorgel je even goed en spuug je het uit. Na het spoelen heb je ook echt een frisse smaak in je mond die bij mij wel een werkdag bleef hangen. Zeker omdat ik de hele dag met mensen aan het kwebbelen ben en soms best wel dichtbij moet staan vind ik het fijn als ik lekker fris uit m’n mond ruik.

CB12 kauwgom

simple thoughts cb12 boost kauwgom
Aangezien niet iedereen de hele dag mondspoeling mee sleept en je soms toch net even een extraatje kunt gebruiken bestaat er nu ook kauwgom van CB12. Deze kauwgom is even wennen, het is namelijk geen kauwgom waar je uren op kunt kauwen. Na een minuut of 3 vind ik hem eigenlijk al niet meer lekker. Stiekem ben ik ook niet zo’n herkauwende kauwgomkauwer en gelukkig is kauwgom kauwen helemaal niet zo goed voor je. Binnen die 3 minuten heeft de kauwgom zijn werk al gedaan: je ruikt weer lekker fris!

 

De test

Samen met vriendlief heb ik de CB12 mondwaters goed getest. ’s Ochtends en ’s avonds spoelen en eventueel tussendoor een stukje kauwgom. Mocht je nog test suggesties hebben, geef het even door 😉

Knoflook, het eerste waar ik aan moest denken voor de test. Want knoflook is lekker, heel erg lekker, maar de geur? Ik word er niet zo blij van… Na het eten heb ik echt het gevoel dat ik frisser uit m’n smoeltje ruik dan zonder gebruik. Er is wel een vleugje knoflook te ruiken. Is dat erg? Vind ik niet.

Ui, zelfde verhaal als knoflook. Er was nog wat ui te ruiken, maar minder erg dan anders. In beide gevallen hebben we het wel over het avondeten en is de mondspoeling dus al een flinke tijd aan het werk.

Roken, vriendlief rookt (bah) met CB12 rook hij in ieder geval minder rokerig uit z’n mond, het deed helaas niks aan de rooklucht om hem heen..

Bier, ook een test voor zijn afdeling. Misschien komt het omdat ik totaal geen bier lust, maar ik vind het altijd een beetje stinken. Bier rook je nog heeel licht, maar de bierlucht was wel zo goed als weg door er een kauwgommetje erachteraan te nemen. Ook hier zit natuurlijk een flinke tijd tussen het spoelen en bier drinken..

Shoarma/kebab met extra knoflooksaus, want vaak is dat erg lekker, maar het dode vogeltje wat er in je mond leeft de volgende ochtend is echt niet lekker. Voor het slapen gaan tanden poetsen en spoelen met het mondwater. ’s Ochtends was er geen dood vogeltje te ontdekken. Oké, een tandenpoetsbeurt zou wel fijn zijn, maar toch rook het redelijk fris!

Koffie, vers gemalen koffiebonen ruiken heerlijk. Helaas blijft er na het drinken ervan wel een koffiewalm over. Met het gebruik van het mondwater ruik je veel minder van de koffiewalm en na de kauwgom ruik je zelfs niets meer!

 

Een fris bekkie of niet?

Werkt het? Jazeker! Als ik ’s ochtends spoel merk ik zeker dat de stinkdingen minder stinken uit mijn mond. Ik vind dat wel erg prettig, zeker op werk! Bij sommige dingen zul je het wel een beetje ruiken, waar het anders eigenlijk zou stinken. Dus dat is al een grote verbetering. Gelukkig zijn er ook nog hulptroepen als je echt niks wilt ruiken: spoel een keer extra met de mondspoeling of neem een stukje kauwgom, die ik graag in mijn tas bij me heb!

Wat ben ik toch blij dat ik geen last heb van een slechte adem (ten minste, nog niks over gehoord hihi). Het lijkt me heel ongemakkelijk als je hier altijd last van hebt. Ik denk als je er last van hebt of als je veel dichtbij andere mensen moet zijn, dat dit dan een fantastisch product is.

Natuurlijk kun je het ook gebruiken als je dol bent op een fris ruikend bekkie, dus bij mij staat hij in het badkamerkastje en gebruik ik het ook echt regelmatig! 😀

 

Heb jij CB12 al eens getest?

Liefs, Anne

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge