want simpel is veel leuker!
simple thoughts pindakaas homemade 2
Food

Homemade pindakaas

Hmm pindakaas, ik ben er dol op! Nu heb ik het ook eindelijk zelf gemaakt, het ergste is nog dat het heel simpel is om zelf te maken. Lees verder voor het super simpele, hele lekkere en homemade pindakaas recept.

Calvé pindakaas, die mijn favoriet is, bevat 85% pinda’s, plantaardige olie (raapzaad, soja, volledig geharde palm) en zout. De eigengemaakte variant bevat alleen maar pinda’s. Omdat het ook nog eens makkelijk is kon ik niet wachten om deze “homemade peanut butter” te maken.

 

Wat heb je nodig?simple thoughts pindakaas pindas
  • pinda’s (ongezouten)
  • keukenmachine
  • leeg potje
  • snufje zout

Ik had 285 gram pinda’s wat genoeg was voor een klein potje van 225 gram pindakaas en een klein beetje om zelf te snoepen.

 

Doe de pinda’s in de keukenmachine en voeg een snufje zout toe. Zet de keukenmachine aan en wacht tot het smeuïg genoeg is. Dat is alles, geen raar hak- en snijwerk. Je hoeft alleen maar te wachten!

simple thoughts pindakaas homemadeTerwijl je wacht gaan de pinda’s van pinda’s, naar stukjes, naar kleverige stukjes, naar een soort pasta, naar dikke pasta en naar dunne pindakaas. Stop de machine! Dat is perfect.

Als je de keukenmachine uitzet glijdt de pindakaas gelijk van de rand naar de bodem van je bak. Houdt je van dikkere pindakaas dan kun je eerder stoppen, maar het probleem is dat alle olie er dan nog niet uit is en het dus heel droog wordt. Daarom voegen veel mensen weer extra olie toe. Ik heb het liever zonder verdere toevoegingen en in de koelkast wordt het ook weer wat dikker.

simple thoughts pindakaas homemade 1

Doe je pindakaas in een potje, eventueel bewerkt met porseleinstift of een leuk label, en zet in de koelkast. Je kunt het een kleine maand bewaren, maar eerlijk gezegd is het potje dan al lang leeg bij mij.

simple thoughts homemade pindakaas

Wil je liever pindakaas met stukjes noot? Hak dan een gedeelte in stukjes en roer die er aan het einde door.

Ik krijg weer helemaal zin in een pindakaas, gelukkig is het bijna lunchtijd!

 

Liefs, Anne

 

Join the discussion

  1. Pingback: Valentijnsontbijt - Simple Thoughts

  2. Pingback: De allerliefste moederdag cadeau's - Simple Thoughts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge