Omdat het feest is (Simple Thoughts bestaat 2 jaar!) is het ook tijd vaar gebak!Deze citroencake leek me perfect voor dit ietwat late zomerweertje en lekker is die zeker! Geen basic cake, maar een cake met een beetje extra en eigenlijk net zo simpel. Een cake waarbij alleen de geur al geweldig is en de hele keuken naar citroen ruikt. Hmm… Dus we kunnen eigenlijk wel zeggen dat deze citroencake geweldig lekker is. Snel maken dus!
Citroencake 
10 stukjes
Ingrediënten
113 gram roomboter
1 cup/200 gram suiker
1 ei
2 eigelen
30 ml. citroensap
1 flinke theelepel citroenrasp
2 theelepels bakpoeder
1¼ cup/160 gram bloem
½ cup/125 ml. melk
Zet al je ingrediënten klaar en verwarm de oven voor op 180 graden. Het is niet erg als het niet helemaal wil lukken met het eigeel, een beetje eiwit meer of minder maakt ook niet uit.
Mix de suiker met de boter tot het goed gemengd is. Het ziet er dan een beetje fluffy uit. Ik moet dan altijd proberen niet te denken aan it’s so fluffyyyy! (Dispicable me)
Mix het ei erdoor en daarna de twee eigelen. Mix dit even goed door elkaar. Voeg dan het citroensap en de rasp toe en mix dit er doorheen.
Doe ongeveer de helft van de bloem erbij en mix dit tot je geen bloem meer ziet. Schenk dan de melk erbij en als dit goed gemengd is kan het laatste gedeelte van de bloem en het bakpoeder erbij. Mix dit ongeveer een minuutje goed door.
Vet je vorm in en bestuif eventueel met bloem. Schenk het deeg erin en zet in de oven voor ongeveer 30 minuutjes. Ik hou altijd 25 aan en kijk dan even met een satéprikker. Je cake is klaar als er bijna niks aan de prikker blijft kleven. Je kunt altijd iets langer doen, maar terug in de tijd gaat niet zo goed!
Haal uit de oven en laat een minuut of 5 afkoelen. Haal de cake daarna uit de vorm en laat op een rooster verder afkoelen.
Terwijl de cake in de oven zit kun je opruimen en de deeghaken aflikken! Cakebeslag is wel heeeeel erg lekker..
Tadaaaa! Een prachtige, heerlijke, simpele, super lekkere, frisse, zachte, verrukkelijke citroencake!
Kijk hoe goed de cake eruit ziet aan de binnenkant. Hmm!
Hij is echt op voordat je het door hebt, oops!
Tips om de citroencake nog lekkerder te maken (nog lekkerder?!)
- Maak een glazuur van melk of water (2 eetlepels) en poedersuiker (200 gram). Zet de cake in de koelkast om het glazuur hard te laten worden.
- Bestrijk de cake met citroensiroop, limoncello, amaretto, sinaasappelsap en cointreau of iets anders lekkers.
- Maak een romige frosting. Meng 100 gram roomkaas met 50 gram roomboter, 125 gram poedersuiker en een zakje vanille suiker
- Of kies voor botercrème. Hiervoor heb je 100 gram roomboter, 240 gram poedersuiker en 50 mililiter melk nodig.
Heb je trouwens helemaal geen zin om de cake nog lekkerder te maken? Laat het dan lekker achterwege, want het ziet er misschien uit als een simpele cake, maar hij smaakt errug lekker!
Veel bakplezier!
Liefs, Anne
Jammie lekker!! Het water loopt me al in de mond. Hoeveel is een cup eigenlijk?
Hihi, lekker he? Ik heb het aangepast, normaal zet ik het er altijd bij. Cups werken zo makkelijk, geen gedoe meer met wegen 😀
Ziet er heerlijk uit en goede manier om je 2 jaar te vieren 🙂
Hihi, dankjewel Anita! Ik neem nog een stukje…. 😀
Mmm die ziet er niet alleen lekker uit maar ook erg mooi!
En lekker was die zeker! 🙂