want simpel is veel leuker!
simple-thoughts-nestle-rocky-road-bloginsider-caramac
Food

Nestlé Rocky Road

Als opdracht voor de Nestlé bloginsiders challenge maakte ik deze Nestlé Rocky Road, die echt iedereen kan maken!

Misschien heb je het op Facebook en Instagram al voorbij zien komen, maar ik was 1 van de gelukkige die als bloginsider van Chicks love food aan de slag mocht om lekkere recepten te bedenken met de chocolade producten van Nestlé.

Ik kreeg een doos vol met chocolade binnen en een uitleg. Opzich zijn er niet veel regels, ik moet minimaal 2 recepten bedenken en het moet natuurlijk de producten uit de doos bevatten. Verder mocht ik wel dingen toevoegen. Ik had wel een regel voor mezelf bedacht: het moest passen op Simple Thoughts, dus wel lekker simpel! 😀

 

Nestlé Rocky Road

simple-thoughts-nestle-rocky-road-bloginsider

Met de simpelheid is het met dit recept zeker gelukt. Iedereen kan dit maken, echt waar! Pluspunt: het ziet er door alle chocolaatjes en de vrolijke Smarties super lekker en mooi uit, al zeg ik het zelf. Het leuke is dat je met een Rocky Road alle kanten op kunt en er allerlei lekkers in kunt gooien. Hieronder het recept voor deze variatie, dat je eigenlijk bijna geen recept kunt noemen.

 

Nestlé Rocky Road recept

simple-thoughts-nestle-rocky-road-bloginsider-rolo

Ingrediënten:

 • 100 gram pure chocolade
 • 100 gram melk chocolade
 • 3 biscuitjes in stukjes
 • 5 rolo’s (gehalveerd)
 • 3 Choclait Chips
 • 2 halve Bros balletjes
 • de R van Crunch
 • 2 spekjes in stukjes
 • blokje Caramac
 • After Eight (in vieren)
 • 1 KitKat in kleine en grote stukjes
 • Een stuk of 27 Smarties

Ik hoop niet dat je de ingrediënten zo precies gaat volgen, maar ik heb wel plezier gehad met het opschrijven.. 😉 Kies gewoon wat lekkere chocolade, snoepjes en koekjes uit. Dan komt het echt helemaal goed. Voeg er wel altijd een simpel knapperig koekje aan toe, anders word het 1 zoete hap. Nou ben ik best gek op zoet, maar juist die stukjes koek tussendoor maken het heerlijk!

 

simple-thoughts-nestle-rocky-road-bloginsider-kitkat

Goed, aan de slag! Smelt de chocolade au bain marie, giet het in een cakevorm of bakblik. Dit is genoeg voor een niet zo’n dikke Rocky Road in een cakevorm van 22 bij 8 centimeter . Kleiner mag natuurlijk altijd, maar als je een grotere maat doet moet je eigenlijk ook meer chocolade toevoegen.

Verspreid als eerste de koekjes over de chocolade en druk deze er een beetje in. Versier dan de reep met de andere chocolaatjes en spekjes. Je kunt het beste de Smarties als laatste doen om de gaten op te vullen, maar als je niet zo geduldig bent kun je ook alles zoetigheid door elkaar hutselen en over de chocolade strooien. Laat de chocolade hard worden, dit mag in de koelkast, hoeft niet. Je kunt dan wel eerder aanvallen!

simple-thoughts-nestle-rocky-road-bloginsider-smarties

Daar word je toch blij van? Ik heb trouwens de Rolo horizontaal en verticaal gehalveerd. Gewoon voor de leuk en zo lijkt het alsof er veel meer Rolo in verstopt zit.

simple-thoughts-nestle-rocky-road-bloginsider-choclait-chips

Breek als allerlaatste de reep in brokken en je kunt aanvallen of, zoals ik deed, geef het cadeau!

 

Een Rocky Road mag je natuurlijk maken zoals je zelf wilt. Vaak zie je dat de toevoegingen vermengd worden met de gesmolten chocolade, alleen vind ik dat niet zo leuk. Ik vind het veel gezelliger en mooier als je ziet wat er allemaal voor lekkers in zit en het smaakt niet anders.

 

Wat vind je van de Nestlé Rocky Road? Ziet er heerlijk uit toch? Laat het even weten als je dit ook gaat maken, wat ik erg leuk vind trouwens. Gebruik bijvoorbeeld de #simplethoughtsbaksel of tag Simple Thoughts in een foto. Snoepze!

 

 

Liefs, Anne

Ziet het er heerlijk uit, maar heb je echt geen tijd of zin om dat in een reactie te zeggen? Klik dan even op het hartje hieronder, dat is bijna hetzelfde 😀

Join the discussion

 1. Marieke | WitWonen

  Dit ziet er echt fantastisch uit! Is er nog een stukje over :D. X

 2. sammie

  Ziet er lekker en vooral vrolijk uit! Denk dat ik na een paar stukjes alleen wel misselijk ben haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge