want simpel is veel leuker!
Simple Thoughts - diy slingers tafelzeil
DIY

DIY – Slingers van tafelzeil

Al eerder hebben wij een DIY-project laten zien om slingers te maken. Nu hebben wij er nog een, maar dan van tafelzeil in plaats van papier.
Deze slinger van tafelzeil is deaal om bijvoorbeeld buiten te hangen. Want tafelzeil hoef je niet alleen te gebruiken als decoratie of bescherming van je tafel. Je kunt er ook makkelijk mee knutselen.

Slingers van tafelzeil

simple thoughts slinger tafelzeil

Omdat mijn naaimachine niet doet wat ik wil, maak ik de slingers met lijm. En dat is eigenlijk alleen nog maar makkelijker. Want niet iedereen heeft een naaimachine.

 
SimpleThoughts vlaggen maken1Wat hebben we nodig?

tafelzeil
lint
stukje karton
lijm
schaar
pen/potlood

 

 

We beginnen met een patroon knippen uit het stuk karton. Ik neem de welbekende driehoek, maar je zou elke vorm kunnen nemen die jij leuk vind.

SimpleThoughts vlaggen maken2
Dan draai je het tafelzeil om, zodat je het witte vlak (de achterkant) ziet en daarop het patroon kan overtekenen. Zo weet je namelijk dat je elke keer precies dezelfde grootte uitknipt.
SimpleThoughts vlaggen maken3

Maak een even aantal driehoeken. Heb je genoeg vormen getekend? Dan kan je alles uitknippen.

Vervolgens plak je twee stukken met lijm aan elkaar, zodat je aan beide kanten van de slinger het gekleurde gedeelte van het tafelzeil ziet.

Probeer niet meer lijm te gebruiken dan nodig is, je hebt namelijk kans dat je hobbels ziet en dat is niet zo mooi. Om de hobbels zo veel mogelijk te voorkomen, kun je de geplakte stukken op elkaar leggen en even onder wat zwaars leggen. Bijvoorbeeld een stapel boeken.

SimpleThoughts vlaggen maken4

Om een vlaggenlijn te maken gebruik ik een lint die ik dubbelvouw en strijk, zodat het lijmen makkelijker gaat. Het lint gaat namelijk op beide kanten van de vlaggen. Dit kan weer gewoon met lijm en ook hier is het goed als je er wat zwaars op legt, zodat alles goed op z’n plek blijft zitten.
SimpleThoughts vlaggen maken5

Laat wel wat ruimte tussen de vlaggen zitten, dan hangen ze mooier dan dat je alles strak tegen elkaar zet. Dan zijn je vlaggen eigenlijk al klaar. Simpel toch?

SimpleThoughts vlaggen maken7

 

Tafelzeil variaties

Gebruik tafelzeil met krijtbord, zo kun je zelf een tekst op je vlaggen zetten. Of heb je bijvoorbeeld tekeningen van kinderen of wil je je eigen gekleurde letters als vlag? Gebruik dan transparante tafelzeil en stop tussen de patronen de tekening. Het enige is dat je dan het beste wel de vlaggen kan naaien, anders zie je het lijm er doorheen.

Tafelzeil kun je trouwens makkelijk online bestellen. Ik heb zelf twee keer tafelzeil besteld bij TafelzeilOnline. Een goede site waar je super veel verschillende soorten en merken tafelkleed kan vinden. Zelf heb ik de krijtvariant en voor Anne had ik de extra dikke doorzichtige besteld, als cadeau voor haar housewarming. Het is dus leuk om cadeau te geven. Wij zijn er allebei heel blij mee en gebruiken ze veel.

Het is zeker de moeite waard om in ieder geval een kijkje te nemen op de website van TafelzeilOnline.

Krijtzeil van Sharon

Doorzichtige tafelbeschermer van Anne

 

Liefs, Sharon

Join the discussion

 1. mariska

  Leuk leuk leuk!!

  Ik heb ook nog een paar oude liggen………..ga ook eens kijken of ik er wat van kan fabriceren………
  Als het lukt ga ik eerst voor een motief van Kitsch Kitchen!!
  Thnx 🙂

  • SimpleThoughts

   Ja, je kunt het ook makkelijk met oude tafelzeil maken. Soms is het namelijk toch zonde om iets voorgoed weg te gooien 😉
   Maar die van Kitsch Kitchen zijn vaak wel super vrolijk!

 2. Jessica

  Leuk en origineel idee ladies!

 3. Nienke

  Leuk idee! Nog nooit de behoefte gevoelt om tafelzeil te kopen maar nu weet ik iets wat ik er mee kan doen! En vlaggetjes zijn altijd goed natuurlijk 🙂

 4. Miss Mags

  Heel erg vrolijk en een super idee !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge