want simpel is veel leuker!
Food

Mijn favoriete smoothies

Fruit en groente, maar dan in een drankje, lekker en makkelijk! Zeker met dit weer vind ik smoothies heeeerlijk! Kijk je mee naar mijn favoriete smoothies?

Als luie smoothiemaker probeer ik zo veel mogelijk voor te bereiden of fruit te gebruiken wat op moet. Als mijn bananen wat bruin worden gaan ze in stukjes in de vriezer, zo heb ik altijd wat klaar om een smoothie te maken. Smoothies kun je heel makkelijk voorbereiden. Snijd het fruit in stukken (of extra lui: koop diepvries fruit) en vries het per smoothie in. Portie smoothie in de blender met wat vloeistof en klaar is je smoothie 😀

Vandaag mijn favoriete smoothies, al moet ik wel zeggen dat dat van dit moment is. In de winter vind ik weer heel andere smoothies lekker!

Op Simple Thougths zijn al meerdere smoothies verschenen, klik voor alle smoothie recepten hier.

Mijn favoriete smoothies
simple thoughts mango smoothie

Mango – kokos

Deze staat bij mij op nummer 1! Geen zuivel of groente, alleen mango en kokoswater voor deze heerlijke zoete en frisse smoothie. 1 mango, 200 milliliter kokoswater (eventueel meer als de smoothie te dik is) en een paar ijsblokjes. Even blenden en smullen maar!

Variatie: stukjes ananas of kokos erdoor.

simple thoughts Groene Smoothie banaan spinazie

Spinazie – banaan

Ik weet het, de meest simpele die er is. Simpel is leuk (hihi, Simple Thoughts 😉 ). Doe 200 milliliter water, melk of een andere vloeistof in de blender, een paar handjes spinazie erbij en 1 banaan. Blenden tot een romige smoothie. Banaan en (gewassen) spinazie kun je ook makkelijk invriezen.

Variatie: voeg wat sesamzaadjes toe of een appel.

simple thoughts bosbessen smoothie

Blauwe bessen

Ik ben dol op blauwe bessen. In jam-, toetjes- of drinkvorm. Of natuurlijk gewoon uit het vuistje. Deze smoothie is gemaakt van 1 deel yoghurt met 3 delen blauwe bessen en een lepel honing.

Variatie: amandelmelk, kokosmelk of een banaan.

 

Wat zijn jouw favoriete smoothies? Of ben je niet zo’n smoothie fan?!

 

Vergeet niet dat groente en fruit de enzymen uit je speeksel nodig hebben om goed te verteren dus “kauw” of “spoel” het slokje heel even door je mond om te zorgen dat je lichaam geen last er van heeft. Je wilt geen last krijgen van je smoothie toch?

 

Liefs, Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge