Een heerlijk makkelijk recept voor een zomerse pastasalade, lekker met dit “zomerse” weer!
Meestal is deze pastasalade bij ons een bijgerecht bij de barbecue of een maaltijdsalade als we niet echt zin hebben om te koken, maar wel wat lekkers willen eten. Ook doet hij het erg goed als lunch. Je kunt de pastasalade natuurlijk ook een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.
Zomerse pastasalade
20 minuten
Ingrediënten
- 500 gram pasta
- bolletje mozzarella
- 1 prei
- 200 gram gerookte zalm
- 5 grote tomaten
- 2 appels
- scheutje olijfolie
- 200 ml crème fraîche
- 3 eetlepels mayonaise
- peper en zout
Kook de pasta volgens de verpakking. Snijd ondertussen de mozzarella, tomaten en appels en zalm in stukjes en de prei in halve ringetjes.
Giet de pasta af en voeg een scheutje olijfolie toe, roer door totdat dit goed verdeeld is en de pasta niet meer aan elkaar plakt. Wacht tot de pasta wat is afgekoeld en voeg de gesneden ingrediënten toe. Meng de crème fraîche en mayonaise erdoor en breng naar smaak peper en zout toe.
Het is dat je even moet wachten tot de pasta gekookt is en afgekoeld is, maar je bent eigenlijk zo klaar! Ach, kun je ondertussen tafeldekken, het vlees op de barbecue gooien, een lekker drankje indoen of iets anders leuks.
Je kunt met een pastasalade variëren zoveel je wilt. Vervang de zalm door gerookte kip als je geen zalm eter bent of voeg nog wat extra dingen toe als kruiden of kappertjes. Het is natuurlijk ook leuk om met deze salade je restjes op te maken en deze door de pastasalade te gooien.
Toprecept! Ik ga de zalm vervangen door gerookte kip, wat zal ik volgende week lekker lunchen op m’n werk!
Leuk om te horen Linda! Met gerookte kip is deze salade ook heerlijk 😀