want simpel is veel leuker!
simple thoughts cadeau inpakken
CadeauDIY

Simpel een cadeau inpakken

Ik pak vaak cadeautjes in en krijg dan de vraag: hoe doe je dat nou zo netjes? Dus speciaal voor alle hulppieten en -klazen, kerstmannen, kerstvrouwen en cadeautjes-inpakkers een simpel cadeau inpakken stappenplan! Want ook jij kan dat heel netjes, echt waar.

 

Wat hebben we nodig?

simple thoughts diy cadeau inpakken benodigdheden

 • inpakpapier
 • schaar
 • plakband of washitape
 • doosje om in te pakken (ja we beginnen simpel met een doosje)

 

 

Cadeau inpakken

We gaan een doosje inpakken. Het allerbelangrijkste is dat je niet teveel papier gebruikt. Jammer dat niet alle winkels die inpakken de moeite nemen om een stuk eraf te knippen. Zo’n gepropt, raar gevouwen cadeautje ziet er niet zo mooi uit en het duurt echt niet langer om het op deze manier in te pakken.

Simpel en snel daar ben ik gek op!

simple thoughts cadeau inpakken

 1. Eerst gaan we het papier op maat knippen. Leg je rol cadeaupapier op tafel en zet je doosje erop. Haal de rechterkant omhoog tot ongeveer iets over de helft van de hoogte van je doosje. Zo heb je ruimte genoeg om in te pakken. Aan de andere kant gaan we net zo’n groot stuk afknippen. Nu heb je een strook waar je doosje precies inpast.
 2. Rol de strook over je doosje heen. Ook hier willen we niet te veel papier hebben. Rol net zover totdat hij het papier weer raakt. Van het stuk wat nog op tafel ligt knip je een paar centimeter naast het doosje af. Vouw je doosje erin en plak vast met een stukje plakband.
 3. Nu komt het echte vouwwerk. Zorg dat het papier dat uitsteekt iets meer dan de helft van het doosje is. Duw vanaf de bovenkant een deel naar beneden. Duw goed door naar de randen van je doosje en maak 2 scherpe vouwen in de “driehoekjes” die je krijgt. Maak je vouwen altijd strak door er even met je vingers of nagels langs te gaan.
 4. Vouw 1 driehoekje naar binnen. Duw daarbij goed op de tafel en tegen het doosje aan en zorg dat er geen kreukels of rare vouwen inzitten. Zo krijg je weer een mooie strakke lijn.
 5. Doe dit ook met het andere driehoekje. Duw ook bij deze goed op de tafel en tegen het doosje aan.
 6. Het laatste driehoekje vouw je omhoog en plak je vast met een plakbandje.
 7. Zet het doosje op de kant die je net gevouwen hebt. Het kan altijd voorkomen dat je teveel papier hebt, geen probleem!
 8. Duw de bovenkant in en ga iets naar beneden met je vingers zodat je een platte bovenkant krijgt met 2 driehoekjes aan de zijkanten. Knip van het ene driehoekje naar het andere. Nu is je papier weer mooi op maat.
 9. Je hebt door het afknippen al een beetje vorm in je papier. Duw weer een deel naar binnen en ga weer goed naar de randjes met je vingers. Zorg dat het strakke vouwen worden.
 10. Nu oefenen we gelijk een andere manier (je kunt ook stap 4, 5 en 6 herhalen). Draai het doosje om en duw het andere deel naar binnen. Dat is dus het deel wat bij stap 9 nog ongevouwen omhoog staat.
 11. Zo krijg je 2 driehoekjes.
 12. Vouw deze allebei naar binnen en zet vast met een plakbandje.
 13. Versier je cadeautje, ik ben aan de slag gegaan met stift en krijt!

 

Tips

Gebruik niet te veel plakband en plak recht op de naad. Op de zijkanten plak je het plakbandje precies in het midden zodat elk driehoekje een klein stukje plakband krijgt.

Heb je nou een rare vorm en weet je echt niet wat je er mee moet doen? Stop dan je cadeautje eerst in een schoenendoos of ander doosje en pak die in, zo kun je altijd netjes een cadeau inpakken!

Maak altijd een mooie vouw. Het ziet er onbelangrijk uit, maar zorgt dat je cadeautje net even wat mooier is ingepakt.

 

simple thoughts cadeau pepernoten chocoladeletter

Bij mij was dit een leeg doosje, dus ik heb hem gezellig op tafel gezet met een schaal pepernoten en een mini chocoladeletter. Waarvan een paar pepernoten de fotoshoot niet overleefd hebben, hmmm lekker!

 

Een cadeau inpakken is nog niet zo heel erg moeilijk, toch? Wil je je cadeau ook nog eens mooi versieren? Lees dan hier meer inpak- en versiertips.

 

Liefs, Anne

Leuk artikel, maar geen tijd of zin om een reactie achter te laten? Klik dan op het hartje hieronder!

 

 

Join the discussion

 1. Fleur

  Volgens mij heb ik dit bericht vorige jaar gelezen en sindsdien heb ik er heel veel aan gehad! Thanks! (En nu kom ik hem weer tegen via het blogfeestje 🙂 )

  • Anne

   Wat leuk om te horen, Fleur! Als je even weet hoe het moet is het niet zo moeilijk hè? Ik was eigenlijk nog niet klaar met links toevoegen bij het kerst blogfeestje, toen kreeg ik helaas ruzie met m’n internet 😉 Dus tot zo hahahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge