want simpel is veel leuker!
DogSeries

Film: a dog’s purpose

A dog’s purpose, een film over het leven van een hond. Die moet ik natuurlijk zien. Is het een aanrader?

Voordat je denkt: huh, wat? Welke film?! Hier even de trailer:

Het gaat dus over de hond Bailey en zijn baasjes. Als Bailey overlijd (pak de tissues er maar vast bij) wordt hij weer geboren in het lijf van een andere hond. Na een aantal levens (en een boel tissues verder) komt hij weer terecht bij zijn eerste baasje, die hij probeert uit te leggen dat hij Bailey is. De grote vraag van deze film is: what’s a dog’s purpose, wat is het doel van een hondenleven.

De film is gebaseerd op het boek “a dog’s purpose” van William Bruce Cameron. De stem van Bailey is ingesproken door Josh Gad die je kent als Olaf uit Frozen (en als Lefou uit Belle en het Beest). Alleen van zijn stem word ik al vrolijk en ik vind dit dan ook de perfecte persoon om deze hond te spelen. Hij verteld zo leuk en ik zie de hele tijd Olaf voor mij, die ook van die leuke gedachtes en opmerkingen heeft.Bailey verteld het hele verhaal en je krijgt ook een kijkje in zijn gedachtes. Zo vind hij het heel gek als zijn baasje aan het zoenen is: is hij op zoek naar eten?! En vraagt hij zich af waarom het eten uit de afvalbak toch ZO lekker smaakt. Het is ook schattig hoe hij blijft liggen als hij een balletje moet apporteren, maar geen zin heeft. Ik heb regelmatig moeten grinniken omdat ik deze blikken wel herken van Candy. Al weet ik natuurlijk niet wat zij op dat moment denkt, maar je kunt het zelf vaak wel invullen. Als hondeneigenaar denk ik dat je vooral kunt lachen om deze leuke hondengedachtes.

Naast dat het een film is die je laat grinniken. Is het vooral een zoete film met veel sentiment. Oftewel ik heb gejankt als een malle. Dat moet ik eigenlijk altijd met dieren die dood gaan of zielig zijn. De film “all dogs go to heaven” heeft mij gewoon een beetje verpest, zo’ n zielige film. Of wat dacht je van “Hachi”? A dog’s purpose laat mij zelfs huilen om een hond die ik nog maar 5 minuten via een scherm ken.

Is het een film die ik 20 keer wil zien? Nee, dat niet. Toch vind ik het een erg mooie film, een film die je zeker laat nadenken over een hondenleven.

A dog’s purpose, het doel van een hondenleven

In de film gaat Bailey door het leven als verschillende types honden. Zo is hij een familiehond, een politiehond en een luie hond. Maar wat is nou “a dogs purpose”, de doel van het leven van een hond? Ik denk dat een hond meerdere doelen heeft. Zo is hij of zij je beste vriend die er altijd voor je is. Een hond leert je dat je simpel kunt leven. Door te genieten van de kleine dingen in het leven. Hoe leuk zou het zijn als iedereen zo enthousiast kon leven als een hond? Blij kunnen worden van een grassprietje en door het dolle zijn als je een ander ziet. Een hond leert je ook om zonder voorwaarden super veel van iemand te houden. Geen jij belt maar 1 keer en ik wel 100 keer. Om iemand geven, gewoon omdat je van die gene houdt. Een hond maakt je aan het lachen en zorgt dat je een glimlach op je gezicht krijgt.

In de film vind ik dat ze deze dingen meer naar voren hadden kunnen laten komen. Nu is volgens de film het doel van een hond om te leven in het nu. Pluk de dag. Carpe diem.  Dat is natuurlijk een heel mooi doel en we zullen maar zeggen dat de filmmakers ook nog wat aan de verbeelding over willen laten en je zelf laten nadenken. Dus:

Wat vind jij dat het doel van een hondenleven is?

Liefs, Anne

 

Geen tijd voor een reactie? Klik op het hartje hieronder om een “like” te geven. Vind ik leuk! ?      

Join the discussion

 1. Sammie

  Ik weet niet of ik dit al kan kijken. Denk dat als ik begin met janken (met bink in mijn achterhoofd) niet meer kan stoppen. Maar ik ga ‘m wel opslaan voor later. Lijkt me wel een mooie leuke film.

  • Anne

   Oef, dat snap ik Sammie! Bewaar hem inderdaad, want ook met de honden in gedachten die niet meer bij ons mogen zijn is het een mooie film ❤️

 2. Kreanimo

  Ik heb een trailer gezien een tijdje terug.
  Lijkt me een mooie film. ?

  Btw je oorbellen komen er nog aan. Ik wilde veilig kunnen verzenden zonder dat ze stuk gaan. (Heb ik vroeger ooit ad hand gehad) en met de drukte loop ik wat achter…

 3. Roelina

  Nou… draag mij maar weg. Ik ben een mega hondenliefhebber en heb tranen met tuiten gejankt om de film a;; dagos go to heaven (begin nu alweer 🙂 ). Ik ben dus ook oprecht benieuwd naar deze film. Ik denk dat ik het overiegsn wel met je eens ben. Want er is geen mens die zo onvoorwaardelijk van je houdt als dat een hond doet. Prachtig!
  Roelina onlangs geplaatst…Gratis uitstapje met kinderen, de natuurspeeltuinMy Profile

  • Anne

   Dat is ook een film waarbij je mag huilen (snif, snif!). Laat je het weten als je hem gezien hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge