want simpel is veel leuker!
simple-thoughts-woefblog-watermeloen-hondensnack
CandyDog

Watermeloen – gezonde zomerse hondensnack

Watermeloen: de perfecte zomersnack voor zowel jezelf als de hond! Candy lust veel gezonde snackjes, mareh, hoe zit het met watermeloen?!

Voor mij staat de watermeloen gelijk aan zomer, warm weer, strand, barbecue, gezelligheid en allerlei andere zomerse woorden. Is het de kleur? De smaak? Of allerlei schattige printjes die je voorbij ziet komen? Ik weet het niet, maar zomers en lekker is die wel!

Wist je trouwens dat de watermeloen eigenlijk een groente is? Het is namelijk familie van de komkommer. Dus naast dat het een lekkere, gezonde snack is die boordevol vezels en vocht zit, eet je ook nog een beetje extra groente.. Dat is toch wel weer fijn 😉

 

Ook je hond mag genieten van de watermeloen. Candy is een halve vegetariër die echt kan genieten van een stukje groente of fruit. Als je ons volgt op Instagram heb je Candy misschien wel voorbij zien komen, smullend van een wortel. Dit geef ik haar regelmatig in plaats van de welbekende Dentastix. Ook is ze gek op appel en banaan, maar zou ze ook watermeloen lusten of haalt ze daar haar neusje voor op? Ze kan namelijk af en toe best een dametje zijn, zo zet ze geen voet op het hondenpoepveldje in de buurt. Je ziet haar gewoon denken: wat een schijtbende is het hier!

Goed, terug naar de watermeloen. Ze kreeg haar eigen stukje terwijl we genoten van de schaduw en het lekkere weer in de tuin. Honden mogen, net als wij, de pitjes gewoon opeten. Het is alleen niet de bedoeling dat ze een hele watermeloen opeten. Let wel op want de schil mogen ze niet hebben!

 

De watermeloen smaaktest

simple-thoughts-woefblog-watermeloen-hond-hondensnackHmm, wat heb je daar voor lekkers?!

simple-thoughts-woefblog-watermeloen-simpele-gezonde-hondensnackEven proeven hoor..

simple-thoughts-woefblog-watermeloen-simpele-hondensnack-lekkerNomnom, dat smaakt naar meer! Maar, ehhh moet ik er aan likken? Of op sabbelen, bijten of echt afhappen?  Wat jij wil, Candy!

 

simple-thoughts-woefblog-watermeloen-gezonde-hondensnack

Kijk nou hoe lief, ze bijt er echt hapjes af! Super schattig, haha.

 

De watermeloen punt kun je natuurlijk ook even in de vriezer leggen, voor wat extra verfrissing. Vind je hond het moeilijk om te eten, maar wel erg lekker? Maak er dan een smoothie of een zelfs een half bevroren smoothie van. Je kunt er alle kanten mee op.

Candy was een beetje gepikeerd dat ze niet meer kreeg dan dit stukje, helaas voor haar had ik de rest nodig voor de heerlijke watermeloenpizza. Helaas voor mij kon ik niet rustig foto’s maken, ze had haar buikje nog niet vol van de watermeloen. We kunnen dus wel zeggen dat mevrouw het heel, heeeeel erg lekker vindt!

 

Heb jij je hond weleens watermeloen gegeven? Met dit weer is het echt er echt de tijd voor, probeer het eens te geven aan je hond en bewaak de rest van de watermeloen met je leven.. 😉

 

Liefs, Anne

 

Dit artikel is geschreven voor Woefblog

Join the discussion

 1. Yvonne

  Wat fijn dat Candy zoveel dingen lekker vindt. Ik kwam er achter dat King watermeloen lust toen we op de markt waren. Hij vond een schijf watermeloen onder een kraam en at deze snel op. Wel met schil en al. Iets afpakken gaat nl niet, dus ik liet het maar zo. Thuis krijgt hij sindsdien ook weleens een stukje. Waarom is de schil eigenlijk niet goed?

  • Anne

   He Yvonne, wat leuk dat King ook wel fan is van een stukje watermeloen! De schil is heel moeilijk verteerbaar voor honden. Voor zowel maag en darmen is het niet zo’n pretje. Geen paniek, een keertje de schil opeten is niks mis mee!

 2. Yvonne

  Oh ja, ik heb Candy en de spinaziekoekjes vermeld in een artikel wat vandaag online is gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge