want simpel is veel leuker!
simple thoughts cake eieren
Food

Cake eieren

Hmm, cakejes in schattige eiervorm. Naast schattig zijn ze ook nog eens heel lekker en super simpel te maken, zonder kant en klaar pakje! Jep, iedereen kan zelf een cakebeslag maken. Lees hier hoe simpel het is… 

simple thoughts cake eieren cakevormDeze leuke siliconen bakvorm komt van de Xenos (€4,99). Cakebeslag erin en klaar zijn je schattige paas cakejes. Natuurlijk kun je een pak cakemix uit de winkel halen, maar er is niets zo simpel als een cakebeslag, echt waar!
Ik had zin in vrolijke kleurtjes en heb de cake eieren nog extra leuk gemaakt door er een beetje kleurstof doorheen te mengen en dit met een spuitzak in de vormen te spuiten.

 

time

60 min

6 eieren

 

Wat heb je nodig?simple thoughts cake eieren egg-citing

 • 100 gram suiker
 • 100 gram bloem
 • 100 gram boter, ik gebruik Blue Band vloeibaar
 • 2 eieren
 • kleurstoffen (ik had groen, rood en blauw)
 • 2 spuitzakken

 

 

Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de bakvorm licht in.

Mix de suiker en de boter goed met elkaar. Voeg de eieren toe en mix tot het een mooi glad beslag is. Doe dan de bloem erbij. Het beste is om dit er voorzichtig doorheen te scheppen. Probeer niet als een malle te gaan roeren, we willen dat het een luchtig beslag blijft.

simple thoughts cake eieren beslagAls je kleurstof wil gebruiken verdeel het beslag dan in 3 delen. Zoals je ziet heb je maar een klein beetje beslag nodig voor de streepjes en stipjes (blauw en rood) en meer voor de eiervulling (groen).

Pak je kleurstof erbij en roer een klein beetje voorzichtig door je beslag. Ik zeg voorzichtig omdat kleurstoffen best wel gemeen zijn, net als ontplofte pennen op de basisschool. Je krijgt het namelijk niet zo goed van je handen af!

Toch geknoeid? Veeg het snel af of was gelijk je handen, dan is er niks aan de hand. Een drupje van de kleurstof zorgde al voor deze felle kleuren, je kunt ze natuurlijk zo fel maken als je wilt.

simple thoughts cake eieren spuitzak cakevormVul de spuitzakken met blauw en rood en spuit de kleuren in de vormen. Ik heb ze een beetje afgewisseld en zoals je kunt zien moet ik nog een beetje oefenen, maar gelukkig zie je daar straks niet zo veel van terug. Probeer in ieder geval niet TE veel in erin te spuiten, de lijnen en stipjes moeten net vol zijn.

Schep het groene beslag in de vormen en laat een rand over. Zet de cakejes in het midden van de oven en bak ze ongeveer 25 minuten. Mijn cakejes hadden 30 minuten nodig. Gebruik een sateprikker om te testen of je cakejes klaar zijn, er mag geen beslag meer aan kleven.

Laat je eieren afkoelen en haal ze uit de vorm. Hmm, smullen maar!

simple thoughts cake eieren eitjes

Hier zijn natuurlijk nog vele variaties op te maken. Gebruik minder kleurstof voor pastelkleurtjes of doe alleen gekleurde streepjes en de rest met gewoon “geel” beslag. Je kunt natuurlijk ook alleen cakebeslag gebruiken en de eieren versieren met gekleurde suiker, leuke balletjes, gesmolten chocolade, fondant, etc.

simple thoughts cake eieren schaal

Super schattig vind ik ze! Extra leuk dat ze zo lekker waren en simpel om te maken. Met Pasen maak ik ze weer, dan ga ik voor pastelkleurtjes denk ik.

Je kunt de cake eieren makkelijk van te voren maken en ze blijven, in een goed afgesloten bak, nog een paar dagen lekker. Denk alleen niet dat ze die paar dagen redden, jummie!

simple thoughts cake eieren

Meer paas inspiratie? Houd Simple Thoughts in de gaten, kijk eens hier of op onze Pinterest.

Wat vind jij van de deze cake eieren?

Liefs, Anne

Join the discussion

 1. Carla

  Ik zou geen ei cakeje willen eten,vind dat er niet lekker uit zien zo fel gekleurd maar iedereen zijn goesting,hé!Wel een leuke bakvorm.

  • SimpleThoughts

   Je hoeft geen kleurstof te gebruiken, ook zonder zijn ze heerlijk! Lees hierboven ook mijn tips om de eieren leuk te versieren 🙂

 2. Maria

  Oehhh ziet er lekker uit en zou het zo opeten! Ga het volgende week zelf proberen!

 3. Ingrid Ferwerda-Jacobs

  Leuk idee, al zou ik zelf geen kleurstoffen gebruiken. En dan bijv. opleuken met eetbare versiering

  • Anne

   Dat is natuurlijk ook een optie! Ik ben niet vies van kleurstoffen (zo af en toe) zoals je ziet. Je zou ook alleen de streepjes met een beetje kleurstof kunnen doen en het verdere ei met gewoon cakebeslag, maar daarna versieren is natuurlijk ook heel leuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge