want simpel is veel leuker!
Simple Thoughts Pinterest front
Love

Pinterest, een plaatjes verslaving!

Pinterest, een soort magisch online prikbord voor mooie plaatjes. Kijk je mee hoe (verslavend) het werkt en naar de borden van Simple Thoughts?

Pinterest, waar je ideeën op kunt doen. Waar je je geïnspireerd en tegelijk ook zo hongerig voelt. Waar je je woonkamer, wat zeg ik je hele huis al meerdere keren opnieuw hebt ingericht. Waar je stiekem je bruiloft al gepland hebt. Waar je begint te zoeken naar gezonde recepten en eindigt met ongezonde suikerbommen recepten. Waar 5 minuten opeens veranderen in een uur en waar je je dan ook echt uren mee kan vermaken.

Simple Thougths Funny pinterest

Toen Sharon mij een paar jaar geleden wees op Pinterest, dacht ik wat is dit voor iets geks? Een soort Google met alleen afbeeldingen en de plaatjes kun je opslaan op “borden”. De eerste 10 plaatjes werden “gepint” en ik bedacht me wat ik nog meer kon opzoeken. Jep, daar ging het mis! Ondertussen heb ik al veel te veel borden gemaakt en heel veel inspiratie opgedaan.
Mijn vriend word al gek als ik begin met: weet je wat ik op Pinterest zag? Want dat betekend vaak dat er weer iets moet veranderen in huis of dat ik weer een idee heb gevonden voor de tuin.

Simple Thoughts Pinterest

Hoe werkt Pinterest?

Allereerst maak je natuurlijk een account aan. Daarna moet je verplicht wat mensen volgen en borden aanmaken, dit zodat ze je gelijk even kunnen uitleggen hoe het allemaal werkt.
Je kunt die borden maken en noemen zoals je ze wilt. Van recepten tot sporten, van DIY tot interieur. Je kunt zelfs geheime borden maken en je kunt samen met anderen een (geheim) bord delen. Zie je een leuk plaatje? Dit kun je Pinnen op een bord naar keuze, liken of versturen naar iemand anders.

Er bestaan verschillende categorieën waar je doorheen kunt bladeren of je kunt gewoon zoeken via de zoekbalk om Pins te vinden. Ook kun je Pins van een website of van je apparaat (mobiel, computer) toevoegen. Extra handig, Pinterest geeft een melding als je iets al gepint hebt.

 

Simple Thoughts op Pinterest!

Simple Thoughts Pinterest borden

 

Ook Simple Thoughts heeft natuurlijk Pinterest. We hebben zelfs op het blog een plug-in zodat je de foto’s van het blog gelijk op Pinterest kunt plaatsen, dat is die P die je over de foto’s ziet verschijnen.

We hebben eigenlijk de borden in dezelfde categorieën als het blog. Alleen Pasen, Kerst en Dieren zijn anders (ik ben gek op grappige en lieve dierenplaatjes). Hieronder even een korte uitleg per bord, klik op de naam om naar het bord te gaan.

Blog – Artikelen van het blog

DIY – Allerlei leuke en vooral simpele doe het zelf projectjes

Simple Thoughts Pinterest CadeauCadeau – Cadeautjes mooi inpakken

Beauty – Alles met verzorging en beauty

Make-up – Simpele make-up tips en trucs

Nagels – Simpele nailart en mooi gelakte nagels

Home – Decoratie en inspiratie voor een gezellig “thuis”

Food – Lekkere recepten

Quotes – Grappige, mooie, leuke en inspirerende quotes

Reizen – Mooie bestemmingen en reis quotes

Simple Thoughts Pinterest DierenDieren – Lieve en grappige dieren plaatjes

Pasen – DIY, recepten, ideeën en decoratie voor Pasen

Kerst – DIY, recepten, ideeën en decoratie voor Kerst

 

 

Er komen vast nog wel meer borden bij, zo gaat dat nou eenmaal met Pinterest. Het klinkt natuurlijk overdreven: een plaatjes verslaving. Ik kan gelukkig ook tijden zonder, maar als ik eenmaal Pinterest aanzet blijft het vaak niet bij 10 minuutjes. Het is ook gewoon zo leuk!

 

Heb jij Pinterest? Volg Simple Thoughts ook op Pinterest

Liefs, Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge