want simpel is veel leuker!
pepernotenkrans diy
DIY

DIY Pepernotenkrans – Crea-Hop en winactie

Yes, het is weer tijd om te hoppen. Van het ene creatieve blog naar het andere creatieve blog en het thema is deze keer Sinterklaas! Benieuwd wat ik heb gemaakt en naar alle andere Sinterklaas knutsels? Hop dan gezellig mee!

Eerder dit jaar konden jullie al meedoen met de eerste Crea-Hop, de creatieve bloghop. Bij deze bloghop gaat elke blogger creatief aan de slag met een bepaald thema. Hierbij wordt er steeds naar een volgende blogger verwezen tot je alle blogs hebt gelezen en weer terug bent bij het eerste blog. Dit betekend een heleboel creativiteit en inspiratie en het allerleukste een heleboel te winnen. Bij elk blog is er namelijk ook een winactie. Een echt creatief feestje dus!

Het kan zijn dat je direct op mijn blog terecht bent gekomen. Of dat je van het gezellige lifestyleblog Janske.nl vandaan komt, een gezellig blog die je zeker even moet lezen. Zij deelt een recept voor gezonde Sinterklaas muffins, die simpel te maken zijn. Je kunt een pakket winnen om zelf de muffins te maken. Even wat afwisseling tussen al die zoetigheid!

Voor degene die mij en mijn blog nog niet kennen: hallo, ik ben Anne en welkom op mijn blog Simple Thoughts, het blog waar alles lekker simpel is. Met simpele DIY projecten, een heleboel creativiteit, makkelijke recepten en natuurlijk van alles over mijn serieverslaving, liefde voor Disney, de bijhorende Disney levenslessen en lieve hondje Candy. Meer weten over mij of het blog? Lees hier dan verder. Enne, voor de trouwe lezers: hi, leuk dat je er weer bent!

 

Pepernotenkrans

crea-hop pepernotenkrans diy

Vind jij het ook altijd zo gezellig eruit zien? Een krans in huis of gezellig aan de voordeur? Ik ben er gek op. Zo hangt er met Kerst altijd een krans aan de deur en heb ik in de herfst een krans in huis staan. Eigenlijk heb ik nooit iets met het thema Sinterklaas in huis. Behalve de schaal met pepernoten, maar dat telt niet mee. In ieder geval was het tijd voor verandering en ging ik aan de slag voor een pepernotenkrans.

Ik durf het soms bijna niet meer te zeggen, maar dit is zo simpel! Je bent er wel even wat tijd aan kwijt want er gaan namelijk best wat pepernoten op een krans en die blijven niet vanzelf plakken. Naast de piepschuimkrans of de krans van stro en de pepernoten heb je alleen nog (hete) lijm, een touw om de krans aan op te hangen en eventueel een gezellige strik nodig. Liever wat meer kleur in je pepernotenkrans? Gebruik dan strooigoed in plaats van pepernoten. Of plak er wat suikermuizen op.

 

crea-hop pepernotenkrans diy

Pak je krans en begin met plakken aan de buitenste rand. Plak eerst de buitenste rand vol en ga dan pas met de volgende rij door. Hierna ga je bovenop de eerste laag een tweede laag pepernoten aan. Dit doe je over de open stukjes tussen de twee rijen heen. Zo zorg je ervoor dat de krans zelf bijna niet meer zichtbaar is. De achterkant van de krans hoeft niet gedaan te worden. Als je helemaal klaar bent met de pepernotenkrans knoop je het touw eromheen.

 

Strik van jute maken

crea-hop pepernotenkrans diy

Voor de strik heb ik een rol jute gebruikt. Hier knip je 3 stukken van af. Een stuk van 18, van 10 en van 5 centimeter. Maak de strook van 18 centimeter aan de uiteinden aan elkaar met een drupje lijm. Doe dit ook voor die van 10. Leg de twee stukken dan bovenop elkaar, met de gelijmde kant naar de achterkant. Vouw ze samen in het midden en zet vast met het kleinste stuk jute die je in de lengte hebt dubbel gevouwen. Als het goed is lijkt het dan op de strik van de foto.

crea-hop pepernotenkrans diy
Voor de slierten neem je nog een stuk van jute van 20 centimeter. Vouw dubbel zoals afgebeeld en zet dit aan de onderkant vast aan de strik. Ik heb dit gedaan met een ijzerdraadje van de boterhamzakjes (hoe heten die dingen eigenlijk?). Je kunt dit ook met een dotje lijm doen.

crea-hop pepernotenkrans diy

Maak de strik vast aan de krans. Ook hier kun je kiezen voor lijm of die handige ijzerdraadjes. Met het touw kun je de krans gezellig ophangen. Bij deze foto zie je de krans eronder goed zitten. Geen paniek, dit zie je niet als je de krans ophangt.

 

Winnen?!

crea-hop pepernotenkrans diy

De Crea-Hop is natuurlijk niet compleet zonder een winactie. Wil je zelf ook zo’n gezellige pepernotenkrans maken? Ik geef een pakket weg met een krans, pepernoten, touw en het jute voor de strik. De winactie is inmiddels gesloten! 

 

Verder hoppen

Ik mag jullie doorsturen naar het blog Roelove. Zij heeft een sjabloon voor een Sinterklaas raamtekening gemaakt en je kunt het sjabloon en een set raamstiften winnen. Roelina maakt namelijk ook prachtige designs. Je kunt bij haart terecht voor onder andere kaarten, logo’s en illustraties. Neem zeker even een kijkje op haar blog.

De creatieve Sinterklaas creaties van alle bloggers die mee doen aan de Crea-Hop kun je ook hieronder bewonderen.

 

Als laatste wil ik de bloggers die meedoen nog even bedanken voor hun creatieve inzet, want dit thema was niet 1 van de makkelijkste. Bedankt allemaal voor weer een gezellige en geslaagde Crea-Hop!

 Loading InLinkz ...

Join the discussion

 1. Linda Raaijmakers

  Wat superleuk om te maken, aanezien onze tweeling op 5 december jarig is doe ik heel graag mee en ik volg je via facebook, instagram (@lindaenbjorn) en pinterest (linda van duren)

 2. Kristel

  Wat leuk ik kende je nog niet. Volg je nu via Facebook en Instagram. Super leuke hop en lijkt me erg leuk om te maken deze krans met mijn dochter Noor. We hebben al meer versierd maar deze krans hebben we nog niet

  • Anne

   Gezellig al die versieringen in huis. De krans is zeker gezellig om te maken en om ondertussen een pepernootje te snoepen 😉

 3. Kreanimo

  Wat is de krans mooi, Anne!

  En héél erg bedankt voor alle moeite die je weer stak in deze leuke hop! Ik ga later vandaag ook even een rondje maken, maar moest hier al wel even hallo komen zeggen en een schouderklopje komen geven!

 4. jolanda

  Leuk hoor! Ik doe graag mee en volg je op Facebook

 5. Wendy v V

  Leuk ik doe mee. Ik volg via facebook.

 6. Els

  Zo’n krans met pepernoten blijft toch altijd zo leuk om te zien :-). Mooi gemaakt!
  Els onlangs geplaatst…Gratis printable #2: Pietendiploma + winactie Crea HopMy Profile

 7. De Breimeisjes

  Erg leuk. Ik ga je volgen op Instagram, wans ik ben zeer geïntrigeerd door je simpele ideeën 🙂
  Ik doe niet mee aan de winactie.
  Groetjes,
  Akkelien

  • Anne

   Wat leuk om te horen, Akkelien! Ik zal een kijkje nemen op jouw blog, want die ken ik nog niet.

 8. Marian B

  Erg leuk dit! Ben erg benieuwd of ik dit ook kan, maar zou het graag een kans geven! Dus ik doe graag mee 😉

 9. Will

  Wow, wat een originele Krans voor de Sinterklaas.
  Ga ik zeker maken, maar doe eerst even mee met je winactie.
  Dus, wie weet……
  Ik heb geen Facebook, maar volg op bloglovin.
  Hopelijk is dat voldoende.

 10. Lyn

  Ik kende je blog nog niet, maar vind het nu al leuk! Ik doe graag mee, heb me ingeschreven voor de nieuwsbrief.

 11. Daan

  Dit vind ik een heel leuk idee. Ik doe graag mee.

 12. Smurfige knutselfan

  Wat een leuke krans, alleen zou ik er nog wat pietjes op maken en evt n sint. Deze dan van stof of n poppetje. Leuk idee, bedankt hiervoor.

 13. Ellen

  Leuk ik doe mee om het sint feest helemaal compleet te maken. Ben je overal gaan volgen( op social media)

 14. Fleur | MizFlurry

  Super bedankt voor de organisatie weer Anne, goed gedaan! Leuke krans ook ? (Ik doe niet mee met de winactie). Succes met de hop ?
  Fleur | MizFlurry onlangs geplaatst…Sinterklaasknutsel Piet Mondriaan (Crea-hop Sinterklaas 2017)My Profile

 15. melissa

  Leuk en origineel zeg. ik doe graag mee en volg via fb ig en pinterest

 16. ElsaR

  Hoi Anne wat een mooie krans! Ik doe graag mee met actie.
  Alvast bedankt voor deze super leuke Crea-Hop. Jij bent een kanjer!!
  ☻ ElsaR

 17. Anita te Gussinklo

  Super origineel, ik doe graag mee.
  En volg je via Facebook,Instagram & Pinterest.

 18. sammie

  Super leuke krans! Hij ziet er ook nog eens smakelijk uit al word dat niks met lijm natuurlijk haha. Wel heel tof gedaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge