want simpel is veel leuker!
simple thoughts simpele surprise minions
CadeauDIY

Simpele surprise

Het is weer tijd voor het bedenken van een surprise voor je lootje. Ik heb vaak inspiratie genoeg, maar soms zit het ook even tegen. Daarom wat leuke en simpele surprises om je op ideeën te brengen.

Had ik al verteld dat ik nog in Sinterklaas geloof? Niet het hele jaar hoor, maar wel vanaf het moment dat het Intertoys boek op de mat land tot de dag dat Sint ons landje weer verlaat. Ik stop een worteltje in mijn schoen en zing “zie de maan schijnt door de bomen” en “sinterklaas kapoentje“. Die beste man komt helaas niet elke dag langs mijn huisje en het helpt denk ik ook niet dat Candy dol is op worteltjes en dus niks overlaat voor Amerigo. Oké, ik dwaal een beetje af. Sinterklaas dus, ik vind het leuk. Een gezellige periode waarbij we lootjes trekken om de Sint een handje te helpen 😉 . Ik kan nu niet vertellen wat ik ga maken want je weet nooit wie er mee leest. Wil het niet helemaal lukken met het bedenken van een surprise? Hopelijk heb je wat aan deze simpele ideetjes die ik heb gevonden. Kijk ook vooral eens op Pinterest, daar kun je heeel veel op vinden..

 

Sneeuwpop surprise

Oké, deze ziet er niet simpel uit en je bent er misschien wel even zoet mee, maar toch vind ik hem simpel te maken (en super schattig).

Knip een cirkel van stevig karton en niet hier bekertjes op in een cirkelvorm. Dit wordt de onderste ring, dus maak hem niet te groot! Vanuit die ring niet en stapel je door, maak eerst grotere ringen en op de helft weer steeds kleinere ringen, tot je een bol krijgt.

Stop het cadeau erin, niet het hoofd ero, sjaal erom, papieren knopen en ogen plakken, een wortel als neus of een wortel gemaakt van papier en een hoedje van papier/karton om het af te maken.

Achter de knopen in een bekertje kun je ook nog cadeautjes verstoppen door de cirkels (knopen) net zo groot of iets groter dan de bekertjes te maken.

 

 

Minions surprise

Zijn ze niet superlief? Ik ben echt gek op de Minions! Dit is ook nog eens een simpele surprise om te maken, begin alleen wel op tijd met het verzamelen van de flessen. Je hebt nodig: lege flessen, gele verf, blauwe verf, afbeelding van de Minion bril, lijm en een zwarte stift.

Schilder het bovenste deel geel en het onderste deel blauw. Het beste kun je het even tussendoor laten drogen (print en knip dan alvast de brillen uit). Als je het makkelijker vind kun je het even afplakken met schilderstape zodat je een mooie rechte lijn krijgt. Plak de bril op de fles en maak het af met een echt Minions mondje!

Je kunt er een klein cadeautje in verstoppen of een briefje in de fles doen waar het cadeau te vinden is.

 

Happy meal surprise

Een simpele surprise voor de McDonald’s fan! Neem een vierkant doosje en vouw de bovenkant in de “happy meal vorm”. Knip van geel papier de M voor de handvaten. Uit karton kan natuurlijk ook, dit moet je dan alleen nog even geel verven. Verf de doos rood en plak en versier met het logo en wat leuke plaatjes.

 

Vogelhuisje

Ah gos, is dit geen schattige surprise? Simpel, lief, leuk, makkelijk en goedkoop. Het enige wat je nodig hebt is een leeg melkpak, een stokje, een vogeltje, schaar, een zwarte stift en verf. Knip een opening voor het vogeltje in je pak en maak een klein gaatje onder dit gat. Verf (of beplak met papier) het pak zoals je wilt en steek het stokje in het kleine gaatje. Vogeltje erin en klaar! Oja, vergeet niet je cadeau erin te stoppen, hihi.

 

Tips

Heb je echt geen idee wat je moet maken en heb je niks aan deze surprises? Denk dan eerst even rustig na. Welke hobby’s heeft jouw lootje? Is er iets wat diegene heel erg lekker vind? Of heel erg leuk? Staat er een cadeautje op het verlanglijstje die je kunt maken? Is er iets gebeurd dit jaar waarmee je diegene lekker kunt plagen? Heeft je lootje een leuke wens waar je wat mee kunt? Denk vooral niet te moeilijk, het is een surprise en geen pronkstuk voor een museum.

Het cadeau hoeft ook niet altijd in de surprise te zitten. Soms past dat gewoon niet. Je kunt altijd een briefje in je surprise verstoppen met een hint naar de plek van het cadeau.

Heb je nog steeds geen inspiratie? Hier zijn nog wat extra ideetjes:

  • Voor de bierliefhebber: vul een bierglas met goedkope gele gel. Stop het cadeau erin en spuit er scheerschuim op. Zorg dat het schuim er pas op de dag zelf opgaat, de rest kun je al wel voorbereiden.
  • Openhaard: neem een simpele papieren tas. Bestempel deze met een spons met rode verf. Zo kun je mooie bakstenen maken. Eventueel kun je een vierkant uit de tas knippen en er een “vuurtje” in maken met hout, geel en rood papier en wat nepwaxinelichtjes.
  • Schatkaart: Neem beige papier of maak wit papier beige met theezakjes. Brand wat randjes weg zodat het echt op een schatkaart gaat lijken. Teken hier een route op met leuke instructies zodat je uiteindelijk uitkomt bij de schat.
  • Cupcake: neem een emmer en een cirkel net zo groot als de bovenkant van de emmer. Maak op de cirkel een toef met purschuim. Die kun je weer versieren met verf, propjes gekleurd papier, glitters of snoepjes. Vergeet ook niet de emmer te versieren zodat het een echte cupcake word. Het cadeau kun je in de emmer stoppen en dek af met de cirkel.
  • Frietzak: vraag of koop een frietzak en een vorkje bij de cafetaria en vul deze met frietjes gemaakt van gele sponsjes. Lekker met een klodder scheerschuim/purschuim of echte mayo erop.
  • De klassieker: een cadeautje in een cadeautje in een cadeautje in een cadeautje.. je snapt hem wel. Pak een doos in en stop deze in een grotere doos, pak deze weer in en stop hem weer in een grotere doos, etc. Het is wel leuk om wat cadeautjes tussendoor te krijgen.

 

 

Heb jij nog een simpele surprise tip?

Liefs, Anne

 

Join the discussion

  1. Fleur

    Wat een leuke surprises, ik vind die van de Minions het leukst! Doe je mee aan mijn Sinterklaas-link-up? http://www.mizflurry.nl/2015/11/sintspiratie-7-leuke-sinterklaaslinks.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge