want simpel is veel leuker!
simple thoughts mon chou gebakjes front
Food

Mon Chou gebakjes

Hmmm Mon Chou taart, dat kent en lust bijna iedereen. Het is ook altijd de taart die als eerste op is met een verjaardag. Dit keer heb ik het ietsjes anders gedaan: Mon Chou gebakjes! Ze zien er super lief uit en je hebt geen gedoe meer met taart snijden..

Het leukste is dat je het zo makkelijk of moeilijk kunt maken als je zelf wilt. Maak de gebakjes helemaal zelf of koop gewoon een pak Mon Chou taart. Eerlijk is eerlijk, ik vind die pakken hartstikke makkelijk en lekker. Wel koop ik er dan altijd een pak Bastogne koekjes bij die dan als bodem gebruikt worden. Je kunt ook wat Bastogne koekjes mengen met de bodem uit het pak. Hmm, net even wat anders.

Hier het recept om zelf Mon Chou gebakjes te maken. Want het is bijna net zo makkelijk als uit een pakje. Wil je toch liever een taart? Het is hetzelfde recept, alleen dan heb je natuurlijk een bakvorm nodig. Ik kreeg met dit recept 15 gebakjes, maar dit ligt natuurlijk aan de grote van je bakvorm.

Mon Chou gebakjes

simple thoughts mon chou gebakjes 1

time15 minuten

2 uur in de koelkast

 

Ingrediënten

  • 1 pak Bastogne koeken
  • 150 gram boter
  • 250 ml slagroom
  • zakje Klopfix
  • 60 gram suiker
  • theelepel vanille extract
  • 200 gram MonChou

 

Vet je bakvorm licht in. Ik hou van lekker makkelijk (dit blog heet niet voor niets Simple Thoughts 😉 ) daarom gebruik ik bijna altijd Blue Band vloeibaar. Om in te vetten, maar ook gewoon als boter in de recepten.
Maak de koekjes fijn in een keukenmachine, of reageer je af door ze in een theedoek te doen en er op los te meppen. Voeg de (Blue Band) boter toe en roer dit goed door.

simple thoughts mon chou gebakjes bastogneDoe in elke vorm een schep van het Bastogne mengsel. Ik heb een siliconen bakvorm gebruikt en om dit zo mooi glad te krijgen heb ik mijn zeeppompje gebruikt. Er is vast wel iets professionelers te vinden, of een bakje die er precies in past, maar die heb ik helaas niet in het assortiment. Doe wel even een boterhamzakje om je zeeppompje, het moeten Mon Chou gebakjes worden, geen zeeptaartjes! Druk het mengsel goed aan, mooi gladde bodem toch?

Zet je bakvorm even in de koelkast. Scheelt ruimte en zo kan de bodem al wat harder worden. Klop ondertussen je slagroom stijf met een zakje klopfix. Mix in een andere bak, gewoon met dezelfde haken die je gebruikt hebt bij de slagroom, de Mon Chou met de suiker en het vanille extract tot het mooi glad is. Je kunt natuurlijk ook het merg van een vanillestokje gebruiken.

Schep dan de slagroom door de Mon Chou. Haal je vorm uit de koelkast en doe in elke vorm een schep Mon Chou mengsel. Pak de zijkanten van de vorm en laat de vorm een paar keer vallen op het aanrecht. Niet van een meter hoog hoor! Ongeveer 10 centimeter is meer dan genoeg. Zo verdeelt het mengsel zich netjes in de vormen en gaan de luchtbelletjes er uit.

simple thoughts mon chou gebakjes vlaaivulling

Zet je vorm minimaal 2 uur in de koelkast, langer mag altijd. Bij een taart hou ik liever wat langer aan zodat ik zeker weet dat de taart stijf is. Bij deze Mon Chou gebakjes is 2 uur prima.

Druk de Mon Chou gebakjes uit de vorm en serveer met een schep vlaaivulling, jam of vers fruit. De foto’s zijn met aardbeien vlaaivulling en een in plakjes gesneden aardbei.

simple thoughts mon chou gebakjes 2
simple thoughts mon chou gebakjes aardbeiNaast dat je dit recept zo makkelijk kunt maken als je zelf wil, kun je ook variëren met de ingrediënten. Gebruik in plaats van Bastogne koekjes eens chocolade koekjes, chocolate chip cookies, gewone koekjes of gewone koekjes met 2 lepels jam erdoor. Ook de vulling kun je natuurlijk aanpassen: meer vanille, scheutje limonade siroop voor een roze variant, kleine chocolade stukjes erdoor of koekjes of fruit.

De topping door de vulling roeren kan ook. Roer dit dan niet helemaal door, zo krijg je een leuk marmer effect.

simple thoughts mon chou gebakjes aardbei bastogne

Er zijn eigenlijk heel veel variaties te bedenken op de standaard Mon Chou taart. Weet jij nog een lekkere variatie?

Liefs, Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge