want simpel is veel leuker!
simple thoughts kipsalade
Food

Kipsalade

Gezellig toastjes op tafel met een zelfgemaakte salade. Ik vind het veel leuker en lekkerder dan de salades uit de winkel. Deze kipsalade is één van mijn favorieten!

Zelf salade maken is echt makkelijker en veel lekkerder dan je denkt! De kipsalade is ook nog eens “gezond”, want er zit geen mayonaise in!

 

simple thoughts kip saladeIngrediënten

 

  • 1 kipfilet
  • bouillonblokje
  • avocado
  • ongeveer 10 takjes koriander
  • Limoensap, verse limoen of flesje
  • Peper en zout

 

 

Zet een pan water op het vuur, doe hier de hele kipfilet in en een bouillonblokje. Zorg dat de kipfilet goed onder water staat. Laat dit ongeveer 10 minuutjes koken. Haal dan de kipfilet uit de pan en laat afkoelen op een snijplank.

Snijd ondertussen de avocado door, om de pit heen en haal de helften van elkaar af. Lepel het vruchtvlees eruit en prak dit met een vork. Sprenkel er gelijk goed wat limoensap over zodat de avocado niet verkleurd.

Hak de koriander fijn en doe het bij de avocado. Als je het gezellig vindt kun je een mooi blaadje koriander apart houden voor garnering.

Pak twee vorken voor de kipfilet. Steek er 1 in om de kipfilet vast te houden en hark met de andere het vlees los. Het worden dan allemaal “draadjes” vlees. Alles geharkt? Bestrooi dan met peper en zout. Ik gebruik ook weleens Herbamare van dr. Vogel, een kruidenzout.

Roer, prak en mix de kip door de avocado en koriander. Proef even en voeg eventueel nog meer limoensap, peper of zout toe.

Klaar is je kipsalade! Heerlijk op toastjes, maar ook lekker op een broodje! Ik had het de volgende dag op een broodje en door het limoensap is de salade maar een ietsiepietsie verkleurd.

 Voor de variatie is deze salade ook lekker met een beetje chilisaus of sambal!

Liefs, Anne
simple thoughts - kipsalde collage

Join the discussion

  1. Jessica

    Leuk recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge