want simpel is veel leuker!
simple thoughts kerst cadeaus
CadeauDIY

Cadeaus inpakken

Nog last minute cadeautjes halen en is de rij voor het inpakken te lang? Cadeaus inpakken doe je mooi en simpel gewoon lekker zelf!

Met kerst houdt ik ervan als er cadeautjes onder de boom liggen. Mooi verpakt, echt zo lekker Amerikaans! Ze zijn niet eens allemaal gevuld, ik vind het er gewoon leuk uitzien.

Stiekem was ik een beetje de tijd vergeten en had ik zelfs geen kerst papier in huis. Gelukkig heb ik er met de spullen die ik wel in huis had er toch wat moois van gemaakt. Ik had kerstlint, klei hangertjes, lintjes, krijtstift, naamkaartjes, wol en Washi tape. Kleine kerstballetjes, kleine takjes dennenboom, dennenappels of andere kerstversieringen zijn ook leuk om te gebruiken.

De klei hangertjes had ik al van te voren gemaakt, helaas duurt dit wat langer om te maken, maar een vriendin kwam al op het idee om het op het cadeau zelf te laten drogen!

Rol hiervoor een stuk klei goed uit en steek er met een koekjesvormpje een figuurtje uit. Met schone stempeltjes heb ik er wat figuurtjes in gedrukt. Met een satéprikker heb ik namen erin gezet. Dit ga ik de volgende keer niet meer doen, dan gebruik ik of letterstempels of ik schrijf het erop als het droog is. Maak met een rietje een gaatje, hang deze stiekem al aan je cadeau of laat een dagje drogen en klaar zijn je hangertjes.

Verder had ik drie soorten inpakpapier. Bruin craftpapier, craftpapier met een rondjes en stipjes (beide van Xenos) en craftpapier met grote rondjes . Zo handig dat craft papier, saai om te zien, maar zo leuk om mooi te versieren. Ik heb wat verschillende cadeautjes gemaakt:

Lint en klei hangertjesimple thoughts kerst cadeau inpakken klei

Begin met het lint te meten, vouw het losjes om het pakketje heen, maak een kruisje en ga verder de andere kant op. Als je je lint hebt afgeknipt pak je het midden van het lint en plakt deze aan de onderkant vast. Draai je pakketje om en laat de linten langs elkaar lopen. Dan maak je een kruis. Doordat de linten langs elkaar gingen krijg je een mooi kruis. Vouw door naar de onderkant en plak dit weer vast.

Voor het klei hangertje heb ik een stukje wol gebruikt. Vouw dit dubbel en haal dit lusje door het gaatje. Haal dan de rest van het lint weer door het lusje. Trek aan en je hebt een mooie knoop. Maak een knoopje om het grote lint heen, maak een knoopje en draai het woldraadje een beetje zodat het knoopje onder het grote lint komt te zitten. Ook leuk om er een kerstballetje aan te hangen, een gewoon naamkaartje of een klein takje van de dennenboom erdoor heen te steken.

Lintjes en kleisimple thoughts kerst cadeau

Super simpel: Neem 3 lintjes die je naast elkaar aan de achterkant vastplakt. Doe dit schuin. Draai dan net zolang door tot je weer aan de achterkant bent, plak vast en knip af. Begin dan opnieuw op een ander stukje. Je kunt ook 1 rij met twee lintjes maken, eigenlijk was 1 kleur bij mij al op, maar het ziet er wel leuk uit!

Washi tape, lintje en klei hangertje

simple thoughts kerst cadeau washi

Dit sterretjes washi tape komt van de Action. Maak een kruis over je pakketje met 2 stukken tape. Neem een lintje even groot als de breedte van het cadeau. Vouw het lintje dubbel en haal door het gaatje van je klei hangertje (of iets anders om erop te maken). Vouw het lint dubbel en haal het lusje door het gaatje en haal dan de losse stukjes weer door het lusje. Trek aan en laat de uiteinden allebei een andere kant opgaan. Leg het lint netjes over de Washi tape en plak aan de achterkant vast.

Strik maken

simple thoughts kerst cadeau strik maken

Dit lint heb ik van de Welkoop, er zit metaal aan de buitenranden, maar lint zonder metaal werkt ook. Neem 2 stukken, de 1 iets groter dan de ander en een haarschuifje.

Vouw van het grootste stuk lint de buitenkanten naar binnen. Vouw het bij elkaar in het midden en zet dit even vast met een schuifje. Vouw het kleine stuk dubbel in de lengte en knip de uiteinden schuin af. Maak het stuk weer recht en vouw ook deze bij elkaar. Vouw dan door de helft. Haal het schuifje van je andere stuk en voeg de twee linten bij elkaar, het kleine stuk achter de grote.

Ik heb een stukje Washi tape gebruikt, maar een plakbandje werkt ook. Rol dit in het midden om allebei de linten heen en zorg hierbij goed dat het eerste lint niet los kan gaan. Maak je strik nog even goed in model en klaar is je strik.

Lint, mini strikje en krijtstiftsimple thoughts kerst cadeau krijt

De makkelijkste van het hele stel! Neem simpel craftpapier en versier dit met kleine kruisjes met een (krijt)stift. Heb je wat minder saai papier kun je deze stap natuurlijk overslaan om het nog makkelijker te maken! Neem een stuk lint en wikkel dit om je cadeautje heen. Maak het vast aan de achterkant. Neem dan een kleiner stuk en vouw hiervan de buitenkanten naar binnen. Draai om, zodat je de gladde kant boven hebt en plak vast met een klein stukje plakband.

Ik vind hem zo al super schattig maar je kunt natuurlijk nog iets verder gaan door er nog de lintjes van de strik aan te hangen. Neem hiervoor een iets kleiner stuk en knip de uiteinden leuk af. Vouw in de vorm van een V en plak vast. Je kunt nog precies hetzelfde doen met een kleiner lintje en deze er nog overheen plakken.

Strik met lint

simple thoughts kerst cadeau strik

Deze strik is ook gemaakt zoals de strik hierboven alleen met een ander lint. Neem een strook iets langer dan de lengte van je cadeau en zet dit aan de achterkant vast met plakband. Je kunt natuurlijk ook een kruis maken met het lint. Zet je strik erop vast en klaar!

Lintjes, stempels en krijtstift
simple thoughts kerst cadeau stempel

Ik heb altijd wel lintjes in huis die bij het papier passen. Als je leuke (kerst) stempels in huis hebt kun je aan de slag gaan met die stempels, maar het kan ook met een (krijt)stift. Ik heb sterretjes gestempeld en op een ander pakketje sterretjes getekend met krijtstift.

Voor de lintjes neem je een stuk lint (of 2 lintjes) die je aan de achterkant vastmaakt met een plakbandje, doe dit netjes op de helft van je lint. Aan de voorkant maak je een knoopje. Neem dan nog wat kortere lintjes en haal deze er schuin onderdoor. Knoop deze ook vast en krul alles, draai nog een paar lintjes om elkaar heen en je hebt een leuke toef met lintjes! Ik heb er nog een kaartje aan vastgemaakt.

Lint, wol en klei

simple thoughts kerst cadeau lint

Wikkelen maar! Neem verschillende lintjes, stukjes wol of breder lint. Zet deze aan de achterkant vast met een stukje plakband, dit doe ik met plakband omdat het anders zo gaat schuiven. Ik heb er nog een klei hangertje (bedrukt met stempels) aan vast gemaakt met een stukje wol en dit in een strikje geknoopt. Ook leuk met een naamkaartje of iets anders leuks.

Gezellig onder de boom

simple thoughts kerst cadeaus

Zet je cadeautjes gezellig onder de boom en dan maar wachten tot het uitgepakt mag worden, al zijn dat er bij ons dus maar een paar! Heb je echt geen versieringen in huis en alleen craftpapier? Ga dan eens aan de slag met een stift en teken er leuke kerstdingen op of schrijf er een kerstliedje op! Kijk voor meer inpak inspiratie op het speciale Pinterest bord: KLIK.

Fijne Kerst!

Liefs, Anne

Join the discussion

 1. Anja

  Leuk gedaan. Ziet er best wel sjiek uit. Hele fijne dagen!

 2. Pingback: Moederdag - last minute tips - Simple Thoughts

 3. Pingback: Simpel een cadeau inpakken - Simple Thoughts

 4. Villa Speelmama

  Lintjes en strikjes zijn mijn favoriet!
  Heel mooi gedaan! Hier ligt er nog geen enkel cadeautje onder de kerstboom… Dus ik kan nog wat van je tips opsteken! 🙂

  • Anne

   Dankjewel, wat leuk om te horen! Er liggen bij mij ook een boel nepperds onder de boom hoor. Gewoon wat doosjes van een mooi formaat, gezellig ingepakt voor wat vulling onder de boom 😉

 5. Pingback: Simpel versierde kerstkoekjes - Simple Thoughts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge