want simpel is veel leuker!
DIY geurstokjes
DIYHome

DIY – geurstokjes voor in huis

Simple Thoughts - diy geurstokjes

 

 

Vaak genoeg koop ik geurstokjes voor in huis. Deze zet ik in de wc, slaapkamer, gang en woonkamer om er voor te zorgen dat het overal lekker ruikt. In elke kamer “hangt” dan een andere lucht. Ik vind het heerlijk, maar vaak kosten deze stokjes nog wel wat. Denk bijvoorbeeld aan die van Rituals, Millefiori en Mr&Mrs. Tijd om ze zelf te gaan maken!

Nu heb ik genoeg flesjes verzameld en is het net zo leuk om zelf je eigen geurstokjes te maken met je favoriete geur. Het is super makkelijk (en dat willen we).

 

Wat hebben we nodig?

 • Leeg flesje of een klein vaasje van bijvoorbeeld VT Wonen die bij Fonq.nl te koop is
 • Bamboe stokjes, satéprikkers of navul geurstokjes
 • Baby olie, amandelolie of jojobaolie kan ook
 • Essentiële olie, dit kun je bijvoorbeeld bij de Tuinen halen. Hier hebben ze verschillende soorten geurtjes en het is helemaal niet zo duur.

 

En dan nu aan de slag!

Gebruik je satéprikkers? Dan kun je de scherpe uiteinde afknippen. Daarna vul je de fles voor de helft vol met (baby) olie. Het makkelijkst is om hiervoor een trechter te gebruiken om geknoei te voorkomen. Voeg dan een klein beetje essentiële olie toe. Het is lastig om uit te leggen hoe veel dit zal zijn, omdat niet ieder flesje even groot is en de sterkte van de essentiële olie verschilt. Je kan beter net wat minder er in doen, want dan kan je altijd nog een paar druppels extra toevoegen.

Plaats dan een paar stokjes in de fles en dan zul je zien dat de stokjes zich vol zuigen met olie. Na een paar uur kun je de stokjes omdraaien, zodat ze helemaal doordrenkt zijn en de geur kan zich heerlijk verspreiden. Zo simpel is het om geurstokjes helemaal zelf te maken.

Nog een tip: heb je een transparante vaas, maar wil je er een leuke kleur aan toevoegen? Gebruik dan een kleurvloeistof, dit kun je in een tuincentrum of hobbywinkel vinden.

Liefs, Sharon

Join the discussion

 1. Maureen

  Handig! Ik heb alles in huis, dus ga het binnenkort ook maken. 🙂 Zelf doe ik wat baking soda en wat druppels rozemarijn- of lavendelolie in een mooie pot als luchtverfrisser. Ook lekker!

 2. fiona

  leuke tip! handig!

 3. Gerrian

  Heerlijk die aroma beleving in elke kamer.

 4. Laura - Sunlight Dream

  Super handig! Om die stokjes steeds te kopen is altijd zo duur… Dit ga ik zeker weten maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge