want simpel is veel leuker!
simple thoughts perfecte voorraadbus
HomeOrganiseren

De perfecte voorraadbus

Op zoek naar de perfecte voorraadbus. Een lange en moeilijke zoektocht, maarrrr het is gelukt!

Dat ik stiekem een beetje gek ben op “organizen” hadden jullie vast al wel door na het handige kruidenrekje, de opgeruimde keukenlades en de opgeknapte gangkast. Organizen is meer dan opruimen alleen, het is rust creëren en zorgen dat je alles snel kunt vinden of weer opruimen. Op Pinterest zoeken naar Amerikaanse organize tips vind ik geweldig. Serieus, ik dacht dat ik erg was, maar die kunnen er pas wat van! Tijdens zo’n Pinterest snuffel sessie zag ik een foto voorbij komen van een lade met allemaal dezelfde voorraadbussen erin. Het zag er zo stijlvol en overzichtelijk uit, dat wilde ik ook!

De zoektocht naar de perfecte voorraadbus

De perfecte voorraadbussen moesten aan een paar eisen voldoen:

 • Goed afsluitbaar, liefst met een rubberen rand
 • Makkelijk te openen, geen gedoe met beugelsluitingen
 • Mooi, ehh ja, deze moet misschien wel op 1?!
 • Doorzichtige deksel, gelijk zien wat erin zit
 • Verschillende formaten, niet alles hoeft in een mega pot
 • Passend in de lade, lijkt me logisch

Ik ben een beetje kritisch en kieskeurig, het rubber moest echt goed afsluiten en toch makkelijk te openen zijn. Ik heb het niet zo op beugelsluitingen, vandaar dat de weckpotten afvielen. Ik snap ook eigenlijk niet waarom er zoveel voorraadbussen bestaan die niet goed afsluiten. Het is toch juist de bedoeling dat alles lekker vers blijft? Dan moet er dus juist geen lucht bijkomen.

De “perfecte voorraadbus”

Na een lange zoektocht en een boel afgekeurde voorraadbussen had ik “de perfecte voorraadbus” gevonden: de voorraadbussen van Zak! designs. Dit vind ik sowieso een erg leuk merk waar ik meerdere dingen van heb.
Ze voldoen aan de eisen en zijn ook nog eens helemaal doorzichtig, stapelbaar (zonder wiebelen wieehoee) en vaatwasser bestendig.

simple thoughts perfecte voorraadbus

Van het vierkante model zijn er 4 formaten en er bestaat ook nog een rechthoekig model.

Mini – 180 ml
S – 950 ml 0
M – 1,4 L
L – 2,4 L

Van zowel formaat S, M en L staan er 4 bussen van in de lade. Stiekem wil ik nog wel 4 keer formaat S zodat ik die op elkaar kan stapelen.

In veel voorraadbussen zitten trouwens schepjes die gekocht zijn bij Hanos, super handig! Deze zijn waarschijnlijk ook wel ergens anders te vinden.

simple thoughts zak voorraadbussenNaast helemaal doorzichtig bestaan er ook andere varianten: doorzichtig met een gekleurde deksel, gekleurd doorzichtig of helemaal gekleurd, waar je niet doorheen kan kijken.

simple thoughts voorraadbussen

Je kunt ze opstapelen zo hoog je wilt, dit was best leuk om mee te spelen tijdens het maken van de foto’s. Bij mij staan ze mooi in een lade, maar ze zijn natuurlijk ook leuk voor op het aanrecht en in een kast. Zeker als je de grote achterin de kast zet en de kleine voorin, lekker overzichtelijk!

simple thoughts voorraadbus deksel

Doordat ze doorzichtig zijn zie ik zo wat ik zoek en ook hoever het al op is (ja, er staan wat dingen op het boodschappenlijstje). Het deksel opent makkelijk, maar sluit wel luchtdicht af! Je kunt de bussen alleen niet optillen aan het deksel, ik heb het uitgeprobeerd, hihi. Er zat gelukkig niks in tijdens het uittesten.

simple thoughts voorraadbussen ladeDe vierkante bussen passen precies in de lade. Achter de grote bussen zit nog een beetje ruimte. Hier staat de spaghetti, een Brabantia beschuitbus en overige pakken zoals risotto rijst.

 

Ben jij ook verliefd op deze voorraadbussen? Ik heb ze bij bol.com vandaan:

 

 

Het is vast een beetje gek, maar ik kan helemaal blij worden van deze, voor mij, perfecte voorraadbussen (en de opgeruimde lade).

 

Liefs, Anne

 

Join the discussion

 1. Pingback: Het afgelopen jaar - Simple Thoughts

 2. Sitia

  Echt wat een mooi opgeruimde lade! Ik hou van opgeruimd;)
  Jammer dat ze best prijzig zijn, maar wel een super leuk idee!

  • SimpleThoughts

   Hihi dankje Sitia! Ze zijn ook best wel een beetje erg prijzig. Heb er ook lang voor moeten bedelen, maar we zijn er nog elke dag blij mee 😀

 3. wolf

  hoi ik ben op zoek naar de platte vatiant .hoog 5 cm breed 20 cm. enig idee waar ik deze kan kriijgen

  • Anne

   Hoi Wolf. Die variant ken ik niet. Misschien kun je hem vinden door te klikken op de link die ik hierboven heb gedeeld? Bij de suggesties kom je dan wel uit bij een variant van 10 bij 20. Misschien bedoel je die?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge