want simpel is veel leuker!
simple-thoughts-verzamel-kerstboom-glitter-kerstbal
DisneyHomePersoonlijkUncategorized

Onze verzamel Kerstboom

Oh, wat ben ik dol op Kerst! Ik ben dan ook al jaren Kerstballen en ornamenten aan het verzamelen, maar dan ook echt al jaren. Kijk je mee naar de collectie?

Ik vind Kerst zo gezellig! Tijd voor elkaar, de kerstliedjes, het koudere weer (sneeuw zou nog beter zijn), de sfeer op straat, de versieringen buiten en binnen en natuurlijk de Kerstboom!

Onze Kerstboom komt van marktplaats en heeft maar €25 gekost. Hij is 2 meter hoog en in perfecte staat, dus ik ben eigenlijk best wel trots op mijn marktplaats vondst! Jep, hij is nep. Ik ben echt dol op de geur van dennen, maar de naaldjes overal, de hars die ik altijd op 1 of andere manier op me krijg, de prikkende naaldjes. Nee. Doe mij maar een echte nepperd, die ik van zolder kan halen wanneer ik zin heb om de Kerstsfeer in huis te halen.

Ik ben al heel lang bezig met het verzamelen van Kerstballen en ornamenten. Op Kerstmarkten, tijdens de sale en op vakanties speur ik  naar leuke dingen voor in de Kerstboom. Er is wel een thema. Glitter, Disney, glas, zilver, wit en grijs. Kijk je mee naar de verzameling?

simple-thoughts-verzamel-kerstboom-candyl

Tadaaa! De boom staat voor Candy’s hok. Zo kan ze heerlijk naar de boom kijken als ze wil. Tijdens het maken van de foto’s moest ze natuurlijk even laten zien waar haar hokje is.

simple-thoughts-verzamel-kerstboom-eerste-kerstbal-meisje

Het verzamelen voor de Kerstboom begon al toen ik nog maar 10 maanden oud was. Ik was er vroeg bij, haha! Mijn oom maakte deze eerste Kerstbal. Er zitten hulstblaadjes en besjes op en er staat: Anne’s 1e Kerstfeest. Het lukt niet om een foto te maken zonder mij te zien. Dus dan maar een hallo via de Kerstbal. Beetje jammer dat je hoofd een gekke vorm krijgt, hihi.

simple-thoughts-verzamel-kerstboom-disney-kerstornament-minnie-mouse-kerstbal

Disney! Ik heb 3 Disneyornamenten in de boom hangen. Waaronder deze Minnie Mouse. Ze houdt zich niet helemaal aan het thema, maar ze is met haar mooie glitterjurk meer dan welkom in de boom!

simple-thoughts-verzamel-kerstboom-frozen-kerst-ster

Een echte Frozen sneeuwvlok. Nee, maar het zou kunnen. Het is een sneeuwvlok die ik ooit gevonden heb op een Kerstmarktje. Hij lijkt bijna echt!simple-thoughts-verzamel-kerstboom-hobbelpaard-kerstornament

Een hobbelpaard! Ik vond hem gewoon zo schattig, haha!simple-thoughts-verzamel-kerstboom-hm-kerst-strik

Dit strikje komt van de H&M. Stoere strik, toch?simple-thoughts-verzamel-kerstboom-rendier-hert-kerstbal

Dit is 1 van mijn favorieten (als we de Disney varianten niet mee tellen). Zij maakt een mooie sprong in de lucht.simple-thoughts-verzamel-kerstboom-schelpen-kerstbal

De schelpen Kerstbal maakte ik 2 jaar geleden, als een herinnering aan Zanzibar. Ook zo’n leuke bal maken? Kijk dan even hier.
simple-thoughts-verzamel-kerstboom-kerstengel-kerstbal

Dit snoezige engeltje hing vroeger in mijn eigen Kerstboompje die ik op mijn kamer had staan (dus ik was iets van 8 jaar oud ofzo). Als ik deze uit de Kerstdoos pak denk ik altijd even terug aan die mini boom. Aan hoe ik elk jaar netjes de boom versierde en een heel systeem had bedacht om de ballen op te bergen.simple-thoughts-verzamel-kerstboom-disney-kerstornament-winnie-de-poeh-kerstbal

Winnie en knorretje. Kijk ze nou! Lekker aan het schaatsen op het glitterijs. Jep, dat kan in onze boom.

simple-thoughts-zoutdeeg-ornament-pootafdruk-kerstboomCandy’s lieve pootje hangt sinds dit jaar in de boom! Klik hier om te zien hoe we deze mooie pootafdruk hebben gemaakt.

simple-thoughts-verzamel-kerstboom Het enige goud in de boom. Het enige gouden wat er ook perse in moet. Dit doosje stond in het kastje van oma (daar vertel ik nog wel een keer over). Ik vind het fijn om iets van haar in de boom te hebben. Een herinnering aan mijn lieve oma 🙂

 

Heb jij ook vanalles in de boom hangen? Of houd je meer van wat meer dezelfde ballen in de boom?

Lieve allemaal, ik wens jullie een hele fijne Kerst! Geniet van elkaar, van de kerstboom en van de gezelligheid. Voor sommige is het een moeilijke Kerst, maar ook voor jullie hoop ik dat je een fijne Kerst hebt waar herinneringen aan andere jaren toch voor gezelligheid zorgen.

 

Liefs, Anne

Vind je de verzamel Kerstboom hartstikke leuk, maar te veel Kerststress om een reactie achter te laten? Klik dan gewoon even hieronder op vind ik leuk. Dat is bijna hetzelfde 😉

 

 

 

Join the discussion

 1. Anita

  Wat een mooie boom met speciale ornamenten! Nog een hele fijne 2e kerstdag!

 2. sammie

  Wat leuk zo alles bij elkaar! Die Disney items zijn wel erg leuk zeg!
  Ik heb van alles in de boom hangen maar het is bijna allemaal nieuw van dit jaar 🙂

  • Anne

   Oh, jeetje ik vergeet elke keer bij jouw boom te kijken. Ik kom er aan 😉 enne bedankt ik ben ook erg blij (en voorzichtig) met de Disney ballen!

 3. Mirjam

  Wat leuk! Zo heb je echt een heel persoonlijke boom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge