want simpel is veel leuker!
simple thoughts diy schelpen kerst bal kerstboom
DIYHome

DIY Schelpen kerstbal

Met deze simpele, goedkope DIY krijg je een schelpen kerstbal met je eigen verzamelde schelpjes, of gekochte schelpjes als je niet zo’n schelpenverzamelaar bent.

Eind november ben ik op vakantie geweest naar Zanzibar en heb ik weer een hele collectie schelpjes verzameld! Aangezien ik naast de “zomervakantiestemming” ook al in de “kerststemming” was, kwam ik op het idee om kleine witte schelpjes te verzamelen en er een schelpen kerstbal van te maken. Sowieso kan ik me uren vermaken met schelpjes verzamelen. Ik vind ze altijd zoooo mooi!

simple thoughts diy schelpen kerstbal cadeauJe kunt dit natuurlijk voor jezelf maken, maar het is ook leuk om cadeau te geven. Aan iemand die gek is op schelpen of vakantie, als souvenir of geef het aan degene die met je mee is geweest op vakantie. Een origineel zelfgemaakt cadeau, waar je niet eens veel tijd of geld aan kwijt bent.

 

 

Wat hebben we nodig?

 • simple thoughts schelpen kerstbal lijmpistoolSchelpjes
 • Lijmpistool
 • Piepschuim bal (acttion, xenos, intratuin €0,30)
 • Klein bakje

 

Zelf ben ik soms nogal een kluns (lees: lijm overal of de verf meer op mijn kleding dan op mijn projectje) gelukkig ben ik al aan mezelf gewend en bereid ik extra voor met oude kleding en kranten of een placemat op de tafel. Ook niet altijd even handig? Zorg in ieder geval dat je iets op tafel legt.

Onder mijn lijmpistool leg ik altijd een papiertje, voor het geval hij gaat lekken. Je weet het nooit en die hete lijm gaat er niet altijd even makkelijk af.

Het bakje gebruik je als een soort standaard voor de kerstbal anders rolt deze de hele tijd weg en dit gebeurd zeker als de ene helft al wat zwaarder is door de schelpen.

Ik heb een piepschuim sneeuwbal gebruikt die ik nog had liggen. Het strikje heb ik er vanaf getrokken zodat het wat makkelijker werkt, maar die kun je ook gewoon laten zitten en de schelpjes er omheen lijmen.

 

Schelpen kerstbal maken

Doe de lijmvulling in het pistool en zet deze vast aan. Vergeet niet om hier wat onder te leggen omdat er soms al een beetje lijm uitkomt en dat wil je niet op je tafel hebben!

Zet de bal op het bakje en pak je eerste schelpje. Knijp een dot lijm in het puntje van de schelp en maak dit zo hoog dat het ook op de rand komt. Eigenlijk vul je het puntje met lijm en laat je dit een klein beetje overlopen op de rand. Het is niet nodig om de hele schelp te vullen. Aan de andere kant gaat er een klein dotje op de rand. 2 stippen op de schelp werken prima, je kunt ook de hele rand lijmen, maar dat is lastiger en duurt langer. Ik heb dan in ieder geval meer lijm op m’n vingers zitten dan op de schelp, dus waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

simple thoughts schelpen kerstbal

Druk de schelp goed aan op de bal. Zo ga je verder tot je hele bal vol zit. Ik heb nog een schelp gebroken en die stukjes gelijmd in de grote gaten. Laat, als je net zoals ik het lintje eraf getrokken hebt, wel ruimte over om deze weer te lijmen.

Aan deze bal zat een doorzichtig strikje die er leuk bij staat, maar je kunt natuurlijk altijd een ander lintje gebruiken. Doe een dot lijm op de bal en druk het lintje goed aan. Deze lijm droogt vrij snel, maar ik heb voor de zekerheid wel iets langer aangehouden voordat ik de schelpen kerstbal in de boom hing.

simple thoughts diy schelpen kerstbal kerstboom

Klaar is je schelpen kerstbal! Leuk he? Ik ben er erg blij mee en hij staat echt heel mooi in mijn boom!

 

Liefs, Anne

 

Leuk artikel, maar geen zin of tijd om een hele reactie achter te laten? Geeft niet, klik maar op het hartje hieronder dat is bijna hetzelfde alleen dan makkelijker 😉

 

 

Join the discussion

 1. Fiona

  Heel leuk idee!!

 2. Eveline

  Wat leuk en origineel gedaan! Heb hem opgeslagen!

 3. Pingback: Link party friday #9 - Miss Boobooz

 4. Pingback: Ramen versieren met krijtstift - Simple Thoughts

 5. sunny mama

  Wat een leuk en origineel idee! Lijkt mij mooi om deze schelpen kerstballen niet in de kerstboom, maar aan bijvoorbeeld wit geschilderde takken te hangen met lichtjes erbij. Ga ik onthouden voor volgend jaar. Mijn boompje staat al.

 6. Pingback: DIY - Pootafdruk maken in zoutdeeg - Simple Thoughts

 7. Pingback: Onze verzamel Kerstboom - Simple Thoughts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge