want simpel is veel leuker!
simple thoughts courgettesoep
Food

Courgettesoep

Vooral in de winter vind ik het heerlijk: soep voor het avondeten. Lekker simpel, makkelijk van te voren te maken en helemaal leuk deze courgettesoep is met 20 minuutjes klaar!

 

time

ongeveer 2 liter soep

20 minuten

 

Ingrediëntensimple thoughts courgettesoep ingredienten
  • 4 aardappelen
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • bouillonblokje
  • 1 liter water
  • 200 ml crème fraîche
  • zout en peper
  • pakje gerookte zalm
  • naast een (soep)pan heb je ook een staafmixer nodig

 

Stiekem had ik geen normale aardappelen in huis en heb ik roseval aardappeltjes gebruikt. Die kunnen ongeschild in de pan en is dus nog makkelijker, maar gewone aardappelen werken prima!

 

Aan de slag!

Begin met de pan met water en bouillonblokje op het vuur te zetten. Daarna ga je snijden, alles wat gesneden is kan gelijk de pan in.

Snijd de courgette in ringetjes, gebruik alleen het witte en licht groene gedeelte. De aardappelen gaan in kleine stukjes en de courgette in halve plakjes.

Als alles in de pan zit wacht je even tot het kookt, zet dan het vuur zachter en laat het ongeveer 15 minuutjes koken tot de aardappel gaar is.

Voeg 2 eetlepels crème fraîche toe en pureer met de staafmixer tot het mooi glad is. Je ziet nog wat kleine groene stukjes zitten, dit komt van de schil van de courgette. De roseval schilletjes zorgen bij mij voor nog wat extra gezelligheid.

Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Peper vond ik wel nodig, maar de zalm gaat nog voor wat extra zoutigheid zorgen. Dus let op dat het niet te zout wordt.

Geen fan van gerookte zalm? Neem dan wat gerookte ham!

Schep de soep in een bord of kom, garneer met wat plakjes zalm en een schepje crème fraîche.

simpel thoughts courgettesoep zalm kruidenboter

Bij soep horen broodjes. Ik had lekker stokbrood erbij en simpele zelfgemaakte kruidenboter. Hiervoor heb je roomboter, peper, zout en knoflookbieslook nodig. Ooit heb ik deze gekocht bij de Intratuin en ben er nog steeds blij mee, net even wat anders dan bieslook en het wordt hier vooral gebruikt voor de kruidenboter.

Eet smakelijk!

Liefs, Anne

Join the discussion

  1. Dijana

    Lekker Anne! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge